Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi pavisam pazaudējuši kaunu ar saviem Mimoji

    Jaunākie raksti

    Visiem ir labi zināms, ka Xiaomi pamatā nodarbojas ar citu veiksmīgāku uzņēmumu ideju kopēšanu. Produkti tiek izstrādāti kuplā skaitā, tehniski nav slikti un to konkurētspējīgā cena daudziem liek pievērt acis uz bezkaunīgās kopēšanas faktu.

    Pēdējās nedēļas laikā intelektuālā īpašuma zādzību tik kārie rakari no Xiaomi atkal ir nospīdējuši ar savu kārtējo meistarstiķi. Redzot, ka kāda ievērojamāka kompānija ir izveidojusi visnotaļ piemīlīgus un veiksmīgus animētus emoji, Xiaomi ir izlaiduši savu alternatīvu – Mimoji. Jap, ķīnieši ir bijuši tik slinki, ka nospiests ir ne tikai animāciju dizains, bet pat produkta nosaukumā spējuši pamainīt tikai vienu burtu. Ko tas liecina par viņu intelektuālo kapacitāti?

    Reklāma

    Attēls no Gizmochina

    Tomēr ar to jautrība nebeidzas. Izlaižot Xiaomi CC9 viedtālruni, ķīnieši ir savai animēto personāžu kolekcijai pievienojuši cilvēku sejiņu animācijas un kam tās ir līdzīgas? O, jā, viena burta attālumā tuvajam produktam no kura tās ir brutāli nokopētas. Tā vietā, lai izjustu kaut kādu kaunu, Xiaomi PR vadītājs Xu Jieyun publiski izteicies, ka vērsīsies pret tiem medijiem, kas izplata nepatiesu informāciju par to, ka Xiaomi savu Mimoji produktu ir nokopējuši no kāda par sevi krietni cienījamāka un veiksmīgāka uzņēmuma. Es tagad pieceļos kājās un ļoti lēnām piecas reizes aplaudēju: “Bravo, Xiaomi! Šis ir labākais veids kā iemantot cieņu mediju acīs! Bravo!”

    Ja domāji, ka ar šo stāsts beigsies, tu maldies. Weibo sociālajā tīklā kāds lietotājs Luka ir pamanījis, ka Xiaomi savu jauno klonu.. tfu, produktu reklamē ar.. jā, produkta no kura tas ir nokopēts reklāmu. Skaisti, vai ne? Ķīniešu DNS laikam tiešām nav ieprogrammēta izpratne par to, ka svešu ideju kopēšana nav laba. Protams, Xu Jieyn izteicies, ka Xiaomi darbinieks ir augšuplādējis nepareizo saturu. Aha, un mēs tam tik ļoti noticējām.

    https://youtu.be/Qgy6LaO3SB0

    Avots9to5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    65 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    06.07.2019 00:22

    Itkā Apple neko nezagtu no citiem…🙈

    geksis
    07.07.2019 02:23

    par to pašu produktu, kurš tiek minēts šajā rakstā nerunāsim….

    Yeah
    08.07.2019 11:45
    Reply to  Edgars Topecs

    Iespējams, bet šeit tiek runāts konkrēti par augstāk redzamo gadījumu :)
    Un tur diemžēl viss ir acīm redzams – nav Xiaomi centušies lai izveidotu šo servisu pa savam. Copy paste tomēr vieglāk, tam plusā iegustot jau daudziem zināmu servisu un dizainu.

    Vimba
    06.07.2019 01:04

    Nezinu gan.. tad jau epasta servisi arī skaitās gmail kloni. Tas ir tikai smaidiņš nevis zāles pret vēzi.

    Krotow
    06.07.2019 03:58
    Reply to  Vimba

    E-pasta servisi ar webmailu eksistēja jau pirms Gmail. Kurš kuru klonē?

    Vimba
    06.07.2019 10:17
    Reply to  Krotow

    Tas bija abstrakts piemērs, googles ēpastu visi zin vnk.

    Vimba
    06.07.2019 10:19

    Un vai smaidiņu saskarsne ir 1:1 nospiesta? Smaidiņi mūsdienās ir integrēti tik daudz servisos, ka īsti nav jēgas uzskaitīt.

    Vimba
    07.07.2019 14:59

    O jā, pamanīju tādu foto, biju palaidis garām. Tai foto bija jābūt pirmajai un arī mazliet uzskatāmāk varētu norādīt uz līdzībām, ja strauji lasa, var nepamanīt, ka blakus novietoti līdzīgie smaidi.
    Un lai nu ko teiktu, bet ir daudz klasiskie smaidi, kas ir līdzīgi dažādos saitos vai appos.. varbūt šeit mazliet līdzīgāki jā.
    Atvaino, bet tās ir tenkas un baumas nevis nopietns saturs ar ko barot publiku.
    Ne viss kas ir theverge ir robotiski jāpārtulko nepiedomājot pie teikumu uzbūves citreiz.

    Zutis
    06.07.2019 08:45

    Tu taču esi klauns. Iesaku nosvērties striķī un vairāk te neko nerakstīt.

    06.07.2019 10:02

    ku augsts pseidožurnālistikas paraugs — bijuši tik slinki … pat produkta nosaukumā spējuši pamainīt tikai vienu burtu. kādus gan burtus vēl vajadzēja mainīt vārdā «emoji» kompānijai, kuras nosaukums ir 小米 (Xiao Mi), produkti Mijia, MiBand, MIUI?..

    Guntars K
    06.07.2019 18:10

    Nīkulis esi tu pats, kopš sāki iPhonu uzskatīt par dievu un publicēt par ābolu 100% subjektīvu viedokli.
    Šis raksts par tevi, cienījamais, arī neko labu neliecina. Tāds tīnisks gājiens – uzpūst no mušas ziloni. Pie irsas kurš ko ir kopējis.

    Agris
    06.07.2019 12:22

    Ja tā patiesi – kuru tas vispār interesē?

    Rudolfs
    08.07.2019 10:20

    Agris droši vien domāja plašākā kontekstā. Reālajā tirgū visticamāk nav daudz lietotāju, kam šī funkcija interesē un arī lietotāji, kas izvēlētos iPhone diez vai apsvērtu Xiaomi dēļ šīs funkcionalitātes.
    Mūsu platuma grādu kontekstā, uztraukties par šādu kopēšanu var atļauties tikai visbagātākajās valstīs. Kamēr visi smartfoni nemaksās zem 200 eur, nedomāju, ka mēs varēsim atļauties pirkt kaut ko sliktāku/dārgāku tikai šādu ētisku apsvērumu dēļ.

    Rudolfs
    08.07.2019 10:35

    Te mēs atkal atgriežamies pie Agra komentāra. Pārsvarā nekādas atlaides nedos, jo neviens pat par to neaizdomāsies, kamēr pirktspēja/telefona cena nenostāsies labvēlīgākā punktā. Latvijā pat pienu pērkot lielākā daļa cilvēku nevar atļauties aizdomāties par to cik Rimi tur nospiedis piena pakas dizainu no citiem, vai kā piena pārstrādātāji dempingo cenas.

    Rudolfs
    08.07.2019 10:38

    Protams! Bet bāzt galvu smiltīs un izlikties, ka tā nav, arī ir nebūs pareizi.
    Iespējams tāpēc arī lielākā daļa šeit to uztver nedaudz personīgi. Xiaomi tomēr atļauj cilvēkiem iegādāties mūsdienās jau gandrīz ļoti nepieciešamu preci par cenu, ko viņi var atļauties. Un mūsu kontekstā diez vai būtu vērts aizstāvēt Apple, kas nu nav nekāds startaps, kam nozog jaunu ideju.

    Rudolfs
    08.07.2019 10:44

    Rakstīt var un, protams, vajag. Bet es vairāk gribēju apskaidrot kādēļ, manuprāt, lasītāji šeit tik ļoti “cepas” par šo tēmu.

    what the
    06.07.2019 13:00

    Ja nav par ko rakstīt, tad nav. Mazliet centības Skū.

    Guntars K
    06.07.2019 18:12

    Patiesi naivs. Esi iPhone lietotājs un Xiaomi ir iznīcinājis tavu esību ar šo armagedona gājienu? :D

    Guntars K
    07.07.2019 00:00

    Zini, aktuāls ir tad, ja tu to pasniedz kā aktualitāti, nevis tantiņu pļurkstēšanu uz soliņa. Nabaga vienam ražotājam kaut ko nozadzis otrs. Tu uzskati, ka ar šo būtu pasniegts kaut kas vismaz ļoti niecīgs, ko varētu nosaukt par jaunumu vai ziņu? Šodien, kad jebkurš bizness balstās dēļ konkurences uz pakaļdarinajumiem? Kaut ko vēl iebilst var tad, ja tiek parkāpts un ignorēts patents, bet parējos gadījumos pakaļdarinājums ir ikdiena. Un starp citu, bieži vien izgudrojot riteni no jauna, tas sanāk labāks.

    Guntars K
    11.07.2019 10:13

    Vai tad kāds apgalvo, ka tas ir ok? Bet tā tas ir un tas nav nekāds jaunums. It kā Apple maz būtu kopējusi jau sākot no Mac laikiem.
    Varbūt būtu arī jāsūdz tiesā visus, kuri maizes kukuli ražo pēc vienas formas? :D Parazīti, ne?
    Redz, ja lielākā sabiedrības daļa – tīņi, nenoteiktu tirgū pieprasījumu, tad nekopētu 4x dārgākus aparātus. Un pie tam gājiens ir labs, ja kādam patīk labāk lietot Android. ;) :D
    Manā skatījumā – malači. Tā turpināt. Šis gājiens varētu ietekmēt daudzu vecāku maciņu, kuru bērni ir pirmklasnieki. Tādā līmenī ir arī šis sašutums par notikumu.

    what the
    07.07.2019 00:16

    Jā, lietoju mi 9se, kaut kas nav ar to ierīci,aķi kurina traki,tas tā. Es vairāk par rakstu kā tādu…vai tad tiešām nav par ko rakstīt. Tev sāp emoji…novēlu tev aukstu miesu kā vakardienas makaroniem[emocijas].

    Nikijs Jansevskis
    06.07.2019 18:38

    Lasu ziņas katru dienu, īpaši tehnikas jaunumus, pārsvarā gan angliski. Tik jēlu un neprofesionāli uzceptu rakstu laikam vēl nebiju lasījis. To pat par rakstu nosaukt ir pagrūti, jo vairāk izklausās pēc blondīnes čīkstēšanas par to, ka kāda kaimiņiene nopirkusi tādu pašu topiņu. Un vēl tās tavas atbildes komentētājiem… Vnk pipec. Ievēro kkādu darba ētiku vai kā jau te kāds rakstīja – nosveries striķī. Šo to pa reizei šeit pedējos mēnešus palasīju, bet jau tad bija skaidrs ka šis saits nav nekas nopietns. Šis brīnums gan man izraisīja patiesu riebumu pret autoru un līdz ar to arī kursors.lv. Izputēt ir vienīgais ko varu novēlēt.

    Roberts Smitins
    06.07.2019 19:30

    Skaidrs, ka šeit man veči saliks mīnusus, bet es uzskatu, ka šis ir patiešām objektīvs raksts. Es saprotu, ka Kursoristiem (gan autoriem, gan lasītājiem) Android patīk daudz labāk par iPhone. Man pašam iPhone patīk labāk. Bet, ja Apple kaut ko nosper no Android pasaules, tad man nav problēmu to atzīt. Šeit Kristaps (lai gan viņš ir Android nometnes pārstāvis) nebaidās konstatēt faktu, ka 1 Android telefonu ražotājs (Xiaomi) vienkārši brutāli ir nozadzis ideju no iOS (iPhone). Un Kursora lasītāji tā kā zīdaiņi nespēj pieņemt patiesību – Xiaomi ir 1:1nospēris ideju no iPhone. Veči, nu ir acīmredzama zādzība. To nevar noliegt.
    Vēlreiz paldies Kristapam par profesionālu rakstu!

    Roberts Smitins
    06.07.2019 19:48

    Redzot komentētāju reakciju, saspiedu plusus un mīnusus pa labi un kreisi sajā rakstā, jo es esmu taisnību. Nu, kā var neredzēt acīmredzamo?! Vienīgi nav tā, ka nav lietots alus šodien. Es pat teiktu, ka diezgan daudz ir lietots. Līdz ar to īsti nesaprotu, vai saliku plusus un mīnusus tiem komentāriem kam gribēju, jo alus iespaidā varbūt sajaucu.
    Īsā versija:
    Visiem raksta autora (Kristapa) komentāriem plusi, visiem pērējiem (izņemot Krotow – tam neitrāls vērtējums) mīnusi no manis. Tā bija iecerēts un cerams, ka tā arī sanāca man.
    P.S. Plusi un mīnusi ir svarīga štelle (lai gan es pirms šodienas mīnusus Kursorā vēl nebiju licis).
    Eju vēl dzert alu! Haudī hou!

    Es_pats
    06.07.2019 22:18

    Līdzība jau ir, bet man po, jo dabūju no Xiaomi to pašu vai ko līdzīgu par saprātīgu cenu un varu staigāt ar abām nierēm, kamēr Skutelis tikai ar vienu nieri un aizkostu ābolu.

    Es_pats
    06.07.2019 23:51

    Xiaomi ir arī laba kvalitāte ne tikai telefoniem, bet arī citam lietām. Nevienmēr dārgākais nozīmē arī labākais. Esmu no tiem, kas skatās kvalitātes un cenas atkarības un sev nepieciešamo no kādas lietas. Pilnīgus ķīniešu štruntus nepērku. Svarīgi ir tas vai viņš tirgū ir sevi pierādījis.

    07.07.2019 13:51

    tad tāpēc kopā ar faktiem maisi iekšā arī savas fantāzijas par pakalpojuma nosaukuma zagšanu?

    Niks Ostrovskis
    07.07.2019 12:51

    Klauns atradies, Apple par dievu uzskati, ka pat 300 eiro telefoni ir daudz ātrāki par pagājušā gada iPhone X 🤡🤡🤡

    Skats no alas
    07.07.2019 14:06

    :) viena no jautrākajām diskusijām, kas patīkami atsvaidzina te pārsvarā lasāmās ambiciozo jauniešu un aitī guru pašiem vien saprotamos specifiskos komentārus. Es arī nepiekrītu Kristapa ,manuprāt, kareivīgajam viedoklim par tēmu, kas principā ir nevienam nevajadzīgs s..ds, bet tas ir viņa portāls un viņš var te izpausties kā vēlas, subjektīvi, protams, kas arī ir bloga uzstādījums. Starp citu, kur palikusi apskatniece Madara, bija ļoti lasāmi apskati, kā svaiga elpa paģirainā rītā, izskatās, ka divas personības nesapratās :)

    Janis Liepins
    07.07.2019 19:42

    Man jau šķiet, ka autors ir stingri pārcenties epitetos.
    Neaizmirsīsim, ka tieši Xiaomi izgudroja (un nekopēja) ekrānu pa visu priekšu, kā arī slaiderus atjaunoja. 5G arī pirmie palaida dzīvē. Un to visu par mērenu cenu. Jāsaka, ka pārējie tieši tik pat bezkaunīgi šos nokopēja

    Janis Liepins
    08.07.2019 13:00

    (c) Visi lielie ražotāji taču pa lielam līdzīgā ātrumā strādā pie aptuveni vienām un tām pašām tehnoloģijām. (c)
    Lūk! Es tieši par šo.
    Man šķiet, ka mēs nenovērtējam to ķīniešu trijnieku – Xiaomi, Meizu, Oppo. Bet pietiek uzmest aci cik pragmatiski un precīzi viņi ņem pasaules lielāko augošo tirgu – Indiju un būs skaidrs, ka strādā viņi pareizi. Ja šīem liksies, ka Eiropa ir kkas profitabls, domāju, pašapmieinātajiem vientiešiem Apple un Samsung būs grūtas dienas.
    Un par kopēšanu – ne vienmēr viss ir kā izskatās. Piem to ķīniešu UI ir būvēts līdzīgi kā Apple – bez app drawera. Bet tas nav kopēts, tas ir spiestā kārtā darīts – Ķīnā viņiem jātaisa savs UI (jo google servisi aizliegti), kur katrs logs ir $$$$. Tā arī noīsināja app drawer

    Andrīts
    08.07.2019 11:08

    Drausmīgi šaura domāšana te visiem bauriem – ja dod pa lēto, pofig viss atļauts, lai tik pašam labi… Tāpēc arī Latvija ir dirsā, ka pamatā to apdzīvo intelekta neskarti ambāļi! (Jap, nolaidos līdz viņu līmenim uz mirkli)

    Skābene
    08.07.2019 11:34

    Man izskatās, ka Mimojiem ir izteikti aziātiski sejas vaibsti! Kā var sajaukt eiropieti ar Aziātu? :D
    Drēbītes vienādas?Tak tāpat visas drēbes no ķīnas nāk! :)

    Yeah
    08.07.2019 11:40

    Visiem izskatās sapirkti Xiaomi… :D

    Tak ir miljons dažādu veidu un izskatu kā sejiņas iespējams izveidot. Šeit uzskatāmi redzams ka Xiaomi baigi necenšas izveidot ko savu, bet paņem nokopē no kāda cita. Cmooon, nebūsim akli. :)

    Un rakstā iet runa tieši par šo gadījumu, nevis – tas tur arī redz kautko kādreiz zadzis, utt.

    SS...
    08.07.2019 12:39
    Reply to  Yeah

    Runa nekur neiet !!!

    Yeah
    08.07.2019 16:53
    Reply to  SS...

    Haha :)

    Oskars
    08.07.2019 12:00

    Wow, brīnos cik daudz te ir tā Ķīniešu sūda aizstāvju. Ja godīgi, brīnos, kādēļ Kristapam tik daudz mīnusu, te taču acīmredzams, ka 1:1 ir nospiests viss

    Janis Murnieks
    08.07.2019 13:46

    1. Šā tipa emoji un pārējo trešu , pat ja man par to piemaksātu – lietotu maksimāli reti .
    2. Skrupulozāk papētot bildi – tomēr var redzēt kaudzi atšķirību – citas brilles , cepures , sejas vaibsti utt .
    3. Gan jau Apple ir patentējis savus emoji . Dīvaini ja tā nebūtu ( negrasos meklēt papildus info ) . Līdz ar to pieņemu , ka Xiaomi izmanto kādu “caurumu” , kas liedz Apple tagad skaļi bļaut un sūdzēt tiesā .

    P.S. Ja tic evolūcujas torijai , tad mēs visi esam pirmatnējā primāta nedaudz izmainīti kloni :D
    P.P.S. Dziedošs ekskrements tik tiešām ir progresa sakne . Cieti! Uz priekšu biedri ..

    wils
    08.07.2019 14:36

    Xiaomi fanboji sacepušies par viņu “dievības” kritiku. Zagt NAV labi!

    10.07.2019 06:10
    Reply to  wils

    Kursora fanbojs sacepies? melot arī NAV labi!
    (lai nebūtu muļķīgu papildjautājumu uzreiz precizēju – rakstā minētā “nosaukuma zādzība” ir meli)

    10.07.2019 12:25

    terminu «zagt» nospiešanas jeb nokopēšanas darbībai piemēroja wils, pie viņa arī visas pretenzijas.

    Muldis
    09.07.2019 09:33

    Tiešām! Tāds cepiens par neko.

    Reklāma