Web Analytics
More
    Reklāma

    IT apmācību uzņēmums “Software Development Academy” paplašina darbību Latvijā

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais IT apmācību uzņēmums Software Development Academy (SDA) izraudzījies Jonu Bačinskas par Latvijas un Lietuvas reģionālo vadītāju un šogad plāno ievērojami paplašināt darbību Latvijā, piedāvājot programmatūras izstrādes kursu vēl divās pilsētās ārpus Rīgas.

    Jonas Bačinskas ieguvis maģistra grādu Kauņas Tehnoloģiju universitātē, guvis plašu pieredzi biznesa attīstības jomā, iepriekš strādājis dažādās kompānijās un vairumā amatu bijis atbildīgs par attīstību starptautiskos tirgos, tostarp Latvijā. Vaicāts par SDA panākumiem Latvijā, Jonas komentē: “Latvijā jaunie speciālisti ir labi sagatavoti, un ir ļoti iespējams, ka tieši šeit, salīdzinot ar citām Baltijas valstīm, ir vislielākais IT speciālistu pieprasījums saistībā ar tādu milžu kā Accenture un Tieto ienākšanu tirgū.” SDA maija beigās publicētās IT izstrādes aptaujas rezultāti liecina, ka IT speciālistu pieprasījums visās Baltijas valstīs it ļoti augsts. No 265 piedāvātajām IT sektora vakancēm mēnesī un 3180 vakancēm gadā trešdaļai vakanču tiek meklēti jaunie absolventi vai jaunākie programmatūras izstrādātāji.

    Reklāma

    Bačinskas piemetina: “SDA ir ambiciozi plāni tuvākajā nākotnē darba tirgū iesaistīt vairākus desmitus jauno speciālistu sektorā, kurā tik ļoti nepieciešami darbinieki un kurā kvalificētus darbiniekus sagaida pašrealizācijas iespējas, starptautiska karjera un labs atalgojums. Igaunijā SDA apmācības jau ir iekļautas valsts apmaksāto programmu sarakstā, un mūsu mērķis ir to pašu panākt arī Latvijā un Lietuvā, lai sniegtu cilvēkiem jaunas darba un mūžizglītības iespējas.”

    Kā galveno SDA vadīto dažādu programmēšanas valodu apgūšanas kursu priekšrocību Jonas Bačinskas min to, ka apmācības ir padziļinātas un balstītas uz praksi. Java programmētāju kurss ir 322 stundu ilgs, Python kurss ir 311 stundu ilgs, bet programmatūru testētāju kurss ir 112 stundu ilgs. Apmācības notiek klasē nedēļas nogalēs, tiek uzdoti arī mājasdarbi. Svarīgs faktors ir arī tas, ka dalībniekiem nav nepieciešamas iepriekšējas programmēšanas iemaņas un, pretēji vispārpieņemtajam uzskatam, labas matemātikas prasmes nav priekšnosacījums, lai piedalītos kursos. Jonas uzsver: “IT un programmēšanā vissvarīgākais ir analītiskā un loģiskā domāšana, zinātkāre, rūpība, prasme risināt problēmsituācijas, radošums, kā arī liela pacietība un precizitāte. Mēs nesolām neiespējamo, tomēr varam apliecināt, ka pēc SDA kursu pabeigšanas indivīds ir sagatavots darbam ar apgūto programmēšanas valodu jaunākā programmatūras izstrādātāja amatā, jo 80 % kursa sastāda praktiskas nodarbības.”

    “Tehniskās universitātes Viļņā, Kauņā, Rīgā un Tallinā katru gadu “saražo” vairāk nekā 2000 IT speciālistu, taču tas nav pietiekami, lai apmierinātu pieprasījumu: SDA aptaujas rezultāti liecina, ka katru gadu industrijā trūkst vairāk nekā 1000 speciālistu. Rezultātā kompānijas piedāvā darba iespējas jauniem profesionāļiem uzreiz pēc programmu pabeigšanas. Piemēram, profesionāļi, kuri ir pabeiguši SDA 7 mēnešus ilgos Java programmēšanas kursus vai 4 mēnešus ilgos Programmatūras testēšanas kursus, savas gaitas IT sfērā uzsāk vidēji 3 mēnešus pēc absolvēšanas, un daži dalībnieki uzsāk darbu vēl pirms kursu pabeigšanas. Baltijas valstīs strādājošās starptautiskās, kā arī vietējās IT kompānijas pastāvīgi izrāda lielu interesi par mūsu akadēmijas studentiem,” tā situāciju komentē Pjotrs Mazurs (Piotr Mazur), Software Development Academy viceprezidents.

    Turklāt Bačinskas min, ka SDA kursi ir modernāki un praktiskāki, salīdzinot ar akadēmisko IT izglītību: “Mūsu studentus uzrauga pieredzējuši izstrādātāji, kuri ikdienā strādā IT kompānijās, lai nodrošinātu, ka programmu beidzēju prasmes atbilst darba devēju prasībām. Savukārt absolventiem ir svarīgi atrast darbu, un SDA apliecina, ka 81 % mūsu absolventu ir atraduši darbu 3 mēnešu laikā pēc apmācību beigām.”

    Pētījums par IT sfēras attīstību tika veikts sadarbībā ar Talent Up pēc Software Development Academy pasūtījuma. Aptaujā tika analizēts IT tirgus Ukrainā, Baltijas valstīs, Baltkrievijā, Nīderlandē un Dānijā, kur IT speciālistu pieprasījums ir visaugstākais. Pētījumā tika apkopoti dati par universitātēs un specializētos kursos sagatavoto IT speciālistu skaitu, to pieprasījumu un ienākumiem.

    Talent Up datus apkopoja, izmantojot savu datu platformu, kuru izmanto vairāk nekā 41 miljons IT speciālistu un pusmiljons IT kompāniju. Pētījumā tika izmantota arī uzņēmumu un sociālajos tīklos, piemēram, Linkedin, Twitter, Glassdoor, Meetup, Eventbrite, SwitchUp, Angel, StackOverflow, Infojobs un Github pieejamā informācija.

    Starptautiskā IT apmācību uzņēmuma Software Development Academy, kurš Baltijas tirgū ienāca pagājušajā gadā, komandā šobrīd ir vairāk nekā 600 pasniedzēju Eiropā. SDA organizē programmēšanas kursus 17 Eiropas pilsētās, tostarp arī Baltijas valstu pilsētās.

    Vairāk informācijas vietnē www.sdacademy.lv

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    14.09.2020 17:01

    Serviss nav augstā līmenī. Gribētos ko labāku par to naudu.

    Kursors.lv
    14.09.2020 18:14
    Reply to  Edgars

    Vari pastāstīt plašāk par savu pieredzi?

    Jānis
    30.09.2020 16:26

    Pilnīgi piekrītu minētajam. Pasniedzēji ir ok, ar pieredzi un attiecīgu izglītību, bet serviss par 1800 eur ir miskaste.

    Robert
    24.11.2020 10:01

    Piekrītu, serviss nav labā līmenī. Daudziem pasniedzējiem nav pieredzes apmācīt, kā arī paši ir teikuši, ka zināšanas iegūtas pašmācības ceļā. Iespējams ka citur šī akadēmija ir augstākā līmenī. Latvijā ne.
    1800e nav vērts maksāt, ir labaki varianti.

    Reklāma