Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklāti gandrīz 150 drošības caurumi 29 Android ražotāju jaunajos viedtālruņu modeļos

    Jaunākie raksti

    Pērkot jebkuru viedāku ierīci, jārēķinās, ka tai var būt kādas drošības problēmas, bet reti kurš iedomāsies, ka pilnīgi jauniem Android viedtālruņu modeļiem var būt vesela sauja ar ievainojamībām. Un te pat talkā nenāks Google ik mēnesi izsūtītie drošības ielāpi.

    Kryptowire ziņo, ka atrastas 146 ievainojamības pilnīgi jaunos Android viedtālruņu modeļos no 29 ražotājiem. Kryptowire sadalījis ievainojamības vairākās kategorijās.

    Reklāma

    Biežāk novērotās ievainojamības ir sistēmas iestatījumu pielāgošana bez lietotāja ziņas, lietotņu uzstādīšana arī bez lietotāja atļaujas un arī dažādu komandu izpilde. Tāpat ražotāji atļauj piekļuvi bezvadu savienojumu iestatījumu modificēšanai.

    Absolūti lielākais vairums ievainojamību atrastas budžeta klases viedierīču ražotāju modeļos, bet ir arī pāris lielie ražotāji (Samsung un ASUS), kas tikuši pie iespaidīga ievainojamību klāsta. Kryptowire nav precizējis, par kādām tieši Android ievainojamībām ir runa, bet saņemt jaunu ierīci no veikala, kurai jau rūpnīcā nav pamanītas pietiekami būtiskas drošības problēmas, nav diez ko patīkami.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Disel
    25.11.2019 10:17

    Paga, paga kā ir ar samsung knox? Cik saprotu secure folder ir virtuāla vide(un flagmaņiem pat atsevišķšs čipsets to darbina) kur glabāt savu super slepenos datus un šitāda figņa to nevar skart?

    25.11.2019 11:16

    Kur tad Huawei palicis šajā sarakstā :). Vispār tāds papliks tas saraksts One Plus/Oppo arī nav, kas ķīnas pusē ir vieni no lielākajiem ražotājiem.

    Kārlis
    26.11.2019 02:42
    Reply to  K. Johansons

    Huawei vairs netiek atbalstīts no Google tāpēc jau nav ticis sarakstā

    Remarx
    26.11.2019 22:19
    Reply to  Kārlis

    Saki nav atbalstīts bet mans Huawei tīri labi strādā un lietoju visus google produktus. Vēl 2 dienas atpakaļ saņēmu googles atjauninājumus visiem servisiem. Nesen bija raksts ka Amerika vēl atlika uz 90 dienām liegumu. Acīm redzot jūt ka būs kolosālie zaudējumi ja Huawei notīsies.

    Reklāma