Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Kosmosa aģentūra apstiprinājusi asteroīda novirzīšanas izmēģinājuma misiju

    Jaunākie raksti

    Laba ziņa Brūsam Vilisam – viņam nenāksies sevi uzraut gaisā ar atombumbu, jo Eiropas Kosmosa aģentūra apstiprinājusi Hera misiju, lai izmēģinātu asteroīda novirzīšanu no Zemes. Īsta misija asteroīda novirzīšanai maksās aptuveni 320 miljonus dolāru, kamēr filmas Armageddon budžets bija 140 miljoni.

    Eiropas Kosmosa aģentūra kopā ar NASA nosūtīs uz pāra asteroīdu sistēmu Didymos pat divas neliela izmēra kosmosa zondes, lai tās ietriektos asteroīdos. DART zonde pirmā ar ātrumu aptuveni 600 km/h ietrieksies mazākajā no pāra asteroīdiem. Triecienu un asteroīda trajektorijas izmaiņas reģistrēs itāļu LICIACube zonde.

    Reklāma

    Asteroīdu pāris izvēlēts, lai būtu iespējams noteikt precīzu mazākā asteroīda trajektorijas izmaiņas attiecībā pret lielāko asteroīdu. Interesanti, ka mazais asteroīds nemaz nav tik mazs – tā izmēri ir aptuveni salīdzināmi ar Heopsa piramīdas (lielākā no Gīzas piramīdām) izmēriem. Tiek lēsts, ka šāda izmēra asteroīda trieciens var pilnībā no Zemes virsmas noslaucīt kādu no lielpilsētām.

    Asteroīdu ietekme uz Zemi ir paredzama, kā arī to trajektoriju var mēģināt izmainīt. Vulkānisku darbību, zemestrīces un citas dabas stihijas ietekmēt nav iespējams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma