Web Analytics
More
    Reklāma

    Spēļu klasiku Diablo vari baudīt tīmekļa pārlūkā

    Jaunākie raksti

    Pienākuši laiki, kad jaunās spēles mūs vairs neaizrauj, toties tiek izlaistas vecās spēles. Nesen pie Android lietotājiem nonāca vairākas slavenās FPS tipa spēles Doom daļas, tagad ir kārta RPG klasikas Diablo atdzimšanai.

    Atzīšos, ka pats neesmu liels portēto spēļu fans, Android nu nemaz nepiestāvēja mana visu laiku mīļākā spēle Carmageddon – tā izskatījās citādāk, kartes bija citas un spēle bija daļēji zaudējusi savu brutālo šarmu, jo nebija iespējams braukt nost govis.

    Reklāma

    Diablo sērija kādreiz bija Blizzard populārākās spēles, bet spēles izstrādātājs bija visai slinks un nesakārtoja vairākas lielas Diablo kļūdas. Diablo pēcāk laboja un papildināja ar dažādiem tā saucamajiem mod-iem spēles fani.

    Šobrīd spēle Diablo pieejama tīmekļa pārlūkā, nāksies vien datorā turēt oriģinālās spēles DIABDAT.MPQ datni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Renārs Dobkevičs
    01.08.2019 12:14

    Autors nopietni? Jaunās spēles mūs vairs neaizrauj? What? :)))

    Kursors.lv
    01.08.2019 12:32

    Protams! Vecus cilvēkus aizrauj viņu jaunības un spēka gadu spēles :)

    Māris Silinieks
    01.08.2019 13:54

    Nu nē… Doom pirmā versija mani galīgi vairs nesaista. :D

    Krotow
    01.08.2019 21:33

    DOOM 1 un 2 jau ir baigs oldskūls ar bārdu :) Lai gan, salīdzinot ar pēdējām, abām pirmajām bija 2 plusi: nebija čekpointu (kāpēc tas ir labi, lasi zemāk) un līmeņos varēja visu saskatīt. DOOM 3 daudz kur riebās vazāties pa tumsu, redzot labākajā gadījumā tikai bises galu. Varbūt man gadījās štruntīga videokarte un monitors, vvz. Vēl tāds sīkums, ka pirmajos DOOM-os impu mestās ugunsbumbas lidoja lēnāk. Ne ļoti, bet pietiekami, lai varētu pamukt malā. Ir gan aizdomas, ka tas saistīts ar ekrāna atjaunošanas frekvenci. DOOM 3 laikā datora videokarte bija tāda viduvēja, kur lielākās telpās FPS noruka līdz 20.

    Krotow
    01.08.2019 21:18

    Atkarīgs no spēles, brīvā laika esamības un maka biezuma. Spēle var būt kaut vai pārbāzta ar reālistisku grafiku, taču ja scenārijs un spēlēšanas veids ir garām, intereses nebūs. Tāpat tā vai cita tipa spēles vieniem patīk un citiem nē. Vieniem patīk FPS un riebjas stratēģijas un tetrīši, citi fano par bumbiņu stumdīšanu un vemj uz visu pārējo. Arī fakts ka mūsdienās dēļ dažu populāru spēļu bibliotēku izmantošanas daudzās spēlēs pat daudzas 2D izskata spēles patiesībā izmanto 3D grafikas režīmu (piem. Unity bēzētās spēles), kas slogo sistēmu daudz vairāk. Uz vecākiem datoriem bez 3D grafikas čipa vai ar vāju 3D grafikas atbalstu daļa spēļu darbojas ar problēmām vai neiet nemaz. Jaunāka/labāka aparatūra attiecīgi maksā. Ne jau visi var vai vēlas pirkt arvien jaunus dzelžus vai uzlabot esošos. Tas arī ierobežo izvēli ko spēlēt. Un protams, lielai daļa kādreizējo spēlētāju šobrīd jau ir pāri 40. Tur ir spēkā gan nostaļģija gan brīvā laika spēlēm trūkums gan vienkārši informācijas trūkums par to, kas interesējošā žanrā parādījies jauns. Tāpēc brīvajā laikā dzenā jau zināmo un to kas ticis atlikts spēlēšanai vēlāk. Pašam Steam bibliotēkā stāv ap 20 vēl neuzsāktu spēļu (reizēm gadās dievīgas atlaides) brīdim kad nebūs ko darīt. Vēl kāds “sīkums”, kas vairāk… Read more »

    RRR
    02.08.2019 09:36
    Reply to  Krotow

    “Pašam Steam bibliotēkā stāv ap 20 vēl neuzsāktu spēļu (reizēm gadās dievīgas atlaides) brīdim kad nebūs ko darīt.”
    Man tieši tas pats. Nu kā nepaņemsi to HalfLife paku ar visām versijām par viencipara summu. Vai Age of Empire 2 HD versiju. Bet nu visdrīzāk jau, ka otreiz nespēlēšu.
    Sanāk gandrīz tāda kā parāda atdošana ražotājiem par tiem laikiem, kad spēlējām, bet nemaksājām. :)

    Krotow
    02.08.2019 17:12
    Reply to  RRR

    Hehe, liela daļa no manas Steam bibliotēkas ir 10+ gadus vecas spēles kas tika spēlētas zaļās jaunības pirātisma pilnziedā :D Vēlāk nopirku akcijās lai atdotu karmas parādu. Dažas no tām ir arī atkārtoti izietas, jo patika.

    Kristaps Ķēdis
    03.08.2019 07:45

    Klasika :))

    maarissrsc
    06.08.2019 13:12

    Starp citu, pirmā daļa Diablo nopērkama gog.com drm free.

    Reklāma