Web Analytics
More
    Reklāma

    Galvenais dizaineris Džonatans Aivs pamet Apple

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmums Apple ir izplatījis paziņojumu, ka to pamet galvenais dizaineris Džonatans Aivs (Jonathan Ive), kas uzņēmuma dizaina komandu vadīja kopš 1996. gada. Tiek ziņots, ka Džonatans kopā ar dizaineri Marku Ņūsonu (Marc Newson) veidos pats savu uzņēmumu LoveFrom, kas piedāvās dizaina pakalpojumus un Apple būs viens no pirmajiem šī uzņēmuma klientiem.

    30 savas darbības gados uzņēmuma Apple Džonatans Aivs ir strādājis pie tādiem produktiem kā Mac, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch u.c. Viņa atbldībā ir bijis gan šo produktu fiziskais dizains, gan programmatūras. Tāpat viņa pārziņā ir bijis Apple veikalu dizains un Džonatans ir aktīvi iesaistījies jaunā Apple Park biroja dizaina veidošanā. Viņa balsi mēs esam dzirdējuši ļoti daudzos Apple produktu video.

    Džonatana darbus Apple turpinās Evansa Hankija (Evans Hankey), kura vadīs industriālā dizaina nodaļu un Alans Dajs (Alan Dye), kas būs atbildīgs par saskarņu izstrādi (programmatūras dizainu). Viņi abi būs pakļauti operāciju direktoram Džefam Viljamsam (Jeff Williams).

    Dizains ir bijis viens no svarīgākajiem Apple produktu aspektiem un pastāv uzskats, ka Džonatana un viņa komandas dzīšanās pēc arvien plānākiem un vieglākiem produktiem ir radījusi pārāk trauslu MacBook datoru tastatūru. Interesanti, kā Apple mainīsies pēc Džonatana došanās prom, taču jau tagad ir skaidrs, ka izmaiņas nebūs jūtamas ātri. Tāds uzņēmums kā Apple jau tagad strādā pie produktiem, kas pārdošanā nonāks pēc vairākiem gadiem un Apple sadarbība ar Džonatana uzņēmumu ļaus turpināt viņa ietekmi pār Apple produktiem. Bet jebkurā gadījumā šis ir interesants brīdis Apple vēsturē un akciju cenu kritums uz to labi norāda.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Auziņš
    28.06.2019 15:26

    Džekam idejas beidzās? 🤣🤣🤣

    Skābene
    28.06.2019 16:04

    Uzsēdināja uz savas dizaina adatas un tagad taisīs privātu štelli. Ierasta lieta!

    Mārtiņš
    28.06.2019 19:12

    Gan jau nekas daudz principā nemainīsies – turpinās piegādāt savus darba augļus Apple, taču varbūt varēs kādreiz diktēt savus noteikumus.

    Tīri vizuāli ņemot, Apple dizaini ir tiešām interesanti, bieži vien inovatīvi. Diemžēl dizainiski labu ideju var nokaut slikta tehniskā realizācija vai arī greizs produkta mārketings, izvēloties nepareizu mērķauditoru, nepareizu funkcionalitātes kopumu, nepareizu cenu, nepareizu attieksmi, un te nu Apple ir reizēm aizšāvis garām. Cerēsim, ka nākotnē viņiem veiksies labāk.

    Jebkurā gadījumā, man nav nevienas Apple ierīces, tāpēc es te tikai filozofēju, iespaidojies no dažādiem video par datoru attīstības vēsturi un jaunākajām tendencēm un, protams, arī no Luisa Rosmana nesaudzīgās kritikas :).

    Raimonds Kleinbergs
    30.06.2019 12:55

    Ābolam dizains ir ļoti svarīga komponente, tehniskie risinājumi jau klibo, vai tas ir signāls par krīzi, iespējams!

    Reklāma