Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām Facebook pārpludināts ar viltus ziņām

    Jaunākie raksti

    Bezpeļņas pilsonisko tiesību aizstāvības grupa Avaaz ziņo, ka jau atkal Facebook ir pamatīgi uzpildīts ar viltus ziņām pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Pēdējo trīs mēnešu periodā Avaaz aktīvisti atraduši 550 Facebook grupu lapas ar viltus ziņām, kā arī 328 Facebook lietotāju profili izplatījuši nepatiesu informāciju Vācijā, Lielbritānijā, Francijā, Itālijā, Polijā un Spānijā.

    Avaaz ziņo, ka Facebook pagaidām spējis novākt tikai 77 grupu lapas un 230 lietotāju profilus.

    Reklāma

    Uzskatāms, ka viltus ziņas Facebook apskatītas vismaz 533 miljonus reižu pēdējo trīs mēnešu laikā. Avaaz visai bieži izsaka pārmetumus Facebook par sociālā tīmekļa nespēju cīnīties ar viltus ziņām.

    Pilnu ziņojumu PDF formātā var lasīt te.

    Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks sestdien, 25. maijā, no pulksten septiņiem līdz 20. Piedalīties vēlēšanās drīkst balsstiesīgie Latvijas un citu ES dalībvalstu pilsoņi, kuri reģistrējušies vēlēšanām Latvijā. Balsojot jāuzrāda pase vai personas apliecība (eID). 2019. gada EP vēlēšanās no Latvijas tiks ievēlēti astoņi deputāti, kopumā visā ES – 705 deputāti.

    Iepriekšējā balsošana Latvijā notiks trešdien, 22. maijā, no pulksten 17 līdz 20, ceturtdien, 23. maijā, – no pulksten 9 līdz 12, piektdien, 24. maijā, – no pulksten 10 līdz 16. Iepriekš vēlētāji varēs balsot savā vai citā vēlēšanu iecirknī, ja starp šo iecirkni un iecirkni, kurā vēlētājs balsos, būs iespējama tiešsaistes datu apmaiņa.

    Avotswired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma