Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā veikti zibmaksājumi 1 miljarda eiro apjomā, drīzumā varēsim maksāt uz telefona numuru

    Jaunākie raksti

    Divu gadu laikā kopš Latvijas Banka ir ieviesusi un uztur zibmaksājumu infrastruktūru, tajā ir veikts jau 5.1 miljons zibmaksājumu 1 miljarda eiro apjomā. Zibmaksājumi ir zibenīgi ātri naudas pārskaitījumi, kas darbojas katru dienu jebkurā diennakts laikā un nav atkarīgi no kredītiestāžu darba laika. Piemēram, šajās Jāņu brīvdienās (22. – 24. jūnijā) Latvijas Bankas zibmaksājumu infrastruktūrā veikti 20 000 zibmaksājumi 2 miljonu eiro apjomā.

    Reklāma

    Latvijas Banka pirmā eiro zonā 2017. gada 28. augustā ieviesa zibmaksājumus un šobrīd zibmaksājumi ir pieejami jau vairāk nekā 90% Latvijas kredītiestāžu klientu un Latvijas Banka paredz, ka nākamajā gadā tie būs pieejami gandrīz visiem Latvijas kredītiestāžu klientiem. Šobrīd zibmaksājumi Latvijā pieejami Citadeles, SEB un Swedbank klientiem.

    Jau tuvāko mēnešu laikā Latvijas kredītiestādes saviem klientiem varēs piedāvāt Latvijas Bankas izveidoto un uzturēto Zibsaišu reģistru, kas ļaus veikt maksājumu ievadot tikai saņēmēja mobilā telefona numuru nevis klienta konta numuru, kas maksājuma veikšanai ir nepieciešams šobrīd. Zibsaišu reģistrā tiks uzturēta saite starp klientu konta numuriem un to mobilā telefona numuriem, taču reģistrs spēs nodrošināt arī citus identifikatorus, piemēram, e-pasta adreses, maksājumu kartes vai ziņapmaiņas identifikatorus. Jauno Zibsaišu reģistru varēs izmantot gan ērtākai zibmaksājumu veikšanai, gan arī citu kredītiestāžu iekšējo maksājumu veikšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma