Web Analytics
More
    Reklāma

    N26 no Vācijas banku regulatora saņem vairākus aizrādījumus

    Jaunākie raksti

    Tā saucamais Fintech jaunuzņēmums N26 saņēmis vairākus gana skarbus aizrādījumus no Vācijas banku uzrauga BaFin. N26 acīm redzot ir problēmas ar naudas atmazgāšanas (AML jeb Anti Money Laundering) un terorisma finansēšanas kontroli. N26 pēdējā laikā pievieno arvien jaunus darbiniekus tieši AML kontrolei, bet ar to vēl arvien ir par maz.

    N26 šobrīd var lepoties ar 2.5 miljoniem klientu, kas ir gana iespaidīgs rādītājs finanšu jaunuzņēmumam. Būtu jāatzīmē, ka problēmas ar naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas kontroli ir arī īstām bankām, kur AML komandās strādā ļoti liels pieredzējušu darbinieku skaits.

    Reklāma

    Banku regulators nepārbauda katru N26 vai citas bankas darījumu kontroli, tā vietā regulators pieskata banku iekšējo procedūru atbilstību likumam un to ievērošanu. Ja bankas netiek galā ar regulatora izteiktajiem aizrādījumiem, var sekot pamatīgas soda naudas un pat licences anulēšana. N26 jau apsolījis aizrādījumus novērst.

    Viens no lielākajiem sodiem Latvijā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma noteikumu prasību pārkāpumiem tika 2016. gada novembrī piespriests Swedbank. Swedbank samaksāja soda naudu 1 361 954 eiro apmērā, kas bija mazāk nekā likumā noteiktais maksimālais sods.

    Arī ABLV Bank tika slēgta, jo pastāv aizdomas, ka ar bankas starpniecību tika finansēta Ziemeļkorejas ballistisko raķešu programmu un arī liela apjoma nelegālās aktivitātes Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigi
    23.05.2019 12:49

    Nu nebūs viegli šīm kartiņām noturēties, sitīs no visām malām.

    Aigars
    23.05.2019 13:32
    Reply to  Aigi

    Loģisks scenārijs. Ja pieņem ka šis, tāpat kā revoluc, spiež uz crypto valūtu, tad arī loģiski ka var anonīmo crypto konvertēt uz eirām.
    Es tik domāju vai beigās atstās kādu no crypto valūtām, ja tomēr viņi sāks uzskaitīt visu personu identitātes. Bet tad tas nozīmētu ka viss jāsāk no gala, nea?

    Marks Cukurberdziņš
    24.05.2019 11:00
    Reply to  Aigars

    N26 nespiež uz crypto.
    Ā un crypto nav anonīms – mūsdienās, vieglākais veids, kā izsekot finanses.

    Kursors.lv
    25.05.2019 17:15

    Nu, paga. Viena lieta ir izsekot kriptovalutu transakcijas, bet kas pavisam cits – savilkt kopā maciņu ar tā īpašnieku.

    Mammut
    24.05.2019 11:47

    Par pēdējā rindkopā pausto viedokli var iedzīvoties tiesas procesā par nepatiesas informācijas izplatīšanu…padomā divreiz par šo!

    Kursors.lv
    25.05.2019 17:16
    Reply to  Mammut

    Jā, mums jau atsūtīja draudzīgu e-pastu un mazliet pielabojām rakstu. Lai ir kārtība.

    Reklāma