Web Analytics
More
    Reklāma

    Pārdoto elektroauto daudzums Norvēģijā 2019. gadā sasniedzis 42%

    Jaunākie raksti

    Jauns gads nozīmē to, ka ir iespējams atskatīties uz dažādiem rādītājiem par iepriekšējo gadu, un īpaši interesants tas ir bijis elektroauto jomā, jo katru gadu tie tiek daudzināti arvien vairāk un vairāk. Un kā gan nepieminēsim elektrisko automašīnu meku Norvēģiju, kurā ir visvairāk elektroauto uz vienu iedzīvotāju.

    2019. gadā no visām pārdotajām mašīnām 42,4% bija tieši ar elektrību darbināmie auto, kā arī otrs populārākais brends bija Tesla, mazāk kā par procentu atpaliekot tikai no Volkswagen, kas uzvaru izcīnīja pašās gada beigās. Ja ieskaita arī hibrīddzinēju auto ar plug-in sistēmu, tad patiesībā pat vairāk kā puse auto – 56% – jau vairs nav tikai ar parastu iekšdedzes dzinēju. Teslas Model 3 bijis vispopulārākais auto starp visiem modeļiem ar 15 683 pārdotām vienībām, kas sastādījušas 11% no visa tirgus, gāžot no 2018. gada troņa Nissan Leaf elektroauto. Kopumā 2019. gadā Norvēģijā pārdotas 56 893 vienību elektrisko automašīnu, kas gan to nepadara par visapjomīgāko, jo Vācijā pārdotas 57 533 vienības.

    Šis viss noticis reizē ar pioniera Teslas sekmīgajiem 2019. gada rādītājiem, jo kopumā iepriekšējā gadā piegādāti 367 500 automašīnu vienību, no kurām vairāk kā 1/3 daļa tieši pēdējā ceturksnī, pārsniedzot kompānijas nospraustos 3 mēnešu plānus – 112 000 vienību. Savā ziņā var teikt, ka šādi darbināto auto ēra ir uzsākusi savu gaitu, taču ir jāpaiet vēl pāris gadiem, lai precīzāk analizētu situāciju. Ar interesi varēsim vērot 2020. un 2021. pārdošanas rezultātus, kad tirgū ienāks jau krietni plašāks loks elektroauto tieši no vecajām autorūpnīcām.

    Nevar noliegt, ka Norvēģija ir gan pionieris, kurš elektroauto kultu uzsāka jau tālajā 2010. gadā, gan arī valsts un cilvēki ir labs piemērs, ka elektroauto var tikt izmantoti arī aukstākos laikapstākļos. Teslas ātrās uzlādes stacijas atrodas pat netālu no polārā loka, nodrošinot automašīnu pārvietošanos dažādos apvidos. Ja ir interese, tad ir iespējams pasekot norvēģa Bjorna Neilanda (Bjørn Nyland) video par Teslas izmantošanu ļoti ekstremālos apstākļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma