Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumas: Google grasās iegādāties Fitbit

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka Google mātesuzņēmums Alphabet grasās iegādāties valkājamo viedierīču ražotāju Fitbit. Vienlaikus Reuters norāda, ka abu uzņēmumu sarunas vēl nav noslēgušās, tās var izjukt un nekāds darījums var nenotikt.

    Tiek pieļauts, ka Google līdz ar Fitbit iegādi varētu iesaistīties viedo pulksteņu tirgū, bet jau iepriekš ar Motorola bija gadījums, kur Google īsu mirkli paturēja uzņēmumu savās ķetnās, izsūca no Motorola visus jēdzīgos patentus un pārdeva Motorola tālāk Lenovo. Šobrīd Motorola viedtālruņi ir drīzāk viduvēji ar ļoti čābīgu Android atjauninājumu saņemšanu.

    Reklāma

    Fitbit akciju cena uzreiz pēc baumu nonākšanas tīmeklī palēcās par 30%. Fitbit vispār nav veicies ar publisko piedāvājumu akciju tirgū, jo 2015. gadā Fitbit akciju cena bija tuvu pie 48 dolāriem, bet šobrīd to cena ir vien 5.20 dolāri pēc 30% lēciena.

    No jūlija vidus Swedbank klientiem visā Baltijā nodrošina iespēju veikalos, kioskos un citviet norēķināties ar Fitbit vai Garmin viedtālruni vai aproci, kas atbalsta Fitbit Pay un Garmin Pay. Praktiski tas nozīmē, ka tagad, dodoties skrējienā vai velo izbraukumā, mājās var atstāt ne vien maku, bet arī mobilo tālruni. Fitbit un Garmin izmanto NFC (near-field communication) tehnoloģiju. Lietotājam vienkārši jāpieskaras bezkontaktu maksājumu terminālim ar viedierīci, lai veiktu maksājumu. Klienti varēs maksāt ar saviem viedpulksteņiem visur, kur tiek pieņemti bezkontakta karšu maksājumi, maksimālā maksājuma summa būs tāda pati kā kartei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma