Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei veido savu karšu un navigācijas servisu

    Jaunākie raksti

    Tiek runāts, ka Huawei varētu saņemt vēl vienu 90 dienu pagarinājumu, kas ļautu turpināt sadarbību ar ASV bāzētiem tehnoloģiju uzņēmumiem, bet vēl arvien ierobežojumi neattieksies tikai uz jau izziņotiem ierīču modeļiem. Tieši šodien beidzas pagaidu labvēlības termiņš, kas tika noteikts maijā, bet vienlaikus izskanējušas ziņas, ka ASV prezidents Donalds Tramps nevēlas, lai kāds sadarbotos ar Huawei.

    Vienlaikus izskanējušas ziņas, ka Huawei Āfrikas valstu tirgos pārdevuši vairākām valdībām aprīkojumu, ar ko īstenota digitālā novērošana un cenzūra. Laikraksts The Wall Street Journal ziņo, ka Huawei darbinieki vismaz divos gadījumos personīgi palīdzējuši Ugandas un Zambijas valdībām izspiegot to politiskos oponentus.

    Reklāma

    Lietotājiem manāmākais ierobežojums Huawei viedtālruņos ir liegums izmantot Google Maps. Esošajos modeļos Google Maps, protams, nepazuda, bet tuvas nākotnes viedtālruņos Google Maps varam nemaz nesagaidīt. Tieši tāpēc Huawei veido Map Kit, kas gan ir nevis jau gatavs karšu un navigācijas risinājums viedierīcēm, bet Map Kit piedāvās izejas datus citiem izstrādātājiem, kas vēlēsies veidot navigācijas un karšu lietotnes.

    Huawei runasvīrs Ričards Ju jau paziņojis, ka Map Kit pratīs ieteikt joslas nomaiņu pirms nogriešanās, būs pieejamas arī papildinātās realitātes kartes un pat reāla laika satiksmes ziņas. Par Map Kit jau interesi esot izrādījuši Yandex un Booking Holdings.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    sandris
    19.08.2019 10:01

    Amerikāņi lieliem soļiem rada konkurentu, kuram ir ļoti liels mājas tirgus (svarīgi, lai izdzīvotu jebkuros apstākļos). Lasāmviela tiem, kuri grib īstu spiegu stāstu, nevis šļupstus par Huawei – A team of former US government intelligence operatives working for the United Arab Emirates hacked into the iPhones of activists, diplomats, and rival foreign leaders. https://www.businessinsider.com/r-exclusive-uae-used-cyber-super-weapon-to-spy-on-iphones-of-foes-2019-1

    Reklāma