Web Analytics
More
    Reklāma

    MacOS Catalina jau oktobrī tavā Mac nogalinās 32-bitu lietotnes

    Jaunākie raksti

    Kurš gan nemīl programmatūras atjauninājumus? Ja esi Mac lietotājs ar kādu nedaudz specifisku lietotni vai vecāku skeneri… tad tu nemīlēsi sagatavoto MacOS Catalina programmatūras atjauninājumu!

    Jau oktobrī iznāks MacOS Catalina operētājsistēmas atjauninājums, vienlaikus MacOS ļoti agresīvi pāries uz tikai 64-bitu lietotņu atbalstu. No vienas puses, lietotnes darbosies ātrāk, tām būs pieeja pie vairāk RAM. Apple jau pagājušajā gadā sāka rosināt visus App Store izvietoto lietotņu izstrādātājus pāriet uz 64-bitiem.

    Bet ir arī otra monētas puse. Vecākas Mac lietotnes te var pamatīgi ciest, jo tās netiks atjauninātas ar 64-bitu saderību, tātad tās arī nebūs izmantojamas jau tuvākajās dienās. Viena no tām ir Microsoft Office 11 for Mac, kas pārstās darboties, bet ir vēl vesels strēķis citu lietotņu, kas šobrīd darbina tavu ārējo skaņas karti, kādu senāku fotoskeneri, kādu lielu drukas ierīci utt. Arī daudzas spēles vairs nedarbosies.

    Kā pārbaudīt savas lietotnes?

    1. Uzspied uz Apple ikonas;
    2. Izvēlies About This Mac;
    3. Tad System Report;
    4. Software, tad Applications;
    5. Labajā pusē varēs redzēt 64-Bit (Intel) atzīmi. Ja tās nav, tad meklē atjauninājumu lietotnei vai arī aizmirsti par tās izmantošanu turpmāk.
    Avotscnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.09.2019 11:25

    – Ja tās nav, tad meklē atjauninājumu lietotnei vai arī aizmirsti par tās izmantošanu turpmāk.

    Vai arī aizmirsti par MacOS atjaunošanu konkrētajā datorā :P

    Zināma līdzība pārejai no PowerPC procesoriem un System 9 uz Intel procesoriem un MacOS X pirms 15 gadiem. Interesanti, kas būs tālāk? Notiek spekulācijas par pāreju uz ARM platformu, kas var būt arī pamatotas, jo atvieglotu integrāciju ar IOS.

    Artis 🍏
    30.09.2019 12:12
    Reply to  Krotow

    Ar PPC tu fiziski netiki pie jaunas OS versijas. Šobrīd rodas tā problēma, ka ļaudis atjauninās un tad saskarsies ar problēmām.

    digitalk
    30.09.2019 13:24
    Reply to  Artis 🍏

    jauna versija gan ir speciāli jāizvēlas. tas pasargās lielu daļu lietotāju, kas nelasa Kursoru ar nepārtrauktajiem saukļiem par atjauninājumu nāvīgo nepieciešamību ;P

    30.09.2019 16:05

    Nevajag sēt paranoju. Ja lietotne nav piemērota 64 bitiem, tad tā ir ļoti veca un nav redzējusi atjauninājumus saistībā ar drošību, piemēram. Visas populārākās būs pieejams, ja nē, tad jāmeklē cita, kā jau ļaudis saka.

    digitalk
    30.09.2019 18:23
    Reply to  Kristaps

    vajag gan “sēt paranoju”, vai, precīzāk, brīdināt cilvēkus. var hipotētiski sanākt, ka tavs 5k vērtais ploteris paliek par lūzni uz tām pāris darba dienām, kamēr tu paniski pārinstalējies atpakaļ uz Mojave. tāpat tavs piedāvājums pāriet uz jaunajām versijām ir tāds pašpārliecināts, tu visiem cilvēkiem apmaksāsi tos n-simtus par jaunajām versijām?

    Linards
    30.09.2019 20:06
    Reply to  Kristaps

    Man vajag sēt paranoju, jo tāda aplikācija kā uTorrent nav atjauninājusies jau kopš 2016. gada. Tas liks man meklēt citu alternatīvu uz macOS, kuru es neredzu. Pat tagad viņi savā mājaslapā brīdina, ka uz 10.15 nestrādās. Kur man meklēt alternatīvu? App Store jau ir sen pamesta vieta, man liekas, ka tur pat neviens neko nemeklē.

    Krotow
    30.09.2019 21:39
    Reply to  Linards

    Pārej uz qBittorrent: https://www.qbittorrent.org/ – izskatās un darbojas tāpat kā uTorrent, taču nepiemīt apsēstība ar reklāmām. Zem Linux un Windows man tas jau sen ir vienīgais torentu pumpētājs.

    Oskars
    30.09.2019 21:40
    Reply to  Linards

    Transmission ir ljoti laba alternativa. Brunos kurs vispar taadu uTorrent drausmu lieto.

    Krotow
    30.09.2019 22:13
    Reply to  Oskars

    Transmission ir jancīgs lietotāja interfeiss. Man personīgi nepatika.

    Rūdolfs Rancāns
    30.09.2019 21:44
    Reply to  Linards

    kas vainas transmission?

    DAW
    01.10.2019 17:59
    Reply to  Kristaps

    Pilnīgs naivulis …, šā var runāt tikai tirliņš kurš nekad nav saskāries ar profesionālām iekārtām (fiziskām) – video, audio, grafikas vai kādā citā jomā.

    Reklāma