Web Analytics
More
    Reklāma

    Brother VC-500W krāsaino uzlīmju printera apskats

    Jaunākie raksti

    Apskatam šoreiz saņemts portāls no digitālās pasaules uz analogo pasauli – printeris. Brother VC-500W gan nav šāds tāds parasts ofisa vai mājas printerītis, tas ir tā dēvētais Zink (zero ink) krāsainu uzlīmju drukātājs.

    Zink tehnoloģija nozīmē tikai to, ka mums nenāksies krāmēties ar atsevišķām krāsām, viss jau ir iestrādāts uzlīmju papīrā. Testam saņemtais Brother VC-500W izmanto Zink zRoll papīru (rullī satīts uzlīmju papīrs), turklāt papīrs pieejams dažādos platumos no 9 mm līdz pat 50 mm. Papīra rulli iespējams jebkurā mirklī nomainīt pret izmēros platāku vai šaurāku.

    Reklāma

    Zink tehnoloģija ir ar līdzvērtīgu ideju deviņdesmitajos gados populārajam Polaroid. Šobrīd līdzvērtīgas iespējas piedāvā Canon Selphy un Fuji Instax fotoaparātu un mazo printerīšu modeļi. Faktiski Zink tehnoloģijas aizsākumi meklējami Polaroid, bet pēcāk Zink projekts atdalījās no Polaroid Corporation. Zink kā neatkarīgs uzņēmums darbojas kopš 2005. gada.

    Zink papīram ir vairāki slāņi – pamata slānis, zem tā var būt izvietots līmes slānis. Virspusē atrodas trīs CYM siltumjūtīgi krāsu slāņi – ciāna, fuksīna (madžentas) un dzeltenās krāsa slāņi. Tam visam pa virsu ir aizsargkārta. Izdruka tiek veikta ar karstumu, printeris pirms izdrukas veikšanas nedaudz nogaida, līdz tas uzsilst.

    Brother VC-500W krāsaino uzlīmju printeris

    Brother VC-500W printeris ir neliela 113 (platums) x 116 (dziļums) x 96 (augstums) mm plastmasas kastīte, pats printeris ir aptuveni BigMac kārbiņas izmērā, varbūt printeris ir nedaudz augstāks. Printeris veidots no ļoti patīkamas plastmasas, tas nešķiet tukšs. Printera sānā ir ieslēgšanas poga, virspusē atrodas Wi-Fi/ USB savienojumu aktivizēšanas poga, par papīra kasetnes izņemšanu atbildīga poga un garena skārienvirsma, kas paredzēta papīra nogriešanai – paslidini pirkstu pa šo virsmu pēc izdrukas veikšanas, tad arī papīrs tiks nogriezts.

    Apakšdaļā pievienojams strāvas vads. Printera aizmugurē ir vieta papīra kasetnes stiprināšanai, kā arī USB pieslēgvieta, ja vēlēsies to pievienot datoram.

    Printeris prot izmantot 9 mm līdz 50 mm platus apdrukājamos līmpapīrus, vienā kasetnē ir aptuveni pieci metri papīra, Brother VC-500W manuālā režīmā ļaus izdrukāt visus piecus metrus uzreiz, atliek vien sagatavot atbilstošu drukājamo saturu.

    Brother sola, ka VC-500W printeris dod ārā ļoti augstvērtīgu vizuālo saturu, kas ir ūdensdrošs, papīrs nav saplēšams (tas ir kā plāna, kvalitatīva uzlīme), izdrukas virsma ir viegli tīrāma, kā arī aizmugurē atrodas līmes kārta.

    Printera komplektā ir salīdzinoši visai liels strāvas adapters, divas papīra kasetnes, viena tīrīšanas kasetne, bet tas arī ir viss. Papildus klāt iegādājams vairāku izmēru papīra kasetnes, to cena ir aptuveni 30 eiro. Paša VC-500W printera cena ir aptuveni 189 eiro.

    Pieejami pieci dažādi uzlīmju platumi – 9 mm, 12 mm, 19 mm, 25 mm un 50 mm platas uzlīmju ruļļu kasetnes. Šaurākās uzlīmes ir izcilas nelielām dekorācijām un to detaļām, lielākās uzlīmes ir piemērotas pilnkrāsu fotoattēlu izdrukai. Turklāt vajadzīgā izmēra druka ļaus ietaupīt uzlīmju papīru, neizšķērdējot to, apgriežot izdrukātos uzlīmju dizainus.

    Pilnkrāsu uzlīmju printeris var tikt izmantots dažādam pielietojumam, veidojot brīnišķīgas personalizētas grāmatzīmes, fotoattēlus un cita veida dekorācijas. Izmanto printeri veidojot sarežģītākus rokdarbus un ļauj vaļu savam radošumam.

    Iestatīšana

    Brother VC-500W printeris izmantojams trīs dažādos savienojumu veidos – klasiskais savienojums ar datoru (Windows vai Mac), izmatojot USB vadu; pastāv iespēja printeri piesaistīt mājas vai ofisa bezvadu tīklam, lai to varētu izmantot vairāki datori; tāpat ir iespējams Brother VC-500W printeri pievienot viedierīcei vai datoram tieši ar Wi-Fi palīdzību (Wireless Direct).

    Wireless Direct režīmā Brother VC-500W printeris izveido bezvadu tīklu, tu ar savu ierīci pie tā pieslēdzies un startē lietotni. Nekas vairāk nav jāveic, savienojums Android viedierīci ir ļoti stabils, tāpat Brother VC-500W printeri tīklā ātri atrada Windows 10 dators. Nekādu specifisku ierobežojumu nav, kad salīdzina visus savienojumu veidus.

    Android un Apple iOS ierīcēm meklē to oficiālajos lietotņu veikalos Brother Colour Label Editor lietotni, kamēr Windows 10 vai macOS nepieciešams uzstādīt P-Touch Editor.

    Visa nepieciešamā informācija ir uzskatāmi parādīta atbalsta lapā.

    Darba uzsākšana

    Es šoreiz sev netipiski neizvēlējos Android viedtālruni kopā ar lietotni, lai iestatītu Brother VC-500W printeri, lietotne arī spēj atjaunināt printera aparātprogrammatūru. Brother Colour Label Editor lietotne uzreiz veic arī dažādu attēlu ielādi, kas noderēs dizainu izveidē, šis ir visai ilgs process. Atliek vien ieslēgt Brother VC-500W printeri, ar pogu aktivizēt Wi-Fi savienojumu, pie tā pievienot viedtālruni un darbs var sākties.

    Šādā tiešajā Wi-Fi slēgumā gan jāsaprot viena neliela nianse – viedtālrunis ir pieslēgts pie printera, nevis pie tīmekļa. Attiecīgi var nākties ik pa laikam lēkāt starp printera un mājas Wi-Fi tīkliem, lai ielādētu kādu bildi no interneta.

    Veido savienojumu ar savu datoru, izmantojot USB vai Wi-Fi, tad izveido dizainu un izdrukā pilnkrāsu uzlīmes ar Brother P-Touch Editor uzlīmju dizaina programmatūru. Pievieno attēlus un rāmjus, kā arī simbolus, lai personalizētu savu uzlīmi.

    Visērtāk Brother Colour Label Editor lietotne izmantojama uz lielākiem ekrāniem, droši vien planšetdators būtu perfekts, jo ar 6.6 collu viedtālruņa ekrānu bija visai paknapi dažādu dizaina nianšu pieslīpēšanai.

    Lietotne

    Lai arī Brother VC-500W printeri pavadošā Android lietotne izskatās novecojusi, tomēr tā pilnībā izpilda visas lietotāja iegribas. Play veikalā lietotne saņēmusi novērtējumu 2 no 5 zvaigznēm, kas ir ļoti maz, bet es neatradu nevienu darbības problēmu – viss darbojās nevainojami.

    Brother Colour Label Editor lietotnē iekļauts vesels lērums ar burtu dizainiem, paraugiem, dažādiem rāmīšiem, dzīvnieku attēliem u.tml. Nekādi dikti izmeklētie šie jau gatavie dizaini nav, daļa no tiem atgādina Word Art no deviņdesmitajiem, bet daudzi ir tīri labi izmantojami ikdienā, darbam un svētkos.

    Atliek vien izveidot savu dizainu, nospiest Print podziņu viedtālruņa ekrānā un pāris sekunžu laikā iegūsi jau gatavu pilnkrāsu uzlīmi, kas ir izturīga pret mitrumu, pret saplēšanu un tā arī Saules gaismā ilgi saglabās krāsas.

    Brother P-Touch Editor uzlīmju dizaina programmatūra paredzēta plašāku jau iepriekš sagatavoto uzlīmju dizainu drukai. P-Touch Editor ļauj veidot arī pašam savus dizainus un papildināt tos ar attēliem no nebeidzama dizaina detaļu iespēju klāsta.

    Ar Brother P-Touch Editor uzlīmju dizaina programmatūras darbību var iepazīties zemāk pievienotajā video:

    Drukas kvalitāte

    Iepriekš biju Brother VC-500W printera tehnoloģijas ideju salīdzinājis ar Canon Selphy un Fuji Instax fotoaparātiem, bet jāsaprot, ka nekādu fotomākslu ar Brother VC-500W printeri drukāt īsti nav paredzēts. VC-500W printera izdrukas ir ar 313 DPI drukas izšķirtspēju, kas nav neko diži daudz, ja to salīdzina ar fotoprinteriem.

    Protams, vislabāk Brother VC-500W veicas ar teksta drukāšanu – te vispār nav nekādu iebildumu. Burti ir kontrastaini, precīzi, tos uzreiz pēc izdrukas veikšanas nav iespējams izsmērēt. Ūdens izturība ir perfekta visādu burciņu, glāžu un citu svētku nieciņu aplīmēšanai ar izdrukāto.

    Ar fotogrāfijām jābūt uzmanīgākam, jo Android viedtālruņa ekrānā redzamais neatbildīs izdrukai. Fotogrāfijai pietrūks kontrasta, ieteicams izvairīties no fotogrāfijām ar sīkām detaļām, piemēram, daudzas atsevišķas ogas, lapiņas, smilšu graudi u.tml.

    Ja saproti, ka Brother VC-500W nav fotoprinteris, tad viss ir ideāli. Veido vienkāršas un precīzas figūras, izmanto krāsu kontrastus, tad viss būs ideāli.

    Kasetnes nomaiņa

    Brother VC-500W kasetnes ievietojamas printera aizmugures daļā, tās tiek atbrīvotas ar kasetnes pogas nospiešanu. Pogas nospiešana arī ievelk atpakaļ kasetnē neizmantoto papīru, lai tas neietu zudumā.

    Kasetnēs iekšā ir 5 metri ar apdrukājamo uzlīmju papīru, kasetnes pieejamas ar 9, 12, 19, 25 un 50 mm platiem papīriem. Jūtami mainās arī kasetņu cena atkarībā no to platuma – 9 mm kasetnes cena ir ap 25 eiro, 12 mm jau maksā virs 30 eiro, kamēr 50 mm kasetnes cena tuvojas 50 eiro.

    Nobeigumā

    Brother VC-500W pilnkrāsu uzlīmju printeris piedāvā gandrīz foto kvalitātes uzlīmju druku no datora (Windows/ Mac), viedtālruņa vai planšetdatora. Šis ir Brother pirmais pilnkrāsu, kompaktais galda uzlīmju printeris, VC-500W ir patiess jaunatklājums biroja uzlīmju printeru vidū. Pirmo reizi ir iespēja drukāt uzlīmes jebkuru krāsu kombinācijās. Printeris ir izcils risinājums izmantošanai biroja aprīkojuma identifikācijas nolūkos – dokumentu mapēm, arhīviem un plauktiem. To iespējams izmantot arī mājas ballīšu noformējuma sagatavošanai, printeri noteikti spēs novērtēt arī dažādas sporta komandas, lai glīti apzīmētu komandas sporta inventāru – nūjas, ķiveres u.tml.

    Uzlīmēm iespējams pievienot pilnkrāsu, foto kvalitātes attēlus – uzņēmuma logo, darbinieku un apmeklētāju fotogrāfijas, drukājot ieejas kartes.

    Pateicoties iestrādātajam bezvadu tīkla un USB savienojumam, VC-500W printeri ir iespējams savienot ar datoru (Window/ Mac) un izmantot bezmaksas P-Touch Editor uzlīmju dizaina programmatūru vai arī – izmantot to ar Apple vai Android viedierīcēm, izmantojot Brother Color Label Editor lietotni.

    Ar konkurenci nav viss tik vienkārši, Brother VC-500W pilnkrāsu uzlīmju printeris sava izmēra dēļ ir visai unikāls produkts. Protams, ir atrodami vairāki krāsaino uzlīmju printeri, bet tie pārsvarā ir parasta galda printera izmērā, toties tie spēj izdrukāt ārā 100 mm un platākas uzlīmes.

    Patika

    • Ātri un ērti iestatāms
    • Dažādi papīru izmēri – maksā tikai par to platumu, ko izmanto
    • Ļoti izturīgs izdrukātais materiāls
    • Iespējams ātri lietotnē izveidot vienkāršus dizainus

    Nepatika

    • Izdrukas būs dārgas, to ir ļoti grūti noliegt
    • Lietotne izskatās novecojusi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma