Web Analytics
More
    Reklāma

    Google 9. mēģinājums saziņas servisa izveidē nodēvēts par Chat

    Jaunākie raksti

    Google izziņojusi jaunu saziņas servisu Chat, kas jau nodēvēts par iMessage konkurentu Android viedierīcēs. Jaunā saziņas servisa pamatā izmantota Rich Communication Services (RCS) tehnoloģija, kas ir uzskatāma par SMS aizstājēju. RCS tehnoloģija izstrādāta jau pirms desmit gadiem, bet sakaru operatori to ļoti negribīgi ievieš mūsu ikdienā.

    Google Chat serviss uzsāks darbību jau jūnijā Francijā un Lielbritānijā. Par citām valstīm pagaidām nav nekas zināms.

    Reklāma

    Iepriekš Google pamāžojās ar Google Talk, Google Voice, Google Buzz, Google+ Messenger, Hangouts, Spaces, Allo un Hangouts Chat.

    Google Chat izmantošana iespējama ar mobilo datu pārraidi un arī Wi-Fi tīklā. Gluži kā iMessage, arī Google Chat parādīs, kad sarunas biedrs uzsācis rakstīt atbildi, pastāvēs iespēja pārsūtīt augstas izšķirtspējas attēlus un video.

    RCS lielākā problēma būs saziņas šifrēšanas neesamība. Protams, jārēķinās, ka iMessage, WhatsApp, Signal, Telegram un citi saziņas servisi ne tikai piedāvā šifrēšanu, bet tiem nav nepieciešams specifisks sakaru operatora atbalsts.

    Avotscnn
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    19.06.2019 10:21

    Kad google sapratīs, ka ir jau nokavējuši. Ja vien ar šo, viņi nevar aizsūtīt ziņas uz whatsapp vai citiem šādiem servisiem, tad cilvēki lietos to, ko lieto citi un ienākt jaunam spēlētājam jau sadalītā tirgū ir praktiski neiespējami pat tādai kompānijai kā google, kas ir jau to parādījusi ar iepriekšējiem neveiksmīgajiem mēģinājumiem.

    Oskars
    21.06.2019 12:53

    Vakar paradijas, pekshnji, kaa no gaisa. It kaa atjauninajums, izradas ne, laikam tas ir attaalinaati, jo nekada atjauninajuma nebija. Tikai nesapratu vai tas ir sava starp ar Android telefoniem, ja lieto messages. Jo daudzi razhotaji aizstaj ar savam. Otrs, vai pekshnji menesha beigas neparadas rekjins, ka esi sutijis mms, bet parliecinats biji ka foto tika nosutits kaa whatsapp izmantojot internetu.

    Reklāma