Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā notiks paplašinātās realitātes ekspertu, dizaineru un programmētāju tikšanās “Cross Industry Meetup Vol.2”

    Jaunākie raksti

    2019.gada 23.augustā tehnoloģiju un digitālās pasaules entuziasti, uzņēmēji un ikviens interesents aicināts piedalīties “Cross Industry Meetup Vol. 2” lekciju un meistarklašu vakarā. Tajā ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies ārvalstu paplašinātās realitātes eksperti, spēļu izstrādātāji un datorgrafikas speciālisti.

    Pasākums norisināsies peldošajā mākslas centrā “NOASS”” un tā laikā apmeklētājiem būs iespēja ieskatīties datorspēļu, digitālās mākslas un paplašinātās realitātes pasaulē. Pulksten 18.40 vakaru atklās pirmais runātājs, Lietuvas video efektu producēšanas zīmola OKTA izpilddirektors un līdzdibinātājs Vitalius Žukas (Vitalius Zhukas).

    Reklāma

    Diskusijas turpinās paplašinātās realitātes vēstnesis Johanans Orengo (Johanan Orengo) no Somijas, kurš stāstīs par “XR Nation” plāniem veidot vienotu Ziemeļvalstu un Baltijas tehnoloģiju kopienu, lai veicinātu nozares sadarbību un attīstību reģionā. Savukārt, savos piedzīvojumos, attīstot saturu virtuālās realitātes brillēm “Oculus Quest”, dalīsies lietuviešu programmatūras izstrādātājs Tomass Tumosa (Thomas Tumosa).

    Lekciju ciklu noslēgs spēļu un filmu skaņas dizaina lietpratējs un komponists no Vācijas, Tors Gunars Maijrdals (Thor Gunnar Myrdal), kurš klausītājiem atklās audiālā pieredzējuma nozīmi virtuālajā realitātē.

    Paralēli lekcijām apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Skotu 3D/VR mākslinieka Īana Kraitona (Ian Crighton) radošajā darbnīcā, kurā varēs paraudzīties, kā top māksla virtuālajā realitātē. Savukārt, virtuālās realitātes izklaides studija “Portāls” piedāvās izbaudīt aizraujošus VR piedzīvojumus uz savas ādas.

    “Pasākuma mērķis ir piedāvāt tīklošanās platformu gan tehnoloģiju nozares veterāniem, gan tiem, kas vēlas uzzināt vairāk, rast jaunas idejas vai atrast līdzīgi domājošos,” stāsta XR.LV kopienas pārstāvis un papildinātās realitātes tehnoloģiju uzņēmuma “Overly” līdzdibinātājs Gatis Zvejnieks. “Pievienoties ir aicināts ikviens, jo vienmēr šādos pasākumos vēlamies izlauzties ārpus tehnoloģiju kopienas burbuļa, atklāt šīs pasaules plašās darbības jomas un iespējas aizvien jauniem cilvēkiem, tādējādi iedvesmojot jaunos talantus par labu karjerai spēļu, 3D grafikas, papildinātās un virtuālās realitātes izstrādē.”

    Pēc oficiālās daļas noslēguma, apmeklētāji tiek aicināti uzkavēties un izbaudīt arī pasākuma otro cēlienu, kurā ar saviem oriģinālmūzikas priekšnesumiem uzstāsies Dirty Deal Audio (DDA) Liepājas telpiskās skaņas studijas komandas biedri Demaui (Māris Dejus) un Kristaps Puķītis. DDA ir dažādu žanru Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuves vēstniecība, kuras komanda pēdējos gados nodrošina augsti kvalitatīvu audio pieredzi VR, 360 ° video u.c. projektiem.

    Pasākums “Cross Industry Meetup Vol.2” norisināsies  Starptautiskā laikmetīgās un videomākslas festivāla ‘Ūdensgabali” ietvaros, peldošajā mākslas centrā “NOASS”. Rīgā, AB dambī 2. Pasākums norisināsies 2019.gada 23.augustā, sākums no pkst. 18.00. Ieeja bez maksas.

    Pasākumu organizē trīs Latvijas tehnoloģiju kopienas – Gamdev.lv, XRLatvia un CGImage sadarbībā ar Biedrību  “Mākslas centrs NOASS”.

    Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Rīgas Tehniskā Universitāte, LU DF LAB, Portāls Virtual Reality Riga un Overly.

    Vairāk informācijas Facebook: https://www.facebook.com/events/580327565831913/

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma