Web Analytics
More
    Reklāma

    Android ievainojamība ļauj ar NFC palīdzību uzstādīt viedtālrunī ļaunatūru

    Jaunākie raksti

    Google līdz ar jaunākajiem Android drošības ielāpiem ir salabojusi Near-Field Communications (NFC) savienojuma ievainojamību, kas iepriekš ļāva Android ļaunatūru uzstādīt ar NFC starpniecību. Te gan jānorāda, ka drošības ielāps nāk kopā ar šī gada oktobra ielāpu, tātad tas nav šobrīd pieejams pat 1% Android viedierīču.

    NFC ievainojamība pastāv Android 8 un jaunākās operētājsistēmās, jo NFC ļauj viegli uzstādīt lietotnes no nezināmiem avotiem. Visas lietotnes, kas saņemtas ar Android NFC starpniecību uzreiz nonāk tā saucamajā atļauto lietotņu sarakstā, lietotājam nav jāapstiprina tās uzstādīšana.

    Reklāma

    Ja baidies, ka kāds garāmgājējs vai blakus stāvētājs sabiedriskajā transportā var tavu viedtālruni aplipināt ar ļaunatūru, atliek vien izslēgt NFC un Android Beam. Līdz ar 2019. gada oktobra Android drošība ielāpa saņemšanu šī ievainojamība vairs nepastāvēs, bet šo ielāpu saņēmuši vien daži viedtālruņu modeļi – jaunākie Pixel viedtālruņi, varbūt Essential Phone, varbūt kāds Samsung modelis, bet tas arī ir viss. Pat OnePlus šobrīd vēl ir septembra drošības ielāpi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Falks
    05.11.2019 12:18

    tikko paskatījos SG S10 Android Beam var izslēgt atsevišķi, atstājot ieslēgtu NFC un mobile payment.

    LAN
    05.11.2019 22:57

    Xiaomi mi A2 ir Oktobra drošības ielāps.

    Reklāma