Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai prezentē jauno Kona Hybrid krosoveru

    Jaunākie raksti

    Hyundai paplašina populārās un godalgotās Kona klāstu ar pilnīgi jaunu Kona Hybrid modeli. Šis jaunums atbilst Eiropas klientu prasībām, piedāvājot SUV virsbūvi ar hibrīda piedziņu. Papildus drosmīgajam dizainam šis jaunums dāvā jaunākās Hyundai SmartSense drošības un vadītāja palīgsistēmas, kā arī jaunu, pielāgojamu un lielu infoizklaides ekrānu.

    Kona, kuras nosaukums ir radies, godinot Havaju lielāko salu, tika prezentēta 2017. gadā. Pērn iekšdedzes dzinēja Kona modeļiem pievienojās pilnībā elektrisks Kona Electric. Pieprasījums tieši pēc populārās Kona Electric versijas visā pasaulē ir bijis jo sevišķi iespaidīgs, pateicoties jaudīgajai elektriskajai piedziņai un garajam nobraucamo kilometru attālumam, un ir pārsniedzis pat pašu Hyundai prognozes.  Eiropā pārdoti gandrīz 120 000 automobiļu.

    Reklāma

    Hyundai saviem klientiem piedāvā plašu dažādu piedziņu klāstu visdažādākajām vajadzībām. Kona hibrīds apvieno SUV virsbūvi un eko-automobili, kas Eiropas klientiem jau atkal piedāvā jaunu un interesantu izvēles iespēju, apgalvo Andreass Kristofs Hofmans (Andreas-Christoph Hofmann) Hyundai Motor Eiropas produktu un mārketinga vadītājs.

    Pilnīgi jaunās Kona hibrīda piedziņa ir tāda pati, kā jau labi zināmā IONIQ hibrīda versijā: Kappa 1,6 litru GDI, tiešās iesmidzināšanas benzīna četru cilindru dzinēju apvienojumā ar elektromotoru un dubultā sajūga automātisko transmisiju.  Šis jauninājums nodrošina maksimālo kombinēto jaudu 141 ZS un 265 Nm griezi. Ekonomiskā iekšdedzes dzinēja jauda ir 105 ZS un grieze 147 Nm. Pastāvīgā magnēta elektromotors nodrošina 43,5 ZS (32 kW) ar maksimālo griezi 170 Nm.* Kompaktais litija jonu polimēra akumulators ir gan jaudīgs, gan drošs, pateicoties 4 slāņu uzbūvei. Tā ietilpība ir 1,56 kWh. Izcilais uzlādes un izlādes sniegums optimizē augsta sprieguma akumulatora jaudu un enerģijas atgūšanu.

    Papildaprīkojuma audio-video-navigācijas sistēmai (AVN) ir krāsains 10,25”collu skārienjūtīgs ekrāns ar piecu gadu bezmaksas LIVE pakalpojumiem –  informāciju par laika apstākļiem, satiksmi, radariem un ievērojamākajiem apskates objektiem.  Kā viens no jaunumiem ir ekrāna sadalīšana trijās daļās, kur redzamo informāciju iespējams mainīt. Ir iespējama arī Qi standartam atbilstošu mobilo tālruņu bezvadu uzlāde. Bluetooth ļauj sistēmai pievienot divus avotus, piemēram, tālruni brīvroku režīmā un planšeti kā audio ierīci.

    Pilnīgi jaunās Kona hibrīda baltās detaļas liek tam izcelties starp pārējiem šīs līnijas modeļiem. Standarta modeļi ir aprīkoti ar melniem austa auduma sēdekļiem ar baltām vīlēm, piedāvājumā ir arī melni auduma-ādas sēdekļi ar baltām vīlēm un melnas ādas sēdekļi ar baltām vīlēm.  Kā arī piejams būs izteiksmīgie salona krāsu komplekti, ko pazīstam jau no esošajām Kona komplektācijām: Orange, Lime un Red.  Visos krāsu komplektos salona griesti ir melnā krāsā. Klientu izvēlei pieejamas būs 26 dažādas eksterjera krāsas.

    Uzticama drošība

    Tāpat kā citi Kona modeļi, arī pilnīgi jaunais Kona Hybrid ir aprīkots ar moderno Hyundai SmartSense tehnoloģiju komplektu. Standarta modeļi ir aprīkoti ar Joslas ieturēšanas palīgsistēmu (LFA), Vadītāja uzmanības brīdinājumu (DAW), kruīza kontroli, kā arī jaunu aprīkojumu Kona saimē – Elektronisko stāvbremzi (EPB). Kona Hybrid Style aprīkojuma komplekts piedāvā labākās drošības funkcijas standarta aprīkojumā, tostarp, Frontālās sadursmes brīdinājuma un izvairīšanās palīgsistēmu ar gājēju un riteņbraucēju noteikšanu. Papildus tam klienti var izvēlēties papildaprīkojuma Viedo kruīza kontroli (SCC) ar Stop & Go. Izvēloties dubultos LED priekšējos lukturus, papildaprīkojumā pieejamas automātiskās tālās gaismas. Citas papildu iespējas ietver Aklās zonas sadursmes brīdinājumu, Aizmugurē šķērsojošās satiksmes sadursmes brīdinājumu un uzlabotu Joslas ieturēšanas palīgsistēmu.

    ECO DAS – ekonomiskas braukšanas palīgsistēma

    ECO braukšanas palīgsistēma (ECO DAS) analizē ceļa un maršruta informāciju, lai optimizētu degvielas patēriņu. Kad navigācijas sistēmā tiek ievadīts galamērķis, tā informēs, ja ceļā sastopami satiksmes sastrēgumi vai citi traucēkļi, sistēma atbalsta reģeneratīvo bremzēšanu, kas uzlabo degvielas efektivitāti. Sistēma izmanto arī ceļa topogrāfiskās kartes un ir gatava ceļam kalnup un lejā no kalna. Braucot lejup no kalna, tā uzlādē akumulatorus nākamajiem braucieniem kalnā, tādējādi maksimāli izmantojot reģeneratīvo bremzēšanu lejupceļā. Sistēma Eco braukšanas režīmā aktivizējas pie ātruma 40–160 km/h.

    Šis jaunums Latvijas tirgū būs pieejams jau 2019. gada rudenī.

    Pilnīgi jaunā Kona Hybrid cenu diapazons sākas no 24 990  € (1,6 l Hybrid 141 ZS 6-DCT Comfort). Šis jaunums Latvijas tirgū būs pieejams jau 2019. gada rudenī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma