Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna gatavojas atteikties no Microsoft Windows

    Jaunākie raksti

    Ķīnas un ASV izvestais tirdzniecības karš nonācis tiks tālu, ka Ķīna gatavojas atteikties no Microsoft Windows izmantošanas. Kāds tam ir pamatojums? Kiberdrošība. Un politika.

    Ķīna paziņojusi, ka atteikšanās no Windows nozīmēs tikai to, ka ASV nebūs iespējas ielauzties Ķīnas militāro objektu datorsistēmās. Šāds pieņēmums ir vienlīdz aplams (vai patiess) ar ASV apsūdzībām Huawei spiegošanā. Ķīna grasoties pāriet uz kādu vietēji izstrādātu UNIX sistēmu.

    Reklāma

    Operētājsistēmas izstrāde ir tiešā komunistu partijas un Centrālās komitejas pakļautībā. Pēc ļoti līdzīga principa darbojas un varai atbild ASV kiberdrošības un nacionālās drošības iestādes. Tā ka te nekādu dižo atšķirību abu lielvaru starpā nav.

    Atteikšanās no Windows operētājsistēmas Ķīnā varētu būt tieša atbilde ASV sankcijām pret Huawei. Huawei ir visai pamatīgi cietis no lieguma piekļūt Android un Windows, nav arī zināms, kā tieši Huawei varēs turpināt darbu pie viedtālruņu izveides. Ķīna gan arī vēsturiski nav bijusi maiga pret ASV sociālajiem tīmekļiem un digitālajiem servisiem.

    Avotsforbes
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    06.06.2019 15:37

    Diezgan loģisks solis, jo ASV jebkurā brīdī var arī aizliegt ķīniešiem izmantot Windows.
    Jāsāk jau laicīgi gatavoties!

    Mārtiņš
    14.06.2019 20:37
    Reply to  Skābene

    Tā reiz pienāks diena, kad Ķīna atteiksies no Zemes un proaktīvi pārcelsies uz citu planētu, pirms tiek izraidīta.

    Usinss
    06.06.2019 15:46

    Ņemot vērā ķīnas tehnoloģisko attīstību utt. Vienīgie cietēji būs geimmeri, kuri nevarēs dzenāt spēles uz windows un xbox. Neaizmirsīsim, ka Xbox darbina Windows :D

    Prusljix
    06.06.2019 16:05
    Reply to  Usinss

    Nedomāju, ka tas skars geimerus vai jebkuru citu mājas lietotāju. Aizliegums attieksies uz valsts pārvaldi.

    And-so
    06.06.2019 17:32
    Reply to  Prusljix

    Sākumā uz valsts pārvaldi, pēc tam arī visiem pārējiem. Šitas spēlē tikai par labu Ķīnai, varēs relatīvi pamatoti, savā teritorijā likt visiem atteikties no windows platformas un tikt pie daudz plašākām cenzūras iespējām.

    Krotow
    06.06.2019 20:22

    Ķīnas valdība nu varēs atttīstīt tālāk savu vietējo Red Flag Linux distributīvu. Vēl pasmelsies idejas no Ziemeļkorejas čomiem par to, kā aizsūtīt kur vajag visu lietotāja failu un komunikācijas analīzi un būs čikiniekā.

    Andron MacBeton
    07.06.2019 12:59

    Jūs tak esat neiznēsātas aitas.

    Reklāma