Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch palīdz sniegt pierādījumus par viltus saduršanu

    Jaunākie raksti

    Apple Watch sirdsdarbības mērīšanas funkcija ir ļāvusi policistiem atrisināt aizdomīgu uzbrukumu, kurā it kā ticis savainots kāds Mičiganas štatā esošas sinagogas darbinieks. Kurš beigās pats bija melojis par šo uzbrukumu, un kuru nodeva viņa lietotais viedpulkstenis.

    26 gadus vecais sinagogas kantors Šons Sammits (Sean Sammit) ir vēlējies tik vaļā no savas darbavietas, jo ticis apcelts no kolēģu puses, tāpēc izvēlējies inscinēt savu saduršanu un uzbrukumu no nezināmas antisemītiskās grupas. Taču policijai apstākļu noskaidrošana likusies aizdomīga, līdz ar to tā izvēlējusies pārskatīt puiša Apple Watch datus, kuriem vajadzētu attēlot augstu pulsa paaugstināšanos laikā, kurā viņam ticis uzbrukts. Tomēr beigās atklājies, ka pulss šajā laikā bijis normas robežās, tam esot paaugstinātam pavisam citos laikos.

    Reklāma

    Kaut arī Šons singagoga iekšpusē bijis atstājis it kā uzbrukumā izmantoto nazi, kā arī bijušas asiņainas salvetes, ar kurām apkopta brūce, tomēr beigu beigās puisis atzinies, ka melojis par šo uzbrukumu, jo visi dati bijuši pret viņu. Stāstam gan ir daļēji laimīgas beigas, jo viņš tika atlaists no darba, bet reizē tika saņemts sods par šādu viltus informāciju policijai. Kā tam būtu jābūt mūsdienu tehnoloģiju pasaulē, tad tām mums būtu jāpalīdz dzīvot labāk un efektīvāk, un, iespējams, pat patiesāk, kā tas noticis šajā situācijā.

    Viedpulksteņa lietošana var būt visai noderīgi, kad runa ir par krāpšanas pierādījumiem. Nesen plašsaziņas līdzekļos bija pieejama informācija, ka draudzene pieķērusi savu puisi pārguļot ar citu sievieti, jo viņa Fitbit agrā rīta stundā uzrādījis ļoti augstu fiziskās intensitāte līmeni, kas iegāzis puisi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gita
    07.01.2020 15:36

    Viedpulksteņa lietošana var būt visai noderīgi, kad runa iet par krāpšanas pierādījumiem. – RUNA NEIET!

    digitalk
    07.01.2020 15:51
    Reply to  Gita

    nekliedz tik skaļi, acis sāp lasot ;P
    ps. šai rakstā ir aizmirsts pievienot norādi, ka Kursorā strādā kļūdainā teksta iezīmēšana ar peli un ctrl+enter fīča kļūdu ziņojumiem redakcijai. nākamreiz izmanto to.

    Madara Saule
    07.01.2020 16:15
    Reply to  Gita

    Domas lido un runa iet. Un to saka daudzi valodnieki. Āmen.

    digitalk
    07.01.2020 18:56
    Reply to  Madara Saule

    valodniekiem domas lido gan, bet runa iet tikai sarunvalodā. tas ir rusicisms, pie kam, manuprāt, tikai no padomijas laikiem (t.i., ne no Krievijas impērijas). vari padalīties ar valodnieku viedokli, ja ir pa rokai?

    Madara Saule
    07.01.2020 19:29
    Reply to  digitalk

    Jau skolā mana latviešu valodas gramatikas skolotāja centās manī iedresēt, ka „runa nekur neiet – runai kāju nav!” Man nebija viņai ko iebilst. Manai sapratnei nebija argumentu, ar ko to izteikt, bet es vienmēr redzēju, ka runa iet! Runa kustējās ātrāk vai lēnāk, taisni kā bulta vai līkumu līkumiem un riņķī apkārt šķēršļiem. Ja runa stāvēja kā piemineklis uz kapa, tad tas mani garlaikoja – tad es teicu „te jau tikai runas vien ir!” Es tad vienmēr uzdevu sev jautājumu: – Kas ir runai, ja tai nav kāju? – Kā runa kustas? Toreiz manai Sapratnei nebija filosofisko izteiksmes līdzekļu un es nepratu savu sapratni ietērpt formās. Tagad es savai gramatikas skolotājai varētu pastāstīt, ka VISS ir Kustība. Kustība pieņem Domas formu. Doma ietērpjas Runā. Kustība ved runu no tās cēloņa – uzstādītās problēmas – tā, kas izraisa Runu uz atrisinājumu – to, ko cenšas panākt runas gaitā. Ja ir gaita, tad Runa iet! Ja Runa nav par „to” un uz „to” vērsta, ja tā ir tikai trokšņa taisīšana, lai izkliedētu klusumu, tad tā ir vides piesārņošana un es tajā nepiedalos! Runai nav kāju, tās kustību uztur Vārdi. Vārdu lietojuma savdabība ir Runas gaitas īpatnības. Ir ātra Runa, lēna Runa, raita… Read more »

    digitalk
    07.01.2020 19:49
    Reply to  Madara Saule

    spriežot pēc dīvainā un diezgan nevalodnieciskā (ne akadēmiskā) stila varu tikai minēt, ka tas ir citāts no grafomāna, kurš tēlo valodnieku. izmantotais vārds ‘filosofs’ un vārdu kapitalizācija jau liecina, ka viņam nav pārāk daudz gadu un prasme literāri izteikties (zem 30?). vai viņam ir arī uzvārds un zinātniskais grāds, vai kaut vai filologa izglītība un darba stāžs atbilstošā jomā? kopdarbi ar citiem speciālistiem?

    Madara Saule
    07.01.2020 19:33
    Reply to  digitalk

    Par šo vari pakonsultēties ar valodniekiem. Aldi Lauzi. https://lv.wikipedia.org/wiki/Aldis_Lauzis Ingu Mežaraupi https://lv.wikipedia.org/wiki/Inga_Me%C5%BEaraupe. Slinkums vairāk meklēt.
    Neesi pāķis, lūdzu. Latviešu valoda ir radusies no sarunvalodas un tā attīstās caur sarunvalodas prizmu.

    digitalk
    07.01.2020 19:51
    Reply to  Madara Saule

    tnx, paskatīšos brīvā brīdī. bet tā jau vairs nebūs tēma par Apple Watch :)

    [edit] wiki bio raksti bez sakarīgiem linkiem? slinkums meklēt ir tava fīča, tas tiesa. tas gan liek aizdomāties par tavu bezjēgas muldoņas citātu bez autora. tukša muca tālu skan.

    Astro
    08.01.2020 02:58
    Reply to  Madara Saule

    Runa nekur neiet, par to šaubu nav. Runa vai nu ir vai nav. Ja cilvēks skolā nav gājis, tad nav jāaizbildinās ar kaut kādu mistisku valodas veidošanos. Neviens negrib atrasties mēslainā vidē, tieši tāpat man nav vēlmes dzirdēt un lietot mēslainu valodu.

    digitalk
    08.01.2020 05:57
    Reply to  Astro

    tavs konservatīvais viedoklis ir dzirdēts gana un nav tev 101% taisnība. sarunvalodā runā ikdienā, tā dod literārajai attīstības spērienus.

    Madara Saule
    08.01.2020 11:04
    Reply to  digitalk

    ak cik Tu straujšs kažokmetis… būtu tak saglabājis sava rebeļa seju līdz galam. Jūs tak ar Astro vienu skolu esat beiguši.

    Reklāma