Web Analytics
More
    Reklāma

    Pazuduši dati no viedtālruņa? Google Chrome pārlūka atjauninājums tos būs izdzēsis!

    Jaunākie raksti

    Google apturējusi Chrome 79 Android lietotnes atjauninājumu pēc tam, kad lietotājiem sāka pazust dati no viedtālruņa atmiņas. Problēma rodas, pārlūka Chrome 79. versijai mainot atrašanās vietu, kurā atrodas pārlūka uzglabātie tīmekļa lapu dati. Visbiežāk šis datu migrācijas process ir neveiksmīgs un tie zūd, kas ietekmējot WebView darbību.

    Pēc Chrome atjauninājuma lietotnēs, kurās tiek piedāvāta iespēja atvērt mājaslapas, respektīvi, kas darbojas ar WebView, vēlāk tiek dzēsti lietotāja dati.

    Reklāma

    Android lietotņu atjauninājumi norit gandrīz bez lietotāja iejaukšanās – tu pieliec viedtālruni lādēties, un tas fonā veic lietotņu aktuālo versiju uzstādīšanu. Google pārstāvji atzīst, ka pārlūka Chrome 79. versija jau ir uzstādīta aptuveni 50% ierīču visā pasaulē.

    Lielākās problēmas rodas ar lietotnēm, kas izmanto WebView, piemēram, Twitter Lite. Pagaidām nav arī skaidri zināms, kuru lietotņu dati ir ietekmēti, jo neviens nereklamē WebView izmantošanu. Nav arī zināms, kādus tieši datus iespējams pazaudēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Google
    17.12.2019 08:59

    Vai kaut kas līdzīgs nevarētu būt arī uz datora google chrome? Vienam kolēģim vakardien, ieslēdzot datoru, bija pazudušas visas saglabātās paroles un login dati.

    Lauris
    17.12.2019 10:03
    Reply to  Google

    Uz datora aplikācijas pašas bez atļaujas paprasīšanas neatjaunojas.

    Andis Jurjans
    17.12.2019 10:45
    Reply to  Lauris

    Nu, vispār Firefox regulāri painformē – hei, man te apdeits bija, pārstartē mani.

    Astro
    17.12.2019 11:27
    Reply to  Andis Jurjans

    Jā, pie nosacījuma, ka ir ielikts ķeksis – atjaunināties automātiski.

    Astro
    17.12.2019 11:23
    Reply to  Lauris

    Pats tu esi aplikācija. :-)

    Vasko
    19.12.2019 17:40
    Reply to  Google

    Labs jautājums! Vakar Chrome atjaunojās uz 79. Un pēc tam … Ir web-lapas (kā piem. Twitter), kuras uz datora iespējams uzstādīt kā “atsevišķas lietotnes”. Pēc atjauninājuma – mana tw app vairs “nedarbojās”; caur hromu ieejot twitter – tad pārlūks to atkal piedāvā instalēt no jauna. :/, jo to vairs nevarēja izsaukt ne no pārlūka, ne no app shortcut.

    Reklāma