Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Strix Carry spēlēm paredzētās bezvadu peles apskats

    Jaunākie raksti

    Nevaru runāt citu vārdā, bet pats sevi bieži pieķeru pie domas, ka būtu forši nedaudz apgreidoties, lai paspēlētu kādu spēli, bet šai domai parasti stājas ceļā visādi pieaugušo cilvēku aizspriedumi, ka klēpjdatoram tomēr svarīgāk par videokartes jaudu ir kompaktums, svars un akumulatora darbības laiks. Tieši tāds pats stāsts ir par spēlēm paredzētā datora aksesuāriem, jo ne visi vēlas diendienā izmantot visās varavīksnes krāsās spīdošas austiņas vai tastatūras.

    Apskatam šoreiz saņemt nedaudz vizuāli piezemēts un drīzāk universāls datora aksesuārs – ASUS ROG Strix Carry bezvadu pele. ROG Strix Carry nodrošinās ērtu ikdienu, bet datorpele spēs arī tikt galā ar kādu ne pārāk ātra tempa datorspēli. ROG Strix Carry pele saņēmusi 2.4 GHz un Bluetooth bezvadu savienojumus, kā arī 7200 DPI optisko sensoru un nomaināmus Omron slēdzīšus.

    Reklāma

    ROG Strix Carry datorpele nav pārāk liela, tātad to varēsi bez bēdu izmantot kopā ar savu mazītiņo biznesa datoriņu, bet vakarā aktivizē 2.4 GHz bezvadu savienojumu un padzenā kādu spēlīti.

    Tehniskā specifikācija

    • Sensors: PixArt PAW3330, 7200 DPI
    • Slēdzīši: Omron D2FC-F-7K (50 miljoni piespiediena reižu)
    • Izmēri: 101 mm x 62 mm x 36 mm
    • Svars: 73 g bez baterijām
    • Papildpogas: divas kreisajā pusē, viena DPI pieregulēšanai
    • Savienojumi: RF 2.4 GHz + Bluetooth LE 5.0
    • Programmatūra: ASUS ROG Armoury II
    • Darbības laiks: 300 līdz 400 stundas (2x AA baterijas)
    • Cena: sākot no 75 eiro interneta veikalos

    Iepakojums

    ASUS ROG Strix Carry pele saņēmusi ļoti kvalitatīvu iepakojumu. Kastīte atradīsi ne tikai pašu ROG Strix Carry datorpeli, bet arī divas AA tipa baterijas un pat pārnēsājamo maciņu. ROG Strix Carry pele paļaujas uz Bluetooth vai 2.4 GHz savienojumu, tāpēc pēdējā nodrošināšanai ir pievienota arī neliela, datorā spraužama USB ierīce.

    ROG Strix Carry komplektā atradīsi arī vēl divus Omron slēdzīšus, kas nomaināmi pret pelei jau uzstādītajiem slēdzīšiem.

    Izskats un uzbūve

    Laikam būtu jāsāk ar faktu, ka ROG Strix Carry datorpele nav neko dižena izmēros, tā ir tikai 101 mm gara, kas ir aptuveni 10 līdz 20 mm zem ierastā spēlēm paredzēto datorpeļu izmēra. Ilgstošākai spēlēšanai es noteikti izvēlētos kādu datorpeli ar aptuveni 120 mm garumu, bet jāņem vērā, ka ROG Strix Carry paredzēta pārnēsāšanai un ceļojumiem.

    ROG Strix Carry pele paredzēta lietošanai tikai pa labi no tastatūras, vismaz par to runā nedaudz paceltā peles kreisā puse un nedaudz iegremdētā labā peles poga. Bet šie fiziskie dotumi ir tik nemanāmi, ka ROG Strix Carry būs izmantojama arī rūdītiem kreiļiem. Jāatzīst, ka savā dzīvē esmu redzējis tikai vienu cilvēku, kurš tur peli pa kreisi no tastatūras.

    Pele ir gana atturīga, lai to izmantotu ofisa darbiem un pat prezentāciju laikā – ROG Strix Carry nav saņēmusi ASUS ROG sērijai tik raksturīgās RGB LED gaismiņas. Visticamāk, tas darīts, lai nodrošinātu maksimāli ilgu darbību ar AA tipa baterijām. Uz peles atrodas tikai viena neliela LED gaismiņa, kas ziņo par atlikušo bateriju enerģijas līmeni.

    Nelielajā ROG Strix Carry korpusā dzīvo visai žiperīgs PixArt PMW3330 optiskais sensors ar līdz 7200 DPI, kā arī pelei ir divi bezvadu savienojumi – Bluetooth un arī 2.4 GHz. 2.4 GHz savienojumu nodrošina peles korpusā paslēpts USB raidītājs. Patīkami, ka USB raidītāja un bateriju vāciņu vietā notur magnēti, bet vāciņa atvēršana nav ideāla. Manuprāt, vāciņa atvēršanai būtu jābūt ātrākai, jo zem tā tomēr ir paslēpts USB raidītājs, šobrīd šķiet, ka var nolauzt nagu atvēršanas mirklī.

    ROG Strix Carry darbina divas AA tipa baterijas, kas teorētiski nodrošina 400 stundu darbību ar Bluetooth vai līdz 300 stundām, ja izmanto ātrāko 2.4 GHz savienojumu. Spēlīšu entuziastiem tiek rekomendēts izmantot 2.4 GHz savienojumu, jo tam ir tikai 1 ms aizture.

    AA tipa baterijas padara ROG Strix Carry visai smagu, kas varētu būt neliels mīnuss. Bez baterijām ROG Strix Carry sver aptuveni 73 gramus, bet bateriju ievietošana padara peli aptuveni 120 gramus smagu. Parasti spēlēm paredzētās peles (ja neņem vērā vadu) sver ap 85 – 110 gramiem, bet, protams, pieejamas arī smagākas datorpeles. Man radās sajūta, ka tik mazā korpusiņā 120 gramiem īsti nevajadzētu būt. Iespējams, būtu pieticis, ja datorpeli darbinātu AAA tipa baterijas, kas gan nodrošinātu vismaz uz pusi īsāku darbības laiku.

    ROG Strix Carry uzstādīti nomaināmi Omron slēdzīši. Pelē ievietotie slēdzīši nedaudz atšķiras no slēdzīšiem, kas papildus pievienoti kastē. Omron slēdzīši nodrošina vismaz 50 miljonus klikšķu.

    ROG Strix Carry pele saderīga ar šādiem papildu iegādājamiem slēdzīšiem:

    • Omron D2F Series: D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F
    • Omron D2FC Series: D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M), D2FC-F-7N(20M), D2FC-F-K (50M)

    Programmatūra

    ASUS ROG Strix Carry būtu dēvējama par “plug and play”, bet īsti bez ASUS izstrādātās Armoury II programmatūras uzstādīšanas datorā nebūs iespējams iztikt, jo nāksies vismaz vienu reizi iestatīt peli (DPI un sānu pogu darbību). Patīkami, ka šoreiz Armoury II programmatūra tiek reklamēta ja ne uz peles un tastatūras iepakojuma, tad vismaz ASUS par to ieminas produktu mājaslapās.

    Programmatūra ļauj izvēlēties divus DPI iestatījumus no 150 līdz pat 7200. Tos spēles laikā var pārslēgt ar pie peles rullīša izvietoto mazo podziņu. Konkurentu programmatūras ļauj iestatīt vismaz četrus izšķirtspējas parametrus. Tāpat konkurenti piedāvā arī atšķirīgas DPI vērtības norādīt X un Y asij, kas vismaz pagaidām nav iekļauts ASUS programmatūrā.

    Armoury II programmatūra piedāvā izveidot trīs dažādus datorpeles profilus, kamēr citi ražotāji savām pelēm piedāvā neierobežotu profilu daudzumu. Patīkami, ka Armoury II programmatūra ir beidzot atjaunināta, tā spēj saistīt savu darbību ar konkrētu spēli automātiski, gluži kā tas ir konkurentiem. Pagaidām iespējams Armoury II programmatūru saistīt ar trīs datorā uzstādītām spēlēm. Pogu funkciju skaits ir ierobežots – dažas Windows iespējas, standarta peļu pogu iespējas, multimediju apkalpošana un makrosi.

    Patīkami, ka ASUS ROG Strix Carry pelei ir iebūvēta atmiņa, varēsi saglabāt kopumā trīs dažādus profilus, kas pārslēdzami ar pogu kombinācijām. Tātad varēsi pēc pirmreizējās iestatīšanas abas ierīces pievienot citiem datoriem, bet nevajadzēs atkārtoti uzstādīt Armoury II programmatūru. Armoury II atbild par peles aparātprogrammatūras atjauninājumiem.

    ASUS uzsver, ka ROG Strix Carry pelei iebūvēta iespēja automātiski izvēlēties brīvāko 2.4 GHZ kanālu bezvadu datu savienojumam.

    Kopumā – programmatūra ir beidzot sakārtota. Tā vēl arvien, salīdzinot ar konkurentiem, ir ar visai piezemētu iespēju klāstu. Izlaistas pāris būtiskas nianses, ko Logitech un citi piedāvā jau gadiem. Diemžēl ASUS nav pacenties šoreiz norādīt uz iepakojuma programmatūras nosaukumu, kas ir ļoti dīvains solis.

    Gandrīz ērta lietošana ikdienā

    Uzriez jānorāda, ka datorpeles radītās izjūtas katram būs kardināli atšķirīgas, bet jāņem vērā, ka šoreiz apskatam saņemtā ROG Strix Carry pele ir aptuveni vienu līdz pat divus centimetrus īsāka par ierastajiem peles izmēriem. Es pats novēroju, ka ROG Strix Carry pele nerada diskomforta sajūtu, jo ikdienā neizmantoju peli plaukstas atbalstam. Mans peles tvēriens ir tā saucamais fingertip grip – peli turu ar īkšķi un mazo pirkstiņu, plauksta neskar peli. Bet daudzi cilvēki paļaujas uz tā dēvēto palm grip (pirksti iztaisnoti) un claw grip (pirksti saliekti), kas īsti neļaus atpūtināt plaukstu pret tik īsu peli, kāda ir ROG Strix Carry.

    Tā kā es pieskaros pelei ar īkšķi un mazo pirkstiņu, tad sānos izvietotās gumijas uzlikas ļoti palīdz noturēt ROG Strix Carry. Bet, kā jau minēju, cilvēki un rokas ir dažādas, turklāt neesmu pārlieku izvēlīgs attiecībā uz datorpeļu formām. Vienīgā reize, kad tiešām pirkstos dabūju krampjus, bija Apple maģiskā datorpele.

    Sānos izvietotās pogas atrodas ne pārāk ērtās vietās, vismaz man tās nācās atslēgt pogu darbību ikdienas lietošanas režīmā, bet spēlēt, protams, vari atkal iespējot pogas ar Armoury II programmatūru.

    Spēlīšu dzenāšana laikā nekādu peles aizturi nenovēroju, tiesa, neesmu traki ātro tiešsaistes FPS spēlīšu piekritējs. Iespējams, var izjust, ka Bluetooth savienojums nav vienlīdz atsaucīgs ar 2.4 GHz, bet tad tiešām ir jāpiedomā pie aiztures meklēšanas.

    Kopumā uzskatu, ka ASUS ROG Strix Carry pele ir visai ērti lietojama, ja vien neesi radis atbalstīt plaukstu pret datorpeli.

    Nobeigumā

    ASUS ROG Strix Carry pelei ir plašs klāsts ar īstenu spēlēm paredzētu datorpeļu īpašībām – ROG Strix Carry ir papildu pogas, PixArt PAW3330 optiskais sensors ar 7200 DPI un pat maināmi Omron slēdzīši.

    Iespējams, ASUS nedaudz pārcenties ar ROG Strix Carry peles izmēru samazināšanu. Nedomāju, ka datorpeles 1 vai 2 papildu centimetri kaut ko diži mainītu, ja vēl apkārt nākas nēsāt gana jaudīgu datoru spēlīšu dzenāšanai. Turklāt ROG Strix Carry kopā ar divām AA baterijām sver vairāk par īstenu spēlītēm paredzētu datorpeli.

    Noteikti jāpiemin, ka arī konkurenti nav snauduši. Par aptuveni 55 eiro iegādājama Logitech G305 bezvadu datorpele ar līdzvērtīgu 1 ms aiztures bezvadu savienojumu LIGHTSPEED, AA tipa baterijām un 12 000 DPI optisko sensoru. Logitech G305 jau ir jēdzīgā 116 mm garumā.

    Razer Atheris piedāvā līdzvērtīgu 7200 DPI optisko sensoru, Bluetooth un 2.4 GHz savienojumu, kā arī Razer Atheris ir pat nedaudz mazāka datorpele ar 99 mm garumu. Razer Atheris saprotas ar Xbox One. Šī pele maksā ap 65 eiro.

    Nedaudz dārgāka (ap 85 eiro) ir Logitech G603 pele ar 124 mm garumu, arī šis Logitech modelis izmanto LIGHTSPEED bezvadu savienojumu, pelei ir 12 000 DPI optiskais sensors.

    Nākas gan norādīt, ka neviens konkurents pat nesola 50 miljonus klikšķus slēdzīšiem, konkurenti apstājas pie aptuveni 20 miljoniem.

    Patika

    • Universāli savienojama ar datoru (Bluetooth + 2.4 GHz)
    • Ilgs bateriju darbības laiks
    • PixArt PAW3330 7200 DPI optiskais sensors un maināmi Omron slēdzīši

    Nepatika

    • Izmērs nepamatoti niecīgs
    • Savam izmēram pele ir nedaudz par smagu
    • Sānu pogas nav ērti izvietotas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma