Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltkrievijā radītā Click&Touch apvieno tastatūru, skārienpaliktni un peli

    Jaunākie raksti

    Baltkrievijas jaunuzņēmums Clevetura LLC ir pabeidzis darbu pie intuitīvas tastatūras sistēmas, kas apvieno tastatūru, skārienpaliktni un peli. Taustiņos ievietotie sensori nodrošina automātisku un nepārtrauktu pāreju starp rakstīšanas un kursora vadības režīmiem. Pasaulē pirmā intuitīvā tastatūra Click&Touch ar Prestigio zīmolu būs pieejama augustā.

    Clevetura tehnoloģija izmanto sensorus, kas ievietoti taustiņos. Tās darbība ir unikāla salīdzinājumā ar citām ierīcēm, piemēram, klēpjdatoriem vai tastatūrām, kurās tiek lietots ārējs skārienpanelis. Taustiņi reaģē uz kustībām tāpat kā skārienpaliktnis vai pele, un lietotāji var rakstīt un ritināt vai kustināt kursoru, nemainot plaukstas novietojumu.

    Reklāma

    Režīmu maiņa notiek automātiski ar iebūvēta mikroregulatora palīdzību, kas tūlītēji atpazīst un apstrādā katru pieskārienu un vilcienu. Lietotājam nav jādomā par režīmu pārslēgšanu, jo sistēma atpazīst viņa kustības. Intuitīvā mijiedarbība ar ierīci un lietotājam nodrošinātās jaunās ērtības padara šo sistēmu pilnīgi unikālu.

    “Tastatūrai nav nepieciešams atsevišķs skārienpanelis, jo taustiņi pilda tā funkcijas jūsu vietā. Jums tikai jāvelk pāri tiem, lai vadītu kursoru un izpildītu citas darbības. Tas ir ērti, funkcionāli un ietaupa laiku, jo nav nepieciešams nemitīgi mainīt rokas novietojumu. Patiesībā šī tastatūra sniedz pavisam jaunu pieredzi interaktīvai datora lietošanai, jo jums vairs nav jādomā par ievadierīcēm – viss notiek intuitīvi,” skaidro Clevetura līdzdibinātāji Valentīns Sokols un Mihails Krupenkovs.

    Tehnoloģija ļauj lietotājam vienlaikus izdarīt vairākus klikšķus, pieskārienus un citas kustības. Tas nozīmē, ka var tikt izmantoti visi ierastie interaktīvie lietošanas paņēmieni – tālummaiņa, vilkšana, lai pārslēgtos starp virtuālajām darbvirsmām, un ritināšana ar diviem pirkstiem.

    Sistēma var paātrināt darbu, īpaši, ja vienlaikus nepieciešams izmantot gan tastatūru, gan peli. Iztēlojieties, ka rakstāt svarīgu ziņu, bet atskan zvans Skype programmā. Lai noraidītu zvanu ar peli vai skārienpaliktni, jums ir jāmaina rokas novietojums, jāpabīda kursors, jāpiespiež atcelšanas poga un jāatver ziņojuma logs. Clevetura ļauj jums noraidīt zvanu tikai ar vienu kustību. Šādā veidā mijiedarbība ir nepārtraukta, tāpēc lietotājam nav jādomā par ievadierīci.

    Baltkrievijas jaunuzņēmums Clevetura, kam pieder tiesības uz šo tehnoloģiju, pēdējos pāris gadus darbojas kā Baltkrievijas Augsto tehnoloģiju parka (HTP) dalībnieks. Projekta investors ir ASBIS mātesuzņēmuma un Prestigio zīmola dibinātājs Sergejs Kostevičs. Bija vajadzīgi aptuveni trīs gadi, līdz ideja iemiesojās komerciālā prototipā, un nu tā izstrādātāji plāno saņemt patentu šai tehnoloģijai.

    “Jau no paša sākuma mēs bijām pārliecināti par šī jaunuzņēmuma spējām un intuitīvās tastatūras perspektīvām, jo tas ir interesants un viegli paplašināms projekts. Ir svarīgi lietotājus iepazīstināt ar tehnoloģiju un demonstrēt tās funkcionalitāti. Mums šis jaunuzņēmums ir ļoti nozīmīgs. Runa nav tikai par finansējumu vien – mēs attīstām jaunu tehnoloģiju pasaules tirgū. Šai ierīcei un tehnoloģijai ir ievērojams potenciāls,” stāsta investors Sergejs Kostevičs.

    Clevetura ierīču ražošana tiks uzsākta jūlijā, bet Click&Touch tastatūras ar Prestigio zīmolu tirdzniecībā nonāks augusta beigās. Līdz gada beigām ir plānots saražot aptuveni 100 000 vienību.

    Pie tastatūras vienlaikus var pieslēgt līdz pat piecām ierīcēm, izmantojot trīs Bluetooth kanālus, USB uztvērēju un C tipa kabeli. Lietotājs var arī regulēt skaļumu vai patīt un attīt videoklipus, velkot uz kreiso vai labo pusi pār taustiņiem augšējā rindā. Mainīt iestatījumus un atjaunināt ierīci ir iespējams mobilajā lietotnē. Tastatūra ir viegla un ergonomiska ar iedobēm delnu atbalstīšanai.

    Sākumā ierīce tiks pārdota NVS valstīs un Baltijas valstīs – Baltkrievijā, Krievijā, Lietuvā, Ukrainā, Kazahstānā, Igaunijā un Latvijā. Vēlāk tastatūru ir paredzēts laist pārdošanā arī citās valstīs.

    Potenciālie pircēji varētu būt tehnoloģiju lietpratēji un viedtelevizoru īpašnieki. Tastatūru var izmantot arī starpuzņēmumu (B2B) nozarē, īpaši satura pārvaldīšanai uz lieliem ekrāniem prezentāciju un izglītojošo pasākumu laikā.

    “Viens no Augsto tehnoloģiju parka galvenajiem mērķiem ir atbalstīt talantīgus cilvēkus un daudzsološus projektus. HTP uzņēmumi rada arvien vairāk izstrādājumu, kas tiek izmantoti visā pasaulē. Tas vienmēr ir iepriecinoši, kad mūsu parkā no pašiem pamatiem izveidotie Baltkrievijas jaunuzņēmumi gūst starptautisku atzinību. Mēs turpināsim atbalstīt jaunos projektus arī nākotnē,” stāsta HTP vadītājs Vsevolods Jančevkis.

    Ārējā tastatūra nav vienīgais Clevetura tehnoloģijas izmantošanas veids. Tās izstrādātāji izskata iespēju likt lietā savas zināšanas un īstenot idejas arī citās ierīcēs, tostarp klēpjdatoros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.06.2019 06:15

    cenas presrelīzē nav, tātad būs nesamērīgi un bezjēdzīgi dārgi. gūgle uzrādīja minējumu, ka būšot $99.

    pilnizmēra klavieres ar tačpadu:
    Microsoft All-in-One Media Keyboard ~35 eiro
    Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus ~40 eiro

    H20 ķīniešu miniklaviere ar tačpadu otrā pusē ~20 eiro
    ja Kursors grib notestēt, varu iedot.

    Skābene
    25.06.2019 08:51
    Reply to  digitalk

    Varbūt 99 baltkrievu zaķīši un vāverītes, un kādi nu tur vēl zvēriņi bija uz tām baltkrievu naudiņām!?

    Renārs Dobkevičs
    25.06.2019 08:59

    Man gan liekas, ka pirmie ir Blackberry telefoni, kuriem bija šī funkcionalitāte. Par nosaukumu vispār *facepalm*.

    KKTK
    25.06.2019 12:43

    Šitam varētu būt nākotne laptopos.

    Reklāma