Web Analytics
More
    Reklāma

    Profesionāla mūzikas video filmēšana ar iPhone 11 Pro

    Jaunākie raksti

    Kopš jauno iPhone modeļu prezentēšanas septembrī, tika spekulēts par to, vai modeļa 11 Pro trīs objektīvu kamera būtu spējīga aizstāt profesionālās kameras un uzņemt kvalitatīvus foto un mākslinieciskus video.

    Tā šonedēļ visai pasaulei ticis prezentēts Selēnas Gomesas mūzikas video dziesmai  “Lose You To Love Me”, kurš ticis filmēts tikai ar iPhone 11 Pro modeli. Klips ir veidots melnbaltā versijā. Tā veidošana tikusi uzticēta mūzikas video direktorei Sophie Muller, kura ir producējus klipus priekš tādiem populāriem mūziķiem kā Beyonce, Coldplay, Maroon 5, Pink u.c.

    Reklāma

    Filmēšana ir notikusi Apple veidotās kustības “Shot on iPhone” ietvaros, kas ir ļoti aktīva tieši kompānijas Instagram profilā. Izmantojot tēmturi #shotoniphone ikvienam ir iespēja pagozēties kompānijas kontā, ja vien uzspīd veiksme. Jau iepriekšējos gados ir bijusi informācija par to, ka profesionāli fotogrāfija veic kāzu fotografēšanu izmantojot tikai iPhone telefonu, sasniedzot acij tīkamu rezultātu.

    Neesmu liels mūzikas video skatītājs, taču uz pirmo acu uzmetienu noteikti nav redzamas kādas zemas video kvalitātes iezīmes. Šis video pieejams ar 1080p izšķirtspēju, kaut arī iPhone modeļi piedāvā iespēju filmēt arī 4K izšķirtspējas video.

    Interneta dzīlēs atrodami arī citi video darbi, kuru filmēšanā izmantoti iPhone telefoni. Viena no vispopulārākajām filmām, kura ieguvusi atzinību un popularitāti, ir filma “Tangerine”. Veidota jau 2015. gadā taču pārsteigusi ar augsto kvalitāti, izceļot iPhone iespējas. Pieminēšanas vērts ir trilleris “Unsane”, kurš pilnībā filmēts ar telefonu. Augstas kvalitātes īsfilma “Made in Paris” veidota ar iPhone X. No mūzikas nozares var izcelt Maroon 5 and Kanye West videoklipus, kuri veidoti tā, lai tie tiktu uztverti kā filmēti no telefona skatupunkta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Rozensteins
    23.10.2019 18:54

    Nu jā, regulāri tak pavīd Shot on Iphone bildes, kurās iphone apkarināts ar visu iespējamo – stabilizatori, gaismas, objektīvi, un filmēts ar Iphone.
    Iphone ir labas kameras, bet viņi tikai šogad tā kārtīgi ir pielikuši, iepriekšējos gados viņi atpalika foto ziņā no konkurentiem, bet video ziņā bija labākie. Šogad konkurenti ir pielikuši video jomā, foto joprojām labs. Note 10+ un Mate 30 Pro ir tādā pašā līmenī, ja ne augstāk.
    MrWhosTheBoss ir labs salīdzinājuma video.

    Kaspars
    24.10.2019 07:34

    Nerunā aplamu, nevienam nav labāks video, kā iphone! Ja vēl izmanto tādas aplikācijas kā filmic pro, vispār vienos vārtos!
    Par bildēm arī runājot, tas tomēr ir ļoti subjektīvi – tas, ka Samsung uzgriež “saturation” katrai blidei nenozīmē, ka viņiem ir labākās bildes. Lielākajam vairākumam iespējams acij tīkamāka bilde, bet ne labāka.

    Janis Rozensteins
    24.10.2019 08:33
    Reply to  Kaspars

    Es neteicu, ka ir labāks video par iphone, es teicu, ka atšķirība vairs nav tik liela kā agrāk. Un jā, ar iOS lietojamie pāris aktuālie modeļi ir pietiekams iemesls daudzām firmām taisīt aplikācijas priekš apple platformas, bet priekš android atmest mēslu. Tas pats DJI ir lielisks piemērs, jo mans telefons ar spēju rakstīt 4k 30 fps un 1080p līdz 120fps DJI aplikācijā ir spējīgs ierakstīt 720p 30 fps video.

    Par bildēm runājot es nesaku par Samsung uzgrieztajām krāsām, bet par bildes gala kvalitāti kā tādu, lai nebūtu neass platleņķis, portreta režīmā lai nebūtu defektu utt. Tur iphone vēl ir kur pielikt, vismaz tā var secināt no daudziem apskatiem.

    Tiesa gan šogad apple ir pacentušies – kameras, baterijas un iOS ir līmenī, kādā tam vajadzētu būt priekš tādas cenas telefona. Vienu kritiku gan no manis vēl dabūs – 64GB atmiņa teju 1200 Eur telefonam ir tīrākais izsmiekls. Lai gan skatos, ka Google uzkāpa uz to pašu grābekli. Tagad jācer, ka Samsung un Huawei turpinās spiest uz priekšu industriju.

    Puteklis
    24.10.2019 11:03
    Reply to  Kaspars

    Lai nu ko, bet iPhone arī ir bēdīgi slaveni ar savām “pielabotajām” bildītēm. Viņu mākslīgais intelekts ir visai agresīvs rezultāta uzlabošanā un brīžiem šķiet, ka visi foto ir kā jau pāris Instagram filtriņus dabūjuši. Kameras labākajai īpašībai būtu jābūt reāla krāsu attēlošana, nevis pārveidošana.

    Kursors.lv
    24.10.2019 11:10
    Reply to  Puteklis

    Šobrīd visi telefoni pielabo fotogrāfijas, tā ir norma.

    Madara Saule
    24.10.2019 13:18

    Tā nav pielabošana, tā ir interpretēšana :)

    26.10.2019 13:05

    Mesls video

    Kursors.lv
    26.10.2019 13:48
    Reply to  mmm!

    Komentārs nav baigi labāks. Mēģini vēlreiz!

    Reklāma