Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuvas veikali pārtrauc D-Link maršrutētāju pārdošanu

    Jaunākie raksti

    Lietuvas sadzīves tehnikas un elektronikas veikalu tīkls “Topo centras” paziņojis, ka pārtrauc bezvadu interneta maršrutētāju D-Link pārdošanu, jo ir bažas, ka tie rada draudus kiberdrošībai. Šādu lēmumu “Topo centras” pieņēmis pēc tam, kad Lietuvas Nacionālais kiberdrošības centrs otrdien paziņoja, ka Taivānas uzņēmuma D-Link ražotie maršrutētāji rada draudus, jo tajos tiek izmantotas Krievijas tehnoloģijas.

    Lietuvas Nacionālais kiberdrošības centrs norādījis, ka šie maršrutētāji atjauninājumiem izmanto kompānijas Yandex serverus Krievijā, un no tiem iespējams vākt datus par lietotāju uzvedību elektroniskajā telpā un atsevišķos gadījumos identificēt konkrētus lietotājus. Kiberdrošības centra paziņojumā teikts, ka pētījuma par maršrutētājiem D-Link rezultāti demonstrē jaunus un rafinētus kiberdrošības riskus, ar kuriem saskaras mājsaimniecības, kā arī mazā un vidējā biznesa sektors.

    Reklāma

    Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Edvīns Ķerza Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT portālam teicis, ka šie maršrutētāji ir ražoti Krievijas tirgum, un, domājams, neatbilst Eiropas Savienības datu aizsardzības prasībām. Izmeklēšanu par maršrutētājiem D-Link sākusi arī Lietuvas Valsts datu aizsardzības inspekcija.

    Latvijā D-Link maršrutētāju izplatība nav katastrofāla, nav novērots, ka tos plaši reklamētu veikalos vai ieteiktu ar tehniku saistāmos forumos. Viens lielais grēkāzis gan mums ir – Baltcom saviem klientiem kopā ar interneta pieslēgumu izsniedz D-Link maršrutētāju. Par paša maršrutētāja darbību sūdzēties nevar – tas ir tiešām ātrs. Bet maršrutētāja saskarne gan uzpildīta ar Yandex labumiem.

    Ekrānkopija no baltcom.lv/akcija-optiskais-internets
    Avotsdelfi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Baltcom
    12.06.2019 10:25

    Pie raksta Baltcom reklāma ar Dlink rūteri :D :D

    Kursors.lv
    12.06.2019 10:38
    Reply to  Baltcom

    ;)

    Vaards
    12.06.2019 10:51

    Izvēlies Latvijas preci.

    Mārtiņš
    15.06.2019 20:13
    Reply to  Vaards

    … arī tad, ja esi lietuvietis :)

    unman
    12.06.2019 13:11

    Tas, ka D-Link dzelžos tiek “tiek izmantotas Krievijas tehnoloģijas”, ļoti sasmīdināja. Vai tiešām jāpārpublicē tehniskie debīlismi? Un tā vietā, lai noskaidrotu, kāpēc ES valstīs kāds ir ievilcis Krievijas tirgum paredzētu preci ar attiecīgu firmware, visi draudzīgi ņemas zāģēt D-Link, jo tieši tāds ir ziņas efekts.

    12.06.2019 18:13
    Reply to  unman

    Ko šajā gadījumā nozīmē “tehniskie debīlismi” un kāpēc tos nebūtu jāpārpublicē?

    Ja reiz eksistē specifiskas firmwares konkrētiem reģioniem, tas nozīmē, ka konkrētajos reģionos pastāv kaut kādas prasības (neaprobežojoties tikai, teiksim, ar frekvenču / pārraides tīklu specifiku vai ko tādu), kurām ražotājs ir pakļāvies.
    Ja dažādu apstākļu dēļ iekārtās tomēr var parādītīes arī citos (mazums ko tirgotāji/pircēji dara), tad ja šāda iespēja pastāv, tad tāpat pastāv riski par šādu specifisku pļurzuļu neatbilstību (lasi kardināli savādāku izpratni, piemēram, par privātumu utt), tad ir tikai normāli, ka vietējie drošības dienesti par to brīdina (ne kā lielākoties pie mums – neko nedzirdam, neko nezinām).

    Par šādām pašām “izdarībām” “zāģē” Googli Ķīnas sakarā, tāda pati bija Samsunga TV epopeja (un vēl N lietas, kuras uz sitiena grūti atcerēties) uttt utjrpjām.. t.i. ja ražotājs naudas kāres dēļ ir gatavs uz jebkādiem “kompromisiem”, tad ar to attiecīgi ir jārēķinās, ka citur, iespējams, ne visi par to pozitīvi izteiksies ..

    Pumpis
    16.06.2019 19:44

    Nu gan labrīt… D-LINK ir visos laikos bijis viens no visnedrošākajiem (un sūdīgākajiem) “rūteriem” uz planētas.

    Reklāma