Web Analytics
More
    Reklāma

    Dropbox piedāvā vairāk vietas, jaunas iespējas, bet paaugstina cenu

    Jaunākie raksti

    Datu uzglabāšanas mākoņservisu cīņa kļūst arvien sīvāka un katru gadu visi lielie tirgus spēlētāji nāk klajā ar jaunām iespējām, kā arī papildina lietotājiem pieejamo vietu.

    Jau pirms gada Dropbox paziņoja, ka dažiem saviem maksas plāniem piešķir papildus 1 TB vietas. Līdzīgu darbību Dropbox veic arī šonedēļ, taču ir kāds āķis. Lētākajam maksas Plus plānam Dropbox tagad ir dubultojis pieejamo vietu un šī plāna lietotāji nu varēs servisā saglabāt līdz 2 TB datu. Āķis slēpjas apstāklī, ka šī izmaiņa automātiski par 2 eiro paaugstina šī plāna abonēšanas maksu. Ja iepriekš par savu 1 TB plānu es ik mēnesi Dropbox maksāju nepilnus 10 eiro, tad tagad cena pieaugs līdz nepilniem 12 eiro.

    Reklāma

    Lai cenas pieaugumu padarītu mazāk nepatīkamu, Dropbox Plus plāna lietotājiem piedāvās pāris jaunas iespējas. Tagad mēs tiekam pie Smart Sync funkcijas, kas ļauj mūsu datoros ērti piekļūt visiem mūsu failiem tos pirms tam nesaglabājot ierīcē. Šī funkcija arī ir kļuvusi gudrāka un pati lūkosies, kurus failus paturēt datorā un kurus augšuplādēt uz mākoņservisu. Līdz šim Smart Sync bija pieejams Dropbox Professional plāna un biznesa plāna lietotājiem.

    Nākamais noderīgais jaunieviesums ir Rewind funkcija, kas ļaus atcelt mūsu pieļautas katastrofālas kļūdas. Piemēram, ja būs sanācis izdzēst svarīgu mapi vai to paveicis kāds datorā ieperinājies vīruss, Dropbox ļaus vieglāk atgūt šos zaudētos datus. Šī funkcija būs pieejama Plus un Professional kontiem. Plus plāna lietotājiem tiks saglabāta vēsture par pēdējām 30 dienām, bet Professional – par 180 dienām.

    Treškārt, Professional plāna lietotājiem palielinās pieejamā vieta no 2 TB uz 3 TB un pieejams jauns ūdenszīmju pievienošanas rīks, lai personalizētu attēlus un PDF failus pa taisno no Dropbox. Šīs izmaiņas nepalielina Professional plāna cenu un tas joprojām maksā tos pašus nepilnus 20 eiro, ja maksājam ik mēnesi.

    Joprojām ir pieejama arī Dropbox Basic bezmaksas versija, kas ļauj servisā saglabāt līdz 2 GB datu. Tiesa, pavasarī Dropbox paziņoja, ka ierobežos Basic kontam piesaistīto ierīču skaitu. Dropbox arī uzsver, ka naudu pelna no saviem abonentiem nevis tirgojoties ar lietotāju datiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis
    01.06.2019 08:32

    Man iCloud 2TB izmaksā 9,99€/mēn.
    Un pieslēgti kopā 5 neatkarīgi lietotāji (family account). Var pieslēgt kopā sešus.

    Artis
    01.06.2019 09:33

    Par multi platformu, protams, pluss Dropboxam, bet tā kā labu laiku lietoju tikai Apple dzelžus, tad man iCloud der par visiem 100%.

    digitalk
    01.06.2019 11:06

    uz androīda dropbox ir ļoti aprobežots un praktiski nepielietojams. katrs fails jāvelk atsevišķi un nonāk mistiskā dropbox glabātuvē, lai normāli pārkopētu citur — jāeksportē. kopēšanas darbību ar folderiem nav kā sugas.

    Artis
    01.06.2019 13:21
    Reply to  digitalk

    Uz iPhone ir viens liels mīnuss, manā izpratnē: nav opcijas “select all”, kad vajag atzīmēt un dzēst visu mapes saturu. Labi, ka ir “Apple Files”, kur var pievienot Dropbox kontu. Tad opcija “select all” ir.

    Reklāma