Web Analytics
More
    Reklāma

    Waymo autonomie automobiļi Kalifornijā drīkst pārvadāt pasažierus

    Jaunākie raksti

    Kad es pagājušā gada nogalē viesojos Silīcija ielejā, ielās bieži redzēju Google māteskompānijas Alphabet paspārnē esošā uzņēmuma Waymo autonomos minivenus. Tie parasti pārvietojās bariņos pa vairākām mašīnām un bija jau pa gabalu pamanāmi pēc sensoriem, kas novietoti uz jumta. Izrādās, ka Waymo ir pirmais uzņēmums, kam tika dota atļauja uz publiskajiem Kalifornijas ceļiem izmēģināt pilnībā autonomos auto, kam pie stūres neatrodas cilvēks. Pagājušajā gadā šīs mašīnas Kalifornijā nobrauca jau aptuveni 2 miljonus kilometru.

    Nupat Kalifornijas sabiedrisko pakalpojumu komisija ir devusi Waymo atļauju šajos autonomajos auto uzņemt pasažierus. Pagaidām gan no pasažieriem nerīkst pieprasīt samaksu un pie stūres drošībai jānorīko cilvēks, kas bīstamas situācijas gadījumā var pārņemt auto vadību. Pagaidām Waymo atsevišķos Silīcija ielejas rajonos (Mountain View, Sunnyvale, Los Altos, Los Altos Hills un Palo Alto) vizinās savus darbiniekus un viņu draugus.

    Reklāma

    Līdzīgas atļaujas autonomajos auto pārvadāt pasažierus Kalifornijā ir saņēmuši vēl vairāki uzņēmumi – Zoox, Autox Technologies un Pony.ai. Kopumā izmēģināt autonomos auto uz Kalifornijas publiskajiem ceļiem ir saņēmuši jau vairāk nekā 60 uzņēmumi.

    Waymo pagaidām neatklāj, kad robotizēto taksometru varētu palaist komerciālā režīmā, taču Waymo One projekta ietvaros šāds serviss jau kopš pagājušā gada nogales tiek piedāvāts Arizonā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma