Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Chrome reālā laikā ziņos par pikšķerēšanas mēģinājumiem

    Jaunākie raksti

    Google līdz ar Chrome 79 versijas iznākšanu galddatoriem sākusi piedāvāt drošāku tīmekļa pārlūkošanu, jo tīmekļa pārlūkā ietverta aizsardzība pret pikšķerēšanu (phishing). Par pikšķerēšanu dēvē dažādus veidus, kuros mēģina ar viltu iegūt no interneta lietotāja slepenu informāciju, piemēram, lietotāju vārdus, paroles, kredītkaršu datus.

    Pikšķerēšanas novēršanai tiek izmantots Google uzturēts saraksts ar vietnēm, kas no lietotājiem dažādos veidos mēģina izvilināt paroles vai citus datus. Safe Browsing servisa ietvaros jau iepriekš šie dati tika izmantoti lietotāju aizsardzībai Chrome un Firefox pārlūkos, bet tagad brīdinājumi tiek parādīti reālā laikā – ja vietne iekļuvusi melnajā sarakstā, tīmekļa pārlūks uzreiz par to ziņos.

    Reklāma

    Faktiski Chrome izmanto drošo vietņu sarakstu, tajā ir vairāki tūkstoši populāru un drošu vietņu, kas jau saglabātas Chrome atmiņā, bet tikko lietotājs grasās apmeklēt kādu drošajā sarakstā neesošu vietni, Chrome pārlūks to pārbaudīs Google uzturētā tiešsaistes datubāzē, kur tiek glabāta informācija par pikšķerējošām vietnēm.

    Tāpat Chrome pieskatīs, lai pārlūkā uzkrāto paroļu un lietotājvārdu ievade nenotiktu potenciāli nedrošās vietnēs. Turklāt, ja vietne būs piedzīvojusi uzbrukumu un datu noplūdi, Chrome rosinās nomainīt esošo paroli pret jaunu un drošāku.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.12.2019 12:07

    galvenais, vai to varēs atslēgt? Chrome kļūst aizvien monstrozāks, līdz pat situācijai, kad kompi stiepj pie manis uz remontu, jo viss pamatīgi bremzējot.

    Krotow
    11.12.2019 12:45
    Reply to  digitalk

    Chrome bremzes jau galvenokārt notiek dēļ atmiņas trūkuma, kad ziņu lasīšanai atvērtais logs pa kluso piesavinās visu brīvo RAM.

    11.12.2019 12:52
    Reply to  Krotow

    ne tikai, Chrome software reporter spēj noslogot HDD uz 2-5 minūtēm, tad lago viss. un tas sūds nav atslēdzams bez hakiem.

    Krotow
    11.12.2019 13:06
    Reply to  digitalk

    Tā gan ir. Un ja dators ir bez SSD, uz logošanas laiku apstājas viss.

    orry
    12.12.2019 20:43

    Šis jauninājums sačakarē pārslēdzamo kontu sarakstu, kuru tāpat nevar mainīt. Biju izdomājis haku – pievienojot jaunus kontus saliku nosaukumā cipariņus. Jauki sakārtojās man vajadzīgajā secībā. Līdz šim apdeitam viss rullēja. Tagad visi mani nosaukumi salikti iekavās un priekšā mans vārds. Sajūsma liela, jo kontu man pāris desmiti… Ja Tev ar’ tas svarīgi – neļauj apdeitoties…

    Reklāma