Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia 7 Plus modelis uz serveriem Ķīnā sūtījis lietotāju informāciju

    Jaunākie raksti

    Nokia kā Android viedtālruņu ražotājs spējusi ļoti strauji izsisties Eiropas un citos tirgos ar pieņemamu cenu, kvalitāti, ātriem Android atjauninājumiem un, protams, savu vārdu. Vairums Nokia viedtālruņu parasti apskatos saņem pieklājīgus rezultātus, arī pirms gada iznākušais Nokia 7 Plus modelis.

    Šobrīd tiek ziņots, ka Nokia 7 Plus uz serveriem Ķīnā sūtījis lietotāju datus bez to ziņas. Pagaidām uzskatāms, ka datu pārsūtīšana nav bijusi tīša.

    Reklāma

    Atklāts, ka Nokia 7 Plus uz serveriem Ķīnā nešifrētā formā sūtīja atrašanās vietu, SIM kartes numuru un viedtālruņa sērijas numuru. Turklāt dati sūtīti katru reizi, kad aktivizēts viedtālruņa ekrāns. Tiek pieļauts, ka Eiropas Nokia 7 Plus palikusi kāda koda daļa no Ķīnai paredzētā modeļa.

    HMD Global problēmu atzinis, vienlaikus ražotājs uzsver, ka dati nav tikuši apstrādāti, datu nosūtīšana bijusi kļūda programmatūrā.

    Pagaidām nav zinām, kā uz šo notikumu reaģēs Eiropas Savienība un ASV, kuras par lietotāju datu nosūtīšanu uz Ķīnu nekad nav lielā sajūsmā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    22.03.2019 09:31

    Mani visvairāk fascinē, ka šīs info noplūdes nav atklājamas? Tas ir mēs nekad nevaram būt pārliecināti, kad, kas, ko un kāpēc sūta kautkādiem serveriem ķīnā vai asv no mūsu ķīniešu vai amīšu iekārtām!

    Krotow
    22.03.2019 09:59
    Reply to  as

    Ir atklājams, tikai vai tas ir vajadzīgs?

    KKTK
    22.03.2019 10:47

    Gaidu nākošo līdzīgo rakstu par Šiomi un Hujaveju. Un vēl “dati nav tikuši apstrādāti” – smejaties? :D

    Krotow
    22.03.2019 12:54
    Reply to  KKTK

    Aplikācijas Ķīnas un internacionālajām versijām taču izmanto to pašu kodu. Diez vai tur kāds būs iedziļinājies, kurā gadījumā sūtīt info lietotāja “sociālā ranga” novērtēšanai un kurā nē un kad CCP atkal gribēs zināt to vai citu informāciju par saviem pavalstniekiem. Sūta visu un pēc tam varbūt noderēs. Tāpēc nebrīnieties, ja iebraucot Ķīnā, atklāsies, ka tur jūsu rangs ir nokritis zem galda un tāpēc nedrīkstiet to vai šo.

    Vimba
    22.03.2019 11:57

    Haha nu kā vat pateikt, ka tā ir kļūda.. sanāk, ka kods pats uzrakstījās un serveru ip randomā ievadījās?

    Reklāma