Web Analytics
More
    Reklāma

    Atziņas pēc pirmā programmēšanas skolas Codelex izlaiduma

    Jaunākie raksti

    Programmēšanas skolas Codelex pirmā grupa ir beigusi apmācības, šajā trīs mēnešu periodā studenti iemācījās pamatus priekš veiksmīgas karjeras uzsākšanas – versiju kontroles sistēmas, Java, Spring, Datubāzes, testēšanu, Test Driven Development, design patterns, SOLID & Clean Code pamatprincipus, kā arī frontend pamatus. Noteikti profesionāli programmētāji teiks, ka tik lielu apjomu zināšanu nav iespējams apgūt tik īsā laika posmā – bet kopīgiem spēkiem mums visiem tas izdevās.

    Šie nav kursi tikai ķeksīša pēc

    Šajā laikā visiem topošajiem programmētājiem bija ļoti daudz jāmācās pašiem, kā arī jātiekas klātienē ar pasniedzējiem ~20h nedēļā. Ne visiem tas ir pa spēkam, bet nevienam nekādas atlaides netiek dotas. Šī iemesla dēļ no 20 studentiem mācības pabeidza 14.

    Reklāma

    Jau kursa vidū studenti devās uz intervijām. Bija gan pozitīvi rezultāti, gan izaicinājumi un vērtīga pieredze, bet, ņemot vērā, ka šī ir pirmā grupa – rezultāti bija ļoti labi. Vairāki darba devēji pozitīvi novērtēja mūsu studentus un astoņi no studentiem darba vietu ar solīto atalgojumu atrada jau kursa laikā. Šobrīd notiek vēl pēdējās intervijas un tiek prognozēts, ka tuvākajā laikā visi no studentiem uzsāks darba gaitas.

    Codelex sniegtās zināšanas kalpos par pamatu jebkuram virzienam IT sfērā

    Visu mācību laiku uzsvērām – Codelex neapmāca Java programmētājus, vai kādas citas programmēšanas valodas speciālistus. Mūsu sniegtās zināšanas kalpos par pamatu jebkuram virzienam IT sfērā. Tuvāk kursa beigām mūsu vārdi arī pierādīja sevi – viens no studentiem uzsāka darbu kā ‘Data Scientist’, un cits kā ‘.NET’ programmētājs.

    Mūsu absolventi – ļoti dažādas personības – universitāšu studenti gan IT gan citās sfērās, kā arī cilvēki, kuri izlēmuši pārkvalificēties no pavisam nesaistītām profesijām. Bet viņus visus vieno viens – augsta motivācija un 100% atdeve.

    Apmācības caur praktiskiem uzdevumiem

    Pirmos divus mēnešus likām uzsvaru uz darba devējam nepieciešamajām prasmēm gan risinot dažādus uzdevumus, gan apgūstot teorētiskās zināšanas. Bet programmēšana nav tikai tehniskās prasmes – ļoti daudz nosaka arī komandas darbs un tā sauktie – “soft skills”. Tieši tādēļ pēdējais mēnesis tika atvēlēts projektu izstrādei komandās.

    Projektu vidū bija gan studentu izveidotas, gan pasniedzēju izdomātas ieceres. Studentiem bija jāstrādā pie visām aplikācijas daļām – ‘backend’, ‘frontend’ & datubāzēm. Viena no komandām pat pamanījās nopelnīt ar sevis veidoto produktu. Problēma, kura tika risināta – kāda uzņēmuma darbiniekam, kurš atbild par reklāmām televīzijā, reizi dienā tiek iedots fails ar reklāmu secību un reklāmas no mapes datorā ir jāsakārto pareizā secībā, kas šim cilvēkam prasīja ~2h katru dienu. Mūsu studentu komanda 2 cilvēku sastāvā īsā laika periodā izveidoja vienkāršu datorprogrammu, kura to dara automātiski. Programma tika veiksmīgi nodota un tiek izmantota uzņēmuma vajadzībām.

    Plāni nākotnei

    Šobrīd ir vēl viena grupa, kura mācās Java valodu un tuvāko divu menēšu laikā beigs apmācības. Kā arī ņemot vērā pieprasījumu no darba devēju puses – plānojam uzsākt frontend un .NET grupas vasaras vidū.

    Varam minēt, ka Codelex nākotnes plānos ietilpst kļūšana par tiltu, kas ved pie darba devēja. Tieši tādēļ nemitīgi tiek saskaņota mācību programma, kā arī atlasīti dalībnieki, balstoties uz darba devēju visaugstāk vērtētajiem kritērijiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    10.05.2019 11:45

    Neiespējami Latvijā nau tādas algas

    07.01.2020 18:56

    Mēnesi atpakaļ aizpildīju anketu, klusums, laikam nobankrotējuši

    Kursors.lv
    07.01.2020 23:21
    Reply to  Ydydyd

    Hmm, diez vai. Uzzvani viņiem un uzprasi kur atbilde. Pēc tam šeit padalies ar to, ko uzzināsi. Paldies!

    Janis
    09.08.2022 16:31

    Pilnīgs scam, 5k maksāt par to kas brīvi pieejams internetā lol

    Kursors.lv
    09.08.2022 19:10
    Reply to  Janis

    Tieši kas ir brīvi pieejams internetā?

    Reklāma