Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina IT skolotājus pieteikties konferencei un programmēšanas mācībām

    Jaunākie raksti

    Lai datorikas skolotāji labāk sagatavotos 2019./2020. mācību gadam, IT izglītības fonds Start(IT), kas ir izstrādājis bezmaksas materiālus datorikas un programmēšanas pamatu apguvei skolās, aicina skolotājus līdz 5. augustam pieteikties datorikas skolotāju konferencei un bezmaksas programmēšanas augstākā līmeņa mācībām inovāciju kvartālā VEFRESH.

    Datorikas skolotāju konference notiks 26.augustā, VEF Kultūras pilī (Rīgā, Ropažu ielā 2) no plkst. 9:00 līdz 17:00. Tajā piedalīsies Accenture Inovāciju studijas Mākslīgā intelekta nodaļas vadītājs Staņislavs Hiļčuks, kvantu datorzinātnieks, Latvijas Universitātes profesors Andris Ambainis, eTwinning koordinators Latvijā Kristaps Auzāns,Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātes doktorants Ēvalds Urtāns, TechHub līdzdibinātājs Ernests Štāls, vairāku jaunuzņēmumu jeb startup uzņēmumu dibinātāja, Riga TechGirls līdzdibinātāja Anna Andersone, VEFRESH kustības vadītājs Viesturs Celmiņš un citi.

    Reklāma

    Konferencē ir aicināti pieteikties Latvijas informātikas, datorikas un programmēšanas skolotāji, kā arī citi ieinteresētie izglītības iestāžu pārstāvji. Pieteikšanās: ŠEIT

    Programmēšanas skolotāju augstākā līmeņa mācības, kuru pirmais posms ilgs no 26. līdz 29.augustam, ir paredzētas pedagogiem ar priekšzināšanām programmēšanā un tiem, kas potenciāli varētu pasniegt augstākā līmeņa progammēšanu vidusskolas vecuma skolēniem. Gadu ilgajās apmācībās, kas sāksies ar trīs dienu intensīvajiem kursiem 26.augusta vakarā, skolotāji apskatīs dažādus projektu versiju rīkus un metodes, neizceļot vienu programmēšanas valodu, bet vairāk izprotot programmēšanas lomu dažādos digitālos servisos un produktos, lai vēlāk izvēlētos piemērotāko programmēšanas valodu. Mācībās lielāks akcents tiks veltīts apmācību procesam, lai skolotājiem būtu vieglāk un saprotamāk pasniegt programmēšanu skolēniem, apskatot dažādas pieejas. Apmācības turpināsies oktobrī, janvārī un martā, un pēc tām pedagogi iegūs zināšanas apliecinošus sertifikātus.

    Pirmajā gadā tiek plānots uzņemt apmēram 30 skolotājus, bet apmācības plānots turpināt arī nākamajos gados, lai veidotu spēcīgu progammēšanas skolotāju kopienu. Reģistrācija, līdzīgi kā pieteikšanās konferencei, atvērta līdz 5.augustam: ŠEIT. Apmācības ir bezmaksas. Lai garantētu sadarbību gada garumā, pirms apmācībām ir jāslēdz sadarbības līgums starp skolu un fondu.

    “Latvijā programmēšanas skolotāji ir zelta vērtē, tāpēc ir būtiski viņiem nodrošināt iespēju saņemt nepieciešamās zināšanas, lai pēc Skola 2030 izstrādātās vidusskolas pilnveides modeļa, daļa Latvijas vidusskolu varētu piedāvāt skolēniem augstākā līmeņa porgammēšanas kursus. Programmēšanas skolotāji ir tie, kas palīdz skolēniem apgūt jaunas zināšanas un sagatavo viņus studijām šajā jomā. Šobrīd neviena tautsaimniecības joma nav iedomājama bez IT prasmēm, līdz ar to skolotāju gatavībai un kompetencei pasniegt programmēšanu ir liela loma, lai Latvijā nākotnē palielinātu IT speciālistu skaitu,” uzsvēra Start(IT) vadītāja Evija Goluba.

    Start(IT) ir sociāls izglītības projekts ar mērķi palielināt Latvijas skolēnu skaitu, kuri padziļināti apgūst IT prasmes. Start(IT) bez maksas piedāvā apgūt datoriku un programmēšanas pamatus portālā www.startit.lv. Start(IT) partneri ir Accenture, Rīgas Tehniskā universitāte, VISC, Skola2030, MAK IT, Emergn, VEFRESH, Latvijas Informātikas skolotāju asociācija, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Rīgas 22. vidusskola, Latvijas Universitāte, Transporta un sakaru institūts, Baltic3D.eu un portāls Skolēns.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma