Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumas: gaidāmi pieejamāki Samsung Galaxy Note un Fold viedtālruņu modeļi

    Jaunākie raksti

    Agrīnas baumas norāda uz Samsung plāniem piedāvāt lētāku Galaxy Note10 sērijas viedtālruni, lai S Pen irbulis nonāktu pie plašāka lietotāju loka. Šobrīd Galaxy Note10 sērijas viedtālruņus būtu grūti dēvēt par pieejamiem savas gana augstās cenas dēļ. Visticamāk, lētāku Galaxy Note10 sērijas viedtālruni mēs varētu ieraudzīt ne ātrāk par nākamā gada otro ceturksni.

    Gartner tirgus analītiķi uzskata, ka šis būs sliktākais viedtālruņu pārdošanas gads, tāpēc nav brīnums, ka pat tādi giganti kā Samsung ir gatavi piedāvāt lētākus flagmaņu modeļu variantus, lai tikai vilinātu pircējus pie sevis. Gartner uzskata, ka interese par viedtālruņiem atgriezīsies mirklī, kad būs gana plaši pieejamas 5G sakaru tehnoloģijas. Tikai 5G šobrīd var glābt viedtālruņu tirgu.

    Reklāma

    Tāpat tiek runāts, ka jau šobrīd Samsung uzsācis darbu pie otrās paaudzes Galaxy Fold lokanā ekrāna viedtālruņa. Baumas norāda, ka Galaxy Fold 2 varētu kļūt nedaudz lētāks, jo tiks izmantotas mazākas ietilpības atmiņa (Galaxy Fold pirmā paaudze nāk ar 512 GB atmiņu), kā arī Galaxy Fold 2 būs pieejams visā pasaulē. Pirmās paaudzes Galaxy Fold pieejamība tiek solīta tikai atsevišķos lielajos tirgos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.09.2019 11:01

    Man atkal liekas ka no 5G cer bieži cer to, ko tur nemaz nevar izdarīt. Piemēram joprojām diez kāpēc nedarbojas 2 telefonu sazināšanās bez bāzes staciju un interneta provaideru iesaistīšanās. Raidītāja jauda it kā būtu pietiekama sakariem 2-3 km attālumā.

    trel
    27.09.2019 11:44

    Nu nez vai 5G būtiski to glābs. Domāju, ka ikdienas telefonu lietotāji ir pietiekami gudri, lai saprastu, ka 10-80Mbps 4G internets vismaz šobrīd ir pilnībā pietiekošs priekš telefona vajadzībām. Diez vai 5G tiks primāri uzstādīts tajās vietās, kur ir slikta 4G zona. Tātad pat 5G sākotnēji neizglābs šo mobilā interneta lietotāju daļu. A kādu labumu no instagram šķirstīšanas var iegūt 5G lietošanas laikā? Vismaz šobrīd nekādu. Lai arī esmu par 5G ieviešanu, pats netaisos gaidīt 5G telefonu un jaunu pirkšu tuvākajā laikā. Pat, ja nākamgad pēkšņi manu pilsētu apjozīs ar stabilu 5G pārklājumu, pat tad es neskrietu pirkt 5G telefonu. Šobrīd 4G strādā 30-80Mbps manā atrašanās vietā un ar to pilnībā pietiek tiem retajiem mirkļiem, kad netiek izmantota optika. Jēga šobrīd nekāda no 5G telefona, jo nav tādu prasību, kuru izpildei vajag 5G. Vismaz lielākajam vairumam telefona lietotāju :)

    Draugs
    27.09.2019 20:46
    Reply to  trel

    5G tiešām telefoniem būtiski jūtamas izmaiņas nesniegs. Tas ir vairāk paredzēts tā saucamajam lietu internetam. Piemēram – gudrās automašīnas. Ar 5G tīklu būtu iespējams nodrošināt pietiekami lielu apraides ātrumu, lai mašīnas savstarpēji spētu sazināties. Ar pašreizējo apraides ātrumu saziņa būtu daudzreiz ilgāka un novestu pie daudziem nelaimes gadījumiem. 5G ir ļoti plašs pielietojums, lai gan telekomunikācijas nav īsti tā galvenā joma. Vienīgā lielā nozīmē telekomunikācijā būtu tas, ka būtu lielāks lietotāju skaits uz vienu kvadrātkilometru. Lielajās pilsētās tas varētu būt ļoti nozīmīgi, ņemot vērā, ka bieži vien tik daudz ierīču pieslēdzas tīklam, ka visas fiziski nav iespējams apkalpot. 5G atrisinātu šo problēmu, jo pateicoties apraides ātrumam, MI-MO tehnoloģijai un pašu torņu darbības veidam, maksimālais lietotāju skaits palielinātos līdz pat 1000 reižu vairāk nekā 4G. Protams, tā vēl ir nākotne, bet izskatās visai labi.

    Gatis
    27.09.2019 15:30

    Otrais Fold jau 2 nedēļas kā iznācis

    Reklāma