Web Analytics
More
    Reklāma

    Ventspils Augstskola gatavos jaunuzņēmumu vadītājus

    Jaunākie raksti

    “Jaunuzņēmumu vadība” ir 21. gadsimta augstākās izglītības programma tehnoloģiju uzņēmējdarbībā. Bakalaura programma ir radīta “Business Academy” iniciatīvas ietvaros, kuras mērķis ir veidot iedvesmojošu, motivējošu un uz praksi balstītu mācību vidi, veicinātu personīgo izaugsmi un uzņēmēja domāšanu. Programma ir paredzēta tiem, kas vēlas attīstīt biznesa vides prasmes nākotnei, ir ambiciozi, interesē inovācijas, tehnoloģijas un personīgā izaugsme.

    Programmu izstrādājuši IT  nozares uzņēmēji un nozares speciālisti sadarbībā ar Ventspils Augstskolu. Par pamatu ir ņemts Team Academy princips, kas Somijas JAMK University of Applied Sciences ļoti veiksmīgi tiek realizēts vairāk nekā 25 gadus. 47% šīs programmas absolventu 2 gadu laikā pēc studiju pabeigšanas nodarbojas ar savu uzņēmējdarbību, kas ir visaugstākais rādītājs Eiropā.

    Reklāma

    Jaunās bakalaura programmas galvenās priekšrocības:

    • Liels uzsvars uz praktiskajām zināšanām. Studenti jau 1. kursā izveidos savus uzņēmumus. Pabeidzot studijas, studentam būs 3,5 gadu praktiska pieredze uzņēmējdarbībā, iegūta pieredze uzņēmuma veidošanā, attīstībā dažādos uzņēmuma amatos.
    • Iespēja studiju procesā pelnīt naudu. Studiju programmas veidotāji tic, ka aktīvākie studenti, nodarbinot paši sevi, pelnīs vismaz 1000 EUR+ mēnesī vēl pirms studiju beigšanas.
    • Netradicionāls zināšanu apguves formāts. Patstāvīga mācīšanās komandās kombinācijā ar regulārām diskusijām un problēmsituāciju risināšanu gan savos uzņēmumos, gan uzņēmumiem, kas viesosies nodarbībās. Studijās netiks izmantots tradicionālais “pasniedzējs-prezentācija-uzdevumi-eksāmens” formāts. Studiju ietvaros Coursera.org apmācību platformā students varēs papildus apgūt kursu tēmas interaktīvā veidā un iegūt digitālus sertifikātus sadarbībā ar dažādām pasaules mēroga organizācijām – Stenforda Universitāti, Londonas Universitāti, PWC, HubSpot u.c., tādējādi pilnveidojot savu portfolio un CV jau studiju procesā.
    • Uzsvars uz izaugsmes domāšanas veidu, lai veicinātu apziņu un vēlmi apgūt jaunas zināšanas nepārtraukti.
    • Uzņēmēja domāšanas veicināšana. Skatījums uz pasauli, problēmām, risinājumiem, cilvēkiem, cilvēku uzvedību un mijiedarbību, nevis tikai naudas pelnīšanu kā vienīgo mērķi.
    • Studentu individuālo kompetenču un emocionālās inteliģences attīstīšana. Katram studentam tiks noteiktas stiprās un vājās puses, un kopā ar mentoru izstrādāts individuāls kompetenču attīstības plāns, pie kā tiks strādāts visu studiju laiku.
    • Tehnoloģiju uzņēmējdarbība. Praktiski tiks pielietoti tehnoloģiskie risinājumi ikdienas darbu efektivitātes uzlabošanai un apgūtas pasaules tehnoloģiju tendences, piemēram, blokķēdes tehnoloģijas, mākslīgais intelekts, papildinošā un virtuālā realitāte, lietu internets un platformu biznesa modeļi.

    Studiju programmas direktors un mentors ir Salvis Roga – profesionālis ar vairāk nekā 10 gadu praktisko pieredzi uzņēmējdarbībā un biznesa atbalsta sektorā. Viņš ir Kurzemes Biznesa inkubators un Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris dibinātājs un valdes loceklis, kā arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parks valdes loceklis. Studiju programmas direktora vietnieks un studentu mentors Guntis Čoders ir Accenture Latvija Kurzemes reģiona vadītājs, IT jaunuzņēmuma Walmoo līdzdibinātājs ar 10+ gadu pieredzi IT jaunuzņēmumu veidošanā un attīstīšanā, bijis LIAA Biznesa inkubatora vadītājs un Forbes Latvia “30 zem 30” laureāts. “Šīs sadarbības ietvaros bija lieliska iespēja izveidot ko jaunu un mūsdienām atbilstošu, jo daudzi uzņēmēji un speciālisti atzīst, ka dzīvē liela daļa teorijas darbojas atšķirīgi, kā tas tiek pasniegts augstskolās. Studiju laikā ir salīdzinoši maza iespēja kārtīgi izjust praktiskās uzņēmējdarbības vidi un pārliecināties, ka tieši domāšanas veids un prasmes ir ļoti būtisks priekšnoteikums, lai uzņēmējdarbība būtu veiksmīga, nevis teorētisku faktu zināšana,” saka Guntis Čoders.

    Studiju programma ir angļu valodā. Nodarbībās viesosies vieslektori no labi zināmām organizācijām – Accenture, Infogr.am, Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūra, TechHub, Skonto Enterprises, Digital Freedom Festival u.c.

    Šobrīd iespējams pieteikties Business Academy Bootcamp 2019 – bezmaksas 2 dienu praktisku nodarbību pasākumam, kas notiks 8. un 9. augustā. Tas ir jaunās bakalaura programmas atklāšanas un atvērto durvju pasākums ar iespēju iepazīties ar komandu un citiem aktīviem cilvēkiem, izjust studiju formātu, iepazīt mācību vidi, iegūt noderīgas zināšanas un pieredzi, kā arī iepazīstināt ar sevi. Lai uzņemtu bakalaura studiju programmā, būtiska nozīme būs studenta spējai pierādīt, ka viņš ir ambiciozs, ar atvērtu prātu, gatavs aktīvi darboties un strādāt komandā.

    Studentu oficiālu uzņemšanu jaunajā programmā plānots uzsākt augusta mēnesī. Iegūt papildu informāciju par programmu un pieteikties iespējams mājaslapā www.businessacademy.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andron MacBeton
    10.09.2019 12:28

    Nu tad jau Hesburgers, Maxima un Rimi par “kvalificētu darba spēku” var nesatraukties :-D

    Reklāma