Web Analytics
More
    Reklāma

    Visi aktuālie Nokia telefoni darbojas ar Android 9, datus uzglabās Somijā

    Jaunākie raksti

    Nokia telefonu zīmola īpašnieks HMD Global turējis vārdu un visiem saviem aktuālajiem Nokia telefoniem piedāvā jaunāko Android 9 (Pie) operātājsistēmas versiju. Tātad, visi 22 šobrīd pieejamie Nokia telefoni tiek pie jaunākās Android versijas. Iespaidīgi! Bet te matemātika ir vienkārša, jo ražotājs rada vairāk uzlabojumus Android sistēmai, jo grūtāk un dārgāk kļūst to uzturēt aktuālu un drošu. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc Samsung un Huawei ne vienmēr izdodas visām savām ierīcēm laicīgi nodrošināt programmatūras atjauninājumus.

    Šonedēļ pie pīrāga gabaliņa ticis arī Nokia ierīču sērijas mazākais loceklis – Nokia 1. Lai arī tas ar 1 GB operatīvo atmiņu ir tehniski vārgs telefons, tomēr maksā nepilnus 100 eiro un parāda, ka Nokia rūpējas par savu lietotāju drošību. Domāju, ka te nevienam nav lieku reizi jāatgādina, ka savas ierīces ir regulāri jāatjauno uz jaunākajām programmatūras versijām.

    Reklāma

    Nokia pirms dažiem mēnešiem nonāca mediju uzmanības centrā, jo tika atklāts, ka Nokia 7 Plus uz serveriem Ķīnā ir sūtīijs lietotāju datus bez to ziņas. Nokia 7 Plus uz serveriem Ķīnā nešifrētā formā sūtīja atrašanās vietu, SIM kartes numuru un viedtālruņa sērijas numuru. Turklāt dati sūtīti katru reizi, kad aktivizēts viedtālruņa ekrāns. Tiek pieļauts, ka Eiropas Nokia 7 Plus palikusi kāda koda daļa no Ķīnai paredzētā modeļa. Tagad HMD Global ir paziņojis, ka Nokia telefoni aktivizācijas un veiktspējas informāciju sūtīs uz Google Cloud serveriem, kas izvietoti Somijā. Tas ļaus pakļauties GDPR prasībām un naktīs gulēt mierīgāk visiem tiem, kas uztraucas, ka viņu informācija varētu tikt sūtīta uz Ķīnu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    And-so
    26.06.2019 12:29

    “Domāju, ka te nevienam nav lieku reizi jāatgādina, ka savas ierīces ir regulāri jāatjauno uz jaunākajām programmatūras versijām.”
    Būšu kretīns un piekasīšos šim :D
    Vēl joprojām neesmu atradis pietiekamu pamatojumu to darīt, palasot savam modelim atsauksmes par jaunajiem update, ir vairāk sajūta, ka bača darbosies sliktāk un būs pārkaršanas problēmas. Protams, visi tiem kam kas slikts notiek, vienmēr bļauj skaļāk nekā tiem, kas viss ok. Bet ja telefons ražots 2016, tad viņš ir optimizēts Android 6 vai 7, nevis 8 vai 9 un ir diezgan loģiski, ka uz vecākiem dzelžiem jauns softs ies sliktāk. Tas pats, kas ar win10, var stāstīt cik grib, par to ka labāks, bet uz veca laptopa ar 1 gb ram, diez vai viņš diži ko uzlabos, tikai pretēji :D

    26.06.2019 16:33
    Reply to  And-so

    Tā ir, ka vecs/švaks dzelzis jauno OS nevelk. Savulaik apdeitoju savu mazo Gauju ar Intel Atom un 1 GB RAM līdz W10, kamēr tas sāka knapi kājas vilkt, līdz atgriezos pie W7 Starter un palielināju RAM līdz 2 G. Tagad vismaz internetā sērfot un filmas skatīties ir iespējams. :)

    Astro
    30.06.2019 10:26
    Reply to  And-so

    Tieši tā. Man pēc atjauninājumiem S6 edge+ ieslēdza kkādu mistisku drošības režīmu, pēc kā vairs nedarbojās neviena instalētā programma, tikai iebūvētās. Pat smart switch nepalaidās. Līdz ar to pat datus nevarēju jēdzīgi izkasīt. Darbnīcā mētājās veselu mēnesi,.kamēr večiem izdevās šo palaist mormālā režīmā. Tagad katru reizi pirms atjauninājumiem domāju – a vajag? A moš kontaktus lieku reizi eksportēt?

    Reklāma