Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti populārākie interneta veikali Latvijā 2019. gadā

    Jaunākie raksti

    Īpašā apbalvošanas ceremonijā Latvian Ecommerce Award 2019 viena no Latvijas vadošajām digitālā mārketinga aģentūrām iMarketings.lv, balstoties uz šā gada oktobrī un novembrī veiktā pētījuma rezultātiem, paziņoja astoņus Latvijas interneta veikalus, kuru darbību pircēji šogad novērtējuši visaugstāk. Kopumā interneta veikali tika vērtēti desmit kategorijās: elektronika, grāmatas, kontaktlēcas un brilles, pārtika, sadzīves tehnika, smaržas, apģērbi un apavi, auto un moto rezerves daļas, bērnu preces un skaistumkopšana.

    Kā Latvijas iedzīvotāju iecienītākie interneta veikali šogad tika atzīti: „Rdveikals.lv”, „JanisRoze.lv”, „lensor.eu”, „Barbora.lv”, „Douglas.lv”, „Weekendshoes.lv”, „220.lv”, „drogas.lv”.

    Reklāma

    „Esam lepni, ka jau otro gadu pēc kārtas mums ir iespēja iepazīstināt sabiedrību ar vislabākajiem interneta veikaliem Latvijā. Šādu pētījumu veicam jau otro gadu ar mērķi pievērst interneta veikalu uzmanību sava pakalpojuma, servisa kvalitātes uzlabošanai, kā arī motivēt tos kļūt maksimāli draudzīgus attiecībā uz patērētājiem,” uzsver Sergejs Volvenkins, iMarketings.lv Digitālās nodaļas vadītājs. „Ja salīdzinām rezultātus ar iepriekšējo gadu, redzam, ka labāko interneta veikalu vidū šogad dominē tie paši uzņēmumi, kas pērn. Tas nav pārsteigums – jo gan uzvarētāju, gan nominantu vidū ir tie Latvijas interneta veikali, kuri ir visaktīvākie savā jomā un visvairāk iegulda sava pakalpojuma attīstībā.”

    Kopumā iMarketings.lv veiktajā pētījumā piedalījās vairāk nekā tūkstotis respondentu vecumā no 16 līdz 74 gadiem, kuri pēdējo sešu mēnešu laikā bija veikuši vismaz vienu pirkumu internetā. Respondenti, kuri piedalījās pētījumā, vērtēja tikai tās kategorijas un tos veikalus, ar kuriem viņiem ir bijusi pieredze. Pētījuma gaitā interneta veikali tika vērtēti pēc 23 atlases kritērijiem, piemēram, piegādes laiks, drošība, reputācija, preces atgriešanas iespējas, klientu serviss utt.  Pētījums tika veikts sadarbībā ar Kantar/TNS.

    • Kategorijā „Elektronika” bija izvirzīti „1a.lv”, „220.lv” un „Rdveikals.lv”. Sīvā konkurencē kā patērētāju augstāk vērtētais interneta veikals šajā kategorijā tika atzīts „Rdveikals.lv”.
    • Grāmatu kategorijā bija izvirzīti “JanisRoze.lv”, “zvaigzne.lv” un “mnogoknig.lv”. Par pircēju iecienītāko internetveikalu tika atzīts “JanisRoze.lv”.
    • Kategorijā „Kontaktlēcas un brilles” bija izvirzīti „manaslecas.lv”, „lensor.eu” un „visaslecas.lv”. Šajā kategorijā kā pircēju iecienītākais veikals nosaukts „lensor.eu”.
    • Pārtikas kategorijā bija izvirzīti divi interneta veikali „Barbora.lv” un „nuko.lv”. Līdzīgi kā pērn – pircēji joprojām visaugstāk novērtējuši ir „Barbora.lv”.
    • Kategorijā „Sadzīves tehnika” bija izvirzīti tādi interneta veikali kā „220.lv”, „1a.lv” un „Rdveikals.lv”. 2019.gada iecienītākais veikals šajā kategorijā – „Rdveikals.lv”.
    • Kategorijā „Smaržas” šogad pircēji bija novērtējuši „220.lv”, „1a.lv”, „Douglas.lv” darbu, taču kā vislabāko atzina „Douglas.lv”.
    • Kategorijā „Apģērbi un apavi” augstu novērtējumu pircēju vidū šogad saņēma „220.lv”, „membershop.lv”, „1a.lv” un „Weekendshoes.lv”. Kā internetveikalu Nr.1 šogad šajā kategorijā patērētāji atzina „Weekendshoes.lv”.
    • Auto un moto rezerves daļu kategorijā bija izvirzīti „Trodo.lv”, „220.lv”, „1a.lv”, „Eparts.lv”. Par iecienītāko veikalu šajā kategorijā tika atzīts „220.lv”.
    • Kategorijā „Bērnu preces” bija izvirzīti pieci interneta veikali: „220.lv”, „1a.lv”, „nuko.lv”, „minikid.lv”, „Babystore.lv”. Kā šī gada pircēju novērtētākais veikals atzīts „220.lv”.
    • Kategorijā „Skaistumkopšana” pircēji arī bija izvirzījuši un vērtējuši piecus pretendentus „220.lv”, „Douglas.lv”, „drogas.lv”, „1a.lv”, „Madaracosmetics.lv”. Kā iecienītākais šajā kategorijā šogad atzīts „drogas.lv”.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    milkj
    22.12.2019 16:21

    lol

    Gvido
    22.12.2019 22:33

    Ha ha, paldies kursoram, ka to IM klientu saraktu pārpublicē :) RDveikals noteikti ir labākais otro gadu pēc kārtas :)

    Kursors.lv
    23.12.2019 00:14
    Reply to  Gvido

    Kāds ir tavs tops?

    23.12.2019 10:06

    prieks, ka cilvekiem sak paradities saprats un 1a vairs netiek novertets nevienaa kategorijaa.
    ksenukai marketings, sliktakas piegades starp VISIEM lv veikaliem un attieksme kaa pret pagraba zhurku.

    digitalk
    23.12.2019 17:37
    Reply to  pajolis

    noteikti nav sliktākās piegādes, attieksme arī normāla. iespējams, ka nevinnēja nevienu topu, jo tirdzniecības apjoms esot lielākais, kā paši lielās. pie liela apjoma arī kļūdu un brāķa % ir lielāks.

    04.04.2020 20:02

    Auto sferas nav. Kaut gan Igaunija http://www.jaunasriepas.lv ir ienemusi pirmo vietu.

    Reklāma