Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA izstrādā mēbeles dzīvei uz Marsa

    Jaunākie raksti

    Zviedrijas mēbeļu ražotājs Ikea prezentējis savu vīziju par to, kā varētu izskatīties telpu iekārtojums veidojot cilvēku apdzīvotas bāzes uz Marsa, kā arī dodoties garajos kosmosa ceļojumos.

    Uzņēmuma dizainere Kristīne Lavenborna jau pirms 2 gadiem bija devusies uz speciāli izveidoto bāzi Jūtas štata tuksnesī, kur tiek imitēta cilvēku apdzīvota bāze uz Marsa. Šīs misijas mērķis bija iedvesmoties priekš mēbeļu un interjera radīšanas tieši mazā telpā. Apstākļi, kādi būtu ceļojot kosmosā vai dzīvojot uz citas planētas. Šī vieta tiek izmantota dažādiem eksperimentiem un kosmonautu treniņiem, lai pielāgotos citai videi.

    Reklāma

    Pēc dizaineres radītās Ikea kolekcijas, kurai veikalos būtu jāparādās tieši 2020. gadā, tika izmainīts arī šīs testa bāzes izkārtojums, padarot to krietni gaišāku un mājīgāku. Jauno interjera dizainu prezentējot kā līdzekli, lai pat ļoti mazā telpā katram radītu savu īpašo privātumu. Tieši šī sajūta, ka cilvēkam tālā ceļojumā vai vienkārši atrodoties šaurā telpā, ir svarīgākā, jo cilvēkam ir nepieciešami cilvēcīgi apstākļi. Ar to domājot, vietu kur gulēt, novietot savas mantas un brīvi uzturēties labā apgaismojumā. Tas panākts izmantojot skapjus, dažādas moduļu sistēmas, mēbeles uz riteņiem un siltu apgaismojumu.

    Nav droši zināms, vai patiešām šie Ikea koncepti tiks izmantoti jaunajām misijām uz Mēnesi vai Marsu, taču šis ir lielisks piemērs dažādu nozaru savstarpējai sadarbībai, no kuras iegūst abas iesaistītās puses. Ieskatam viens “futūristiskais” produkts, kurā varēs audzēt zaļumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    05.12.2019 17:26

    titulbilde kaut kā nemaz neraksturo “ļoti mazā telpā katram radītu savu īpašo privātumu”. liela guļamistaba ar bezjēdzīgu dekoru.

    digitalk
    06.12.2019 07:40

    drīzāk jau raksta noskaņas nosišanai ;)
    apskatījos oriģinālo rakstu, tur vēl bēdīgāk… ikea izkārtne.

    digitalk
    06.12.2019 17:21

    laikam jau šī ir kaut cik vienīgā, jo Rumtid sērijas produkti ir diezgan neizteiksmīgi.comment image

    Reklāma