Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izziņo modulāru PC platformu, pie pircējiem tā nonāks 2020. gadā

    Jaunākie raksti

    Tehniski visi galddatori būtu dēvējami par modulāriem – atver vāku, un varēsi nomainīt vai pievienot klāt visas datora komponentes. Intel izziņojis jaunu modulāru datoru platformu, kas būšot vēl vienkāršāk apkalpojama. Intel pagaidām nodēvējis jauno platformu par The Element.

    Intel The Element pamata ideja ir izmantot vienota mātesplates tipa ierīci ar PCIe slotiem, lietotājam tikai atliks tajos saspraust iekšā sevis izvēlētās komponentes. PCIe slotos būs iespējams ievietot procesoru, RAM, atmiņas, videokartes un pat aktīvās dzesēšanas sistēmas.

    Reklāma

    Intel jau šobrīd piedāvā nelielu NUC datoriņu sēriju, kas arī piedāvā korpusu, mātesplati un procesoru, pārējo visu (RAM, atmiņu) nākas pašam piekomplektēt klāt. Intel NUC gan ir visai dārgs produkts, tāpēc The Element arī, visticamāk, būs zināmā mērā nišas produkts savas cenas dēļ.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Ķēdis
    10.10.2019 11:07

    Nu, es nez. Divreiz izgudrots velosipēds?

    Krotow
    10.10.2019 13:05

    Vēsture atgriežas. Intel Pentium 2 procesorus kā atsevišķus mātesdēlī iespraužamus moduļus ražoja jau pirms 22 gadiem. Vēl senāk bija lieldatori, kur funkcionālos blokus nosacīti sprauda vienā savienošanas platē. Tad jau redzēs.

    Arnis
    10.10.2019 15:04
    Reply to  Krotow
    Reklāma