Web Analytics
More
    Reklāma

    Nike rada apavus, kas paši sašņorējas

    Jaunākie raksti

    2016. gadā kompānija Nike mūs iepazīstināja ar tehnoloģijām un prototipu, kādi varētu izskatīties tik ilgi gaidītie filmas “Atpakaļ nākotnē” piedāvātie apavi, kuri paši ieņemtu kājas formu. Šī tehnoloģija neieguva popularitāti un masām pieejamu cenu. Taču 2019. gada sākumā tika piedāvāts jauns risinājums, paverot iespēju to piedāvāt plašākam tirgum.

    Tā sabiedrībai tika prezentēti basketbola apavi ar Nike Adapt sistēmu. Tas ir kurpē iebūvēts mini motors, kurš spēj savilkt kurpes augšdaļu, attiecīgi pielāgojoties kājas formai. To iespējams kontrolēt ar aplikāciju, kura šobrīd pieejama gan uz iOS, gan Android operētājsistēmām. Attiecīgi tas sniedz iespēju vadīt kurpes caur viedpulksteņiem kā Apple Watch. Iedomājieties to sajūtu, ka ejot pa ielu spiedošās kurpes var atraisīt vien ar pāris klikšķiem uz pulksteņa. Bez liekas liekšanās, apstāšanās vai papildus piepūles. Tomēr nav aizmirsts par nedaudz manuālāku un jau vecmodīgāku iespēju – veikt regulāciju ar kurpē iebūvētām pogām. Tas arī novērš iespēju, ka telefons ne vienmēr ir blakus, līdz ar to būs iespējams apavus novilkt bez pārlieku liela fiziskā spēka izmantošanas.

    Reklāma

    Domājot par to, kur gan īsti šāda tehnoloģija var palīdzēt, neskaitot cilvēka slinkuma palielināšanos un nākotnes tuvošanos, kompānija Nike uzsver tieši cilvēka fizioloģiskās īpašības. Tā piemēram tiek teikts, ka basketbola spēles laikā, spēlētāja kāja var izplesties pat uz pusi (izklausās nedaudz apšaubāmi).

    Nike Adapt risinājums kopā ar aplikāciju sniedz iespēju ieprogrammēt apavam palikt vaļīgākam vai tieši ciešākam noteiktos gadījumos. Ir iespējams pieregulēt katru kurpi atsevišķi, sniedzot pietiekami plašas modifikācijas iespējas. Nike ir veicis ļoti plašus un nopietnus testus, lai pierādītu risinājuma izturību. Piemēram, 2900 reižu kurpes ir savilktas un atbrīvotas, tāpat 30 000 reižu veikti spiedieni uz zoli ar aptuveni 350 kg lielu svaru. Kā jau sporta brendam pienākas, tikuši piesaistīti profesionāli basketbolisti no NBA, lai testētu un reāli izmantotu šos apavus.

    Šajā vasarā tika prezentēts vēl viens produkts, kurš pieejams plašākam patērētāju lokam. Proti, tika izlaists ikdienas brīvā laika apavu modelis ar šo pašu Adapt risinājumu. Nike Adapt Huarache kurpes, ar ļoti spilgtu dizainu.

    Kā jau katram mūsdienu gadžetam, arī šos apavus papildus nepieciešams uzlādēt. Kurpēs ir iebūvēts akumulators, kuru iespējams uzlādēt ar bezvadu risinājumu, šajā gadījumā speciālu paliktni. Tas darbojas ar USB-C tipa pieslēgvietu. Darbības laiks tiek solīts līdz 14 dienām.

    https://www.youtube.com/watch?v=uZJ2bq12JSI

    Jāpiebilst, ka aplikācijā ir iespēja uzreiz padarīt kurpi maksimāli vaļīgu, kas uzlabo funkcionalitāti. Apple gadījumā iespējams izveidot Siri komandas, lai ērtā veidā izsauktu iepriekš iestatītos komforta līmeņus kurpei.

    Abi piedāvātie modeļi nav pieejami tirdzniecības vietās Latvijā. Tāpat nav pietiekama skaidrība vai šīs kurpes tiek piedāvātas Eiropas tirgum. Ņemot par pamatu Amerikas tirgu, tad aptuvenā cena sākot no 315 eiro (350$). Kā redzams, piedāvā cena joprojām ir pietiekami augsta, taču šāda veida produkts ir viens no nozares pionieriem. Konkurentu aktivizēšanās paredzēta 2020. gadā.

    Avotsnike
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ansis
    25.10.2019 11:18

    He, he – uzbrukuma laikā nobļauties lai aizsargam kurpes atšņorējas :-)

    KKTK
    25.10.2019 13:59

    Gaidu sporta apavus, kas paši nogriež kāju nagus, pirms apavi sāk spiest sportojot.

    Krotow
    25.10.2019 16:04
    Reply to  KKTK

    … kopā ar kāju pirkstiem.

    Krotow
    25.10.2019 16:05

    Galvenais lai tām elektrokedām uztaisa pareizu mitruma izolāciju. Lai pēc pirmā iesvīduma nav jāizmet.

    Reklāma