Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Authenticator pievienota iespēja dublēt 2FA kodu ģenerēšanu mākonī

    Jaunākie raksti

    Microsoft Authenticator beidzot pieejama datu dublēšana un atjaunošana mākonī, kas nozīmē, ka varēsi ērti mainīt viedtālruņus vai nesatraukties, ja pazaudēsi savu viedierīci. Microsoft Authenticator ir 2FA kodu ģenerators, tajā saglabā atbilstošās vietnes (noskenē QR kodu vai ievadi koda atslēgu), lai pēcāk Microsoft Authenticator ģenerētu vienu reizi izmantojamas 2FA paroles.

    Pagaidām Microsoft Authenticator datu kopēšana mākonī pieejama tikai Android lietotājiem.

    Reklāma

    Līdzvērtīgi jau ilgāku laiku darbojas LastPass Authenticator lietotni, kas arī piedāvā 2FA kodu ģenerēšanas informāciju uzglabāt mākonī, ja gadījumā nākas mainīt viedtālruni.

    Kas īsti ir divfaktoru autentifikācija? Tā ir vēl viens aizsardzības līmenis tavam kontam, kas darbojas pēc paroles ievadīšanas. Divfaktoru autentifikācija parasti tiek realizēta ar viedtālruņa palīdzību (paziņojums ekrānā, lietotnes ģenerēts sešu ciparu kods, SMS u.tml.) kā vienu reizi izmantojama papildu parole. Tāpat divfaktoru autentifikācija var būt arī fiziska, datorā ievietojama USB atslēga, bet šis ir visai rets risinājums privātiem lietotājiem, jo divfaktoru autentifikācijas USB atslēga maksā sākot no 20 līdz pat gandrīz 80 eiro.

    Avotszdnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    14.09.2019 22:06

    pirms kāda pusgada tas vēl būtu man bijs ļoti aktuāli. tagad šai vajadzībai un paroļu glabāšanai izmantoju bitwarden

    Reklāma