Web Analytics
More
    Reklāma

    Foxconn darbinieki pārdevuši no brāķētām detaļām ražotus iPhone

    Jaunākie raksti

    Taivānas elektronikas ražošanas kompānija Foxconn ir uzsākusi izmeklēšanu, kuras ietvaros Džondžu (Zhengzhou) ražotnes vadības darbinieki tiek apsūdzēti 43 miljonu dolāru vērtā nelegālajā iPhone tirdzniecībā.

    Kompānijas darbinieki trīs gadu garumā ir izveidojuši shēmu, kurā tikušas izmantotas brāķētas telefona detaļas, lai ražotu viltus ierīces, kaut arī pēc noteikumiem tās būtu jāiznīcina. Taču tās tikušas izmantotas, lai izveidotu un pārdotu it kā oriģinālus Apple iPhone viedtālruņus. Tiek lēsts, ka šī summa varētu būt 43 miljoni dolāru, neskaitot, ka lauvas tiesa no komponenšu izmaksām guļas uz Apple pleciem.

    Foxconn izveidotājs Terijs Gu ir bijis ļoti lakonisks, paziņojot, ka miljona darbinieku kompānijā kāds var izrādīties vērsts uz neadekvātu rīcību. Taču plašāki paziņojumi gan nav sekojuši, kā arī nav pieejams komentārs no Apple puses. Tāpat nav skaidri zināms par noieta tirgiem šādai produkcijai, taču viens no tiem varētu būt Ķīnas melnais tirgus. Atceros tos laikus, kad parādījās pirmie iPhone un dažiem draugiem bija to kopijas pat ar izvelkamu radio antenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.12.2019 09:55

    “kopijām” ar TV antenām te gan nav nekāda sakara .
    šie viltojumi ne ar ko neatškirās no īstā āboltelefona .
    Atskaitot to , ka tiem nav nekādu garantiju , tiem nebūtu jāeksistē ( iespējamas problēmas ar aktivizācijām un icloudiem ) kā arī brāķētās komponentes arī kkad pieteiksies .
    Tāteikt , ar īsto spainīti spēlējoties pludmales smiltiņās varēsi sabūvēt 10 smilšupilis , bet ar brāķēto , iespējams , pusceļā kautkas atgadīsies . un sabojās visu prieku .

    Džendžou
    23.12.2019 11:05

    Ebay itin viegli nopirkt it kā jaunus veco modeļu iphonus, kurus izjaucot, viss izskatās jauns pat mikroskopā, bet nestrādā, piemēram, bluetooth vai gsm.

    Au Sainis
    24.12.2019 07:49

    Youtrubā ir video How I made my own iphone- in China no autora Strange Parts . Viņš sapērk Ķīnas tirdziņos atsevišķas detaļas un saliek darbojošos aparātu.

    Reklāma