Web Analytics
More
    Reklāma

    Tramps ar Twitter starpniecību rosina Apple atšifrēt iPhone

    Jaunākie raksti

    ASV prezidents Donalds Tramps iesaistījies milžu cīņā, kur Apple jau vairākas dienas nevēlas palīdzēt atšifrēt datus no iPhone. Konkrētais iPhone (faktiski šoreiz tie ir divi iPhone) ir kārtējā ASV šāvēja bijušais īpašums, bet ne par to ir stāsts.

    Tramps beidzot skaļi pateicis, ka lielajiem uzņēmumiem nākotnē, iespējams, tiks pieprasīts iestrādāt pieejas datu šifrēšanas sistēmās. Šāda prasība varētu tikt pamatota ar iespēju ātrāk noķert slepkavas, narkotiku tirgoņus un citus kriminālus elementus.

    Reklāma

    Apple šobrīd atteicies atšifrēt iPhone viedtālruņus, bet ASV varasiestādēm jau iepriekš palīdzējuši Cellebrite un Graykey. Apple  vienmēr vismaz vārdos ir ļoti aizstāvējuši Apple ekosistēmas lietotāju privātumu. Visticamāk, Apple turpinās turēties pretī idejai ieviest pieeju šifrētām ierīcēm līdz pēdējam.

    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1217228960964038658

    Avotstwitter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    15.01.2020 10:04

    vienīgais veids, kā neatdot «atslēgu no istabas, kur nauda guļ», ir to neturēt pie sevis. vārdos, ne vārdos, bet Apple malači.

    KKTK
    15.01.2020 10:05

    Galvenais, ka visa iepriekšējā nelegālā savu pilsoņu izspiegušana tā arī neko taustāmu nav devusi. Šaušanas nav mazinājušās.

    Janis Murnieks
    15.01.2020 12:17

    Is the USA new China ?
    :D

    Agris
    15.01.2020 14:16

    Varbūt tad lai sāk ar Trampa telefona aTšifrēšanu

    Oto
    16.01.2020 08:13

    Ja šifrēšana ir pareizi iestrādāta tad pat Apple nevarētu kaut gribēdami palīdzēt. Protams var mēģināt mikroshēmas pētīt rentgenā utt, bet tad tas neattaisnos ieguldītos līdzekļus.
    Tas ir kā pēc šifrēšanas vīrusa uzbrukuma negribas ticēt ka dati ir zuduši kaut tiem virsū pārrakstīti random dati, kaut reāli tas ir lielākoties tas pats ja tie būtu pārrakstīti ar nullēm.

    Zigdevs
    16.01.2020 17:03

    “MAKE AMERICA GREAT AGAIN”
    Šī saukļa regulāra pieminēšana Trampa uzstāšanās reizēs man rada asociācijas ar nacistisko Vāciju pagājušā gadsimta sākumā…
    Kaut kā nepatīk man šāda bļaustīšanās!

    Reklāma