Web Analytics
More
    Reklāma

    VIPER GAMING izlaiž īpaši ātrus SSD – VIPER VP4100

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu datoratmiņu, zibatmiņu un SSD ražotājs, Patriot Memory, zem sev piederošā zīmola “Viper Gaming” izlaides jaunos PCIe Gen 4×4 M.2 2280 SSD, piešķirot produktam vārdu “Viper VP4100”. Jaunos SSD “savaldīt” palīdzēs Phison E16 sērijas kontrolieris.

    Savaldīt tik tiešām būs ko, jo gaidāmais datu lasīšanas ātrums solās būt līdz pat 5 GB/s, kamēr ierakstīt datus varēsim līdz pat 4.4GB/s. Arī rakstīšanas un lasīšanas IOPS solās būt cienījami – 800K.

    Reklāma

    Pielietojums

    Viper VP4100 ticis aprīkots ar visjaunāko Phison PCIe 4.0 kontrolieri, lai nodrošinātu nevainojamu savietojamību ar jaunajiem 3. paaudzes AMD Ryzen darbvirsmu procesoriem un X570 mātesplatēm.

    Viper VP4100 lieti noderēs visniknākajiem datoru spēlmaņiem, entuziastiem un video atveidošanas profesionāļiem, kuriem rūp zibenīga sistēmu startēšanās, kā arī tūlītēja pieeja visaugstākā kalibra veiktspējai. VIPER VP4100 milzīgais pārsūtīšanas ātrums ļauj lietotājam ātrāk piekļūt un atgriezties savās spēlēs, vienlaikus paātrinot sistēmas vispārējo atsaucību. VP4100 ir 10 reizes ātrāks par tradicionālajiem SATA III SSD (piemēram, Patriot P200), kuri, savukārt, ir 5 reizes ātrāki par cietajiem diskiem (HDD).

    Tehnoloģija

    Tradicionālajiem NVMe SSD pastāv veiktspējas ierobežojumi, kurus izraisa paaugstināta SSD temperatūra. Citiem vārdiem sakot, datoram ierakstot datus NVMe, vai lasot datus no tiem, tas mēdz uzkarst. Un, ja datu apjoms ir liels un darbības ar to ir laikietilpīgas, NVMe temperatūra mēdz uzkarst tik stipri, ka dators pieņem lēmumu samazināt datu apstrādes ātrumus, lai pazeminātu NVMe temperatūru. Lai atbrīvotos no šīs problēmas, VP4100 M.2 SSD ticis izstrādāts ar ārējo radiatoru (līdzīgi kā jau iepriekš testētais Viper VPN100). Lai samazinātu veiktspējas kritumus līdz minimumam, VP4100 ir iebūvēts militāra līmeņa alumīnija radiators, kas nodrošina pastāvīgu siltuma izkliedi vislielākās slodzes apstākļos. Radiatora plānais un kompaktais 3 mm augstums lieliski iekļaujas jebkurā PCIe slotā, dodot vairāk vietas dažādiem datoru savienojumiem.

    Pamatīpašības

    • VP4100 darbu pārvalda jaunākais Phison E16 PCIe Gen4 x 4 NVMe kontrolieris, kas ļauj sasniegt vēl nepieredzētus datorā esošo secīgo datu lasīšanas un rakstīšanas ātrumus;
    • Pilnībā savietojams ar 3.paaudzes AMD Ryzen procesoriem un X570 mātesplatēm;
    • VP4100 iebūvētais temperatūras mērītājs nodrošina papildus sistēmās stabilitāti lielas slodzes apstākļos;
    • SSD uzbūvēts uz 10 līmeņu PCB, kas nodrošina lielisku signāla integritāti priekš maksimālas sistēmas darbības stabilitātes.

    Cenas un pieejamība

    PATRIOT VIPER VP4100 M.2 2280 PCIe Gen4 x 4 SSD Baltijas tirgū nonāks oktobrī un tā aptuvenās cenas priekš gala patērētāja sastādīs 469.99 EUR par 2TB modeli, kā arī 239.99 EUR par 1TB modeli.

    Viper VP4100 tiks piedāvāts pieklājīgs 5 gadu garantijas termiņš.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma