Web Analytics
More
    Reklāma

    Izspiedējvīrusi var pārlēkt uz digitālajām kamerām ar Wi-Fi starpniecību

    Jaunākie raksti

    DEF CON konferences norises laikā Lasvegasā parādīts, ka modernās digitālās fotokameras nav pasargātas no izspiedējvīrusiem. Drošības pētnieki parādījuši, ka fotogrāfijas digitālo fotokameru atmiņu kartēs ir vienkārši aizšifrējamas, lai pēcāk no cilvēkiem izspiestu naudu.

    Pētnieki parādīja, ka Canon EOS 80D fotoaparāta modelim ir ievainojamība, kas ļauj ar Wi-Fi starpniecību šifrēt fotogrāfijas atmiņas kartē. Tiek arī norādīts, ka ievainojamas arī digitālās fotokameras ar iebūvētiem bezvadu savienojumiem. Urķis kamerā uzstāda ļaundabīgu aparātprogrammatūru (firmware), kas arī nošifrē lietotāja uzņemtās fotogrāfijas.

    Reklāma

    Ļaundabīgas aparātprogrammatūras uzstādīšana norit bez jebkādas lietotāja apmānīšanas (neviena poga nav jāspiež), fotoaparāts to paveic pats. Tiek ieteikts visām modernajām kamerām turēt izslēgtu Wi-Fi un Bluetooth savienojumu, bet, visticamāk, daudzi fotoaparātu lietotāji pat negrasās to darīt.

    Kādu laiku pirms prezentācijas Canon tika paziņots par EOS 80D ievainojamību, šobrīd esot izlaists vai gandrīz pabeigts programmatūras labojums šim un citiem fotoaparātu modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma