Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota atbalsta Tokijas 2020. gada spēles ar īpašu APM mobilitātes automobili

    Jaunākie raksti

    Tokijā, Japānā, 2019. gada 18. jūlijā – Toyota Motor Corporation (Toyota), globālais olimpisko un paralimpisko spēļu partneris, šodien paziņoja, ka, lai atbalstītu 2020. gada Tokijas olimpiskās un paralimpiskās spēles, izstrādā jaunu, īpašu produktu – “APM (Accessible People Mover)” – mobilitātes automobili, kas radīts, domājot par tā izmantošanu spēļu laikā.

    Spēļu laikā Toyota mērķis ir nodrošināt ikvienam cilvēkam kustības brīvību jeb “Mobility for All”. APM ir šā izaicinājuma noslēdzošais posms, piedāvājot “pēdējās jūdzes” risinājumu, kas palīdzēs pēc iespējas vairāk cilvēku nogādāt uz pasākumiem un norišu vietām, tostarp sportistus un spēļu darbiniekus, kā arī apmeklētājus ar dažādām vajadzībām, piemēram, seniorus, cilvēkus ar kustību traucējumiem, grūtnieces, ģimenes ar maziem bērniem un citus. Daļa no APM parka tiks izmantoti, lai sniegtu atpūtu/palīdzību pasākumu laikā. Spēļu laikā Toyota nodrošinās aptuveni 200 APM, atvieglojot apmeklētāju un darbinieku pārvadāšanu starp dažādām ēkām, tostarp vietām, kur norisināsies pasākumi vai sacensības, kā arī neoficiālajās teritorijās, piemēram, olimpiskajā pilsētiņā.

    Standarta funkcijas

    1. Bāzes modelis: lai veicinātu pasākumu apmeklētību, Toyota nodrošina “pēdējās jūdzes” transportu
      ・Neliela ātruma akumulatora elektroautomobilis (BEV) nelieliem attālumiem ir piemērots apmeklētāju un darbinieku transportēšanai lielos pasākumos/plašās teritorijās.
      ・Spēļu laikā automobiļus varēs izmantot dažādi dalībnieki, tostarp darbinieki un sportisti, kā arī citi apmeklētāji, piemēram, seniori, cilvēki ar kustību traucējumiem, grūtnieces un ģimenes ar maziem bērniem.
      ・APM ir trīs sēdekļu rindas. Pirmajā rindā atrodas vadītāja sēdeklis, otrajā rindā pieejamas trīs sēdvietas, un trešajā rindā divas sēdvietas, kopā ļaujot pārvietoties sešām personām jeb pieciem pasažieriem un vienam vadītājam. Izmantojot automobili pasažierim ratiņkrēslā, konfigurāciju var mainīt, nolokot sēdekļus un iebraucot ratiņkrēslu otrajā rindā.
      ・Domājot par drošību, vadītāja sēdeklis atrodas paaugstinātā un centrētā pozīcijā, ļaujot vadītājam pārredzēt visus pasažierus un parūpēties par viņu vajadzībām, iekāpjot/izkāpjot no automobiļa.
      ・Pasažieru sēdekļos var iesēsties no abām automobiļa pusēm, un konstrukcijā padomāts par dažādām klientu vajadzībām: abās pusēs atrodas drošības stieņi, lai palīdzētu pasažieriem iekāpt un izkāpt no automobiļa, tie ir aprīkoti ar ratiņkrēsla stiprinājumiem un rampu, nodrošinot optimālu iekļūšanu un ratiņkrēsla pārvadāšanu.
    2. “Relief” specifikācijas: atpūtas/palīdzības nodrošināšana spēļu laikā
      ・Kā pamatu izmantojot bāzes modeli, puse no otrās un trešās rindas platības var tikt atvēlēta nestuvēm. Papildus tam, lai palīdzētu pārvadāt cilvēkus, kam nepieciešama atpūta/palīdzība, stabilā un drošā veidā, tiks nodrošinātas arī nestuves, kuras varēs nostiprināt automobilī.
      ・Automobilis ar aprīkots arī ar iespēju diviem atpūtas/palīdzības sniedzējiem sēdēt tiešā nestuvju tuvumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    26.07.2019 11:59

    Tas ir labi, taču kārrīgs elektroauto būtu vēl labāk

    Reklāma