Web Analytics
More
    Reklāma

    VW varētu 50 miljardu eiro akumulatoru pasūtījumu nedot Samsung

    Jaunākie raksti

    Volkswagen nāksies tuvākajos gados visai pamatīgi patērēties akumulatoru iegādei saviem elektroauto. Volkswagen grasās tērēt vismaz 50 miljardus eiro akumulatoru pasūtījumiem, bet Volkswagen bažījas, ka iepriekš izvēlētais piegādātājs Samsung nespēs piegādāt akumulatorus vēlamajos apjomos un termiņos.

    Samsung bija piekritis piegādāt akumulatorus ar kopējo apjomu 20 GWh, kas būtu pietiekami, lai 200 000 automašīnu uzstādītu akumulatorus 500 kilometru nobraukumam ar vienu uzlādi. Tesla Model S un Model X var lepoties ar 100 kWh akumulatoriem, ar tiem Tesla sola 500 kilometru nobraukumu.

    Šobrīd izskatās, ka Samsung un Volkswagen tomēr nav izdevies vienoties par apjomiem un piegādes laikiem, tāpēc Samsung varētu tikt pie mazāk nekā 5 GWh akumulatoru pasūtījuma. Samsung ar šādu akumulatoru pasūtījumu vēl arvien paliks lielākais Volkswagen akumulatoru piegādātājs Eiropas tirgum.

    Volkswagen plānos ir jau 2025. gadā izlaist vismaz miljonu elektroauto, turpmākos gados elektroauto izlaide tikai palielinātos. 2028. gadā Volkswagen grupas ietvaros vajadzētu būt jau 70 dažādiem elektroauto modeļiem.

    Akumulatoru piegādes, visticamāk, būs lielākā problēma elektroauto izlaides apjomiem tuvākajos gados. Jau šobrīd Tesla Gigafactory Nevadas štatā nespēj saražot pietiekamu akumulatoru skaitu Model 3 automašīnām. Tesla jau paspēja kavētajos akumulatoru piegāžu apjomos vainot Panasonic.

    Labā ziņa ir tāda, ka litijs cilvēcei pietiks vēl ļoti ilgu laiku. Tiek uzskatīts, ka tuvāko 10 gadu laikā cilvēce izsmels mazāk nekā 1% no pieejamā litija (pat ja litija akumulatoru pieprasījums dubultosies). Lielāka problēma ir litija ieguves un pārstrādes ātrums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    30.05.2019 15:46
    Reply to  geksis

    Vai tad Iphone baterijas arī neražo Samsung un Huizhou Desay Battery?

    Ac/dc
    30.05.2019 20:28

    Lielākā problēma nav litijs, kas uz Zemes ir ļoooti lielos apjomos. bačās Li apjoms nav liels. Problēma ir citi retie elementi.

    Uldis M.
    31.05.2019 09:21

    Vācieši taču arī varētu paši ražot tos akumulatorus. Ir taču viņiem Varta un citi ražotāji ar pieredzi barošanas elementu ražošanā.

    KKTK
    31.05.2019 10:18

    Bet nu vispār ir smieklīgi, kā viņi vēl jo projām automašīnās stūķē apaļās “pirkstiņu baterijas”, galuži kā bērnu rotaļlietās. Biljonu industrija un inovāciju radītāji saucas :D :D :D

    Kursors.lv
    31.05.2019 11:14
    Reply to  KKTK

    Kāda starpība, kā tas izskatās? Galvenais, lai darbojas un speciāla dizaina radīšana netraucē šīm tehnoloģijām samazināt cenu.

    Reklāma