Web Analytics
More
    Reklāma

    Blackview BV9600 Pro izturīgā viedtālruņa apskats

    Jaunākie raksti

    Nebūs noslēpums – nekad neesmu bijis milzīgs fans neiznīcināmajiem viedtālruņiem, jo gandrīz vienmēr mums mēģina par visai dullu cenu iesmērēt vāju viedtālruni ar dažiem pielipinātiem gumijas fragmentiem no lietotām autoriepām. Jā, dažkārt izturīgajā viedtālrunī tiek iemānīta arī kāda termokamera, bet tad atkal cena ieskrien debesīs.

    Blackview BV9600 Pro gandrīz gribētos dēvēt par labāko redzēto un rokās turēto izturīgo viedtālruni – tas nav pārlieku dārgs, tas nav arī neganti liels. Un kas svarīgi, ražotājs nav ziedojis ekrānu un ātrdarbību. Jā, Blackview BV9600 Pro ir pāris nelielas problēmiņas, bet tie ir nieki, kad salīdzinām Blackview veikumu ar konkurentiem.

    Ja CAT viedtālruņi vairāk atgādina sniega šķūrēšanas traktoru, tad Blackview BV9600 Pro savu matēto stikla aizmuguri un sānu noformējumu drīzāk aizguvis no kādas filmas par starpzvaigžņu ceļojumiem. Pirmais iespaids par viedtālruni noteikti ir labs.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 8.1 Oreo (plānots arī Android 9 Pie atjauninājums)
    • Ekrāns: AMOLED, 6.21 collas, 1080 x 2248, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 5 ekrāna aizsargstikls
    • Procesors: MediaTek Helio P60, astoņi 2.0 GHz kodoli, ARM Mali-G72 MP3 video apakšsistēma
    • RAM: 6.0 GB
    • Atmiņa: 128 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2, 4G, USB Type-C
    • Kameras: 16 + 8 megapikseļi, HDR, LED zibspuldze, 1080p ar 30 fps video. 8 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, USB Type-C
    • Izmēri un svars: 162.9 x 81.4 x 12.85 mm, 268 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 5580 mAh ar bezvadu uzlādi
    • Krāsas: melna vai sudraba
    • Cena: aptuveni 460 eiro

    Izskats un uzbūve

    Pirmo reizi varu par izturīgu viedtālruni pateikt, ka man patīk tā izskats. Blackview BV9600 Pro varbūt nebūtu gluži dēvējams par modernu, tomēr tā izskats ir glīts, nevis brutāls. Nevienā izskata niansē nav pārāk uzsvērts izturīgums, vizuālu vieglumu piešķir aizmugures stikls. Pa perimetru izmantots alumīnija sakausējums un gumijota plastmasa. Ar plaukstu gandrīz nenāksies pieskarties plastmasai, tāpēc Blackview BV9600 Pro rokā šķiet ļoti kvalitatīvs.

    Blackview BV9600 Pro saņēmis IP68 mitruma un putekļu noturību, neko mazāk no šāda veida viedtālruņiem nemaz negaidām.

    Blackview BV9600 Pro labajā sānā izvietots pirkstu nospiedumu nolasītājs, kas gan nav ievietots ekrāna ieslēgšanas pogā. Šāds novietojums pirkstu nospiedumu nolasītājam nav no tiem labākajiem, jo nolasītāja atrašanās vieta nav nekā atzīmēta, tumsā pirmajās Blackview BV9600 Pro lietošanas dienās noteikti būsi nedaudz apjucis.

    Blackview BV9600 Pro kreisajā sānā izvietota papildu poga, kas tēlo kameras slēdža pogu. Visai ērti, ja esi cimdos. Ekrāna cimdu režīma atrašana ir nedaudz izaicinoša. Visas viedtālruņa pogas veidotas no metāla, kas arī dod savu artavu izskatam un lietošanas sajutām.

    Dažiem lietotājiem varētu rasties iebildumi pret pirkstu nospiedumu nolasītāja atrašanās vietu. Problēma ir tajā, ka ļoti bieži izslēdzu viedtālruņa ekrānu ar pogu, bet pēc tam uzreiz netīšām atbloķēju ar pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas atrodas tieši zem ekrāna bloķēšanas pogas.

    Ražotājam izdevies iztikt bez nosedzošu vāciņu izmantošanas pieslēgvietām – nebūs jāsatraucas, ka kāds vāciņš var pazust vai nolietoties.

    Par aizmuguri nosedzošo stiklu pārāk plašas informācijas nav – nav zināms, cik tas būs izturīgs pret sitieniem un skrāpējumiem. Apzīmējumi liecina, ka aiz stikla ir NFC un bezvadu uzlādes iespēja.

    Ekrāns

    Viens no lielākajiem pārsteigumiem ir Blackview BV9600 Pro izmantotais AMOLED ekrāns ar izgrauzumu pašiņu kamerai un sensoriem. Jā, tas nav nekas unikāls, nekas jauns, bet AMOLED ekrāns ir glīts, spilgts un noteikti pārsit visus iepriekš redzētos vājas kvalitātes LCD ekrānus, kas izvietoti konkurentu izturīgajos viedtālruņos. Plus, tas patērē mazāk enerģijas salīdzinot ar LCD.

    Būs grūti noliegt, ka Blackview BV9600 Pro ir visai liela izmēra viedtālrunis ar savu 6.21 collas ekrānu un aizsargslāni ap to. Ja nebūtu aizsargājošās gumijas pa viedtālruņa perimetru, ekrānu gandrīz varētu dēvēt par modernu, ar plānām apmalēm. Blackview BV9600 Pro AMOLED ekrāna palielais izgrauzums līdzinās iPhone X vai Huawei P20 Pro izgrauzuma apmēriem. Ekrānu sargā Corning Gorilla Glass 5, kas arī ir gana liels retums līdzvērtīgiem viedtālruņiem.

    Par Blackview BV9600 Pro uzbūvi un ekrānu rodas tikai pozitīvas sajūtas. Jā, te neatradīsi pašus modernākos risinājumus, bet nav arī nekā uzkrītoši novecojuša vai nekvalitatīva. Atminos, ka reiz vienu no CAT viedtālruņiem bija iespējams savērpt tik ļoti, ka no savām vietām izlēca ārā visi nosegvāciņi. Blackview BV9600 Pro būtu dēvējams par izturīgo viedtālruņu pasaules Vertu (šī vārda labākajā nozīmē).

    Programmatūra un veiktspēja

    Blackview BV9600 Pro uzstādīts MediaTek Helio P60 procesors kopā ar gana nopietniem 6 GB RAM un 128 GB atmiņu. Sintētiskās veiktspējas testos Helio P60 procesors aptuveni atbilst Qualcomm Snapdragon 636, varbūt pat Snapdragon 660. Helio P60 procesoram ir pat papildu procesors mākslīgā intelekta darbināšanai, kas nodēvēts par NeuroPilot. MediaTek Helio P60 veidots 12 nm tehnoloģijā, kamēr Snapdragon 660 ir 14 nm procesors, tātad Qualcomm veikums ir mazāk energoefektīvs. Snapdragon 660 līdzi nāk nedaudz ātrāka videokarte un ātrāki bezvadu savienojumi (gan Wi-Fi, gan mobilo datu).

    MediaTek Helio P60 procesors pat ļaus visai veiksmīgi uzspēlēt modernās šaudīšanās spēlītes, piemēram, PUBG ar medium vizuālajiem iestatījumiem. Blackview BV9600 Pro iebūvētā atmiņa ir pietiekami ātra (lasīšana aptuveni 297 MB/s, rakstīšana aptuveni 242 MB/s), bet tā visai būtiski atpaliek no flagmaņu datu ieraksta un nolasīšanas ātruma (flagmaņiem lasīšanas ātrumi ir ap 800 MB/s, ieraksta ātrumi ir līdzīgi).

    Patīkami, ka Blackview BV9600 Pro netiek apgrūtināts ar reklāmu lietotnēm vai kādu ķīniešu valodas brīnumlietotni. Vienīgi nepatiku radīja iebūvētais tīmekļa pārlūks, kas nemaz nevēlējās startēties, ja tam nepiešķir pieeju kontaktpersonu datiem. Faktiski iebūvētais tīmekļa pārlūks prasa tās pašas pieejas, kas ir Chrome pārlūkam, bet Chrome spēj darboties ar visām pieejām izslēgtām, kamēr Blackview vēlas uzreiz un tagad saņemt pieeju kontaktpersonām un atrašanās vietai. Jāatzīst, ka arī pāris sintētisko veiktspējas testu lietotnes viedtālrunis nemaz neļāva startēt.

    Piedodiet par vienu ekrānkopiju (Antutu), nebiju pamanījis, ka tās uzņemšanai biju par daudz pogas saspiedis.

    Man visai dīvaina šķita ikonu dizaina izvēle, bet Android skaistums ir tas, ka katrs pats var izvēlēties kādu citu palaidēju un mīļāko ikonu paku.

    Blackview BV9600 Pro teorētiski pieejama viedtālruņa atbloķēšana ar sejas nolasīšanu, bet te nav neviena viltīgā 10 000 punktu 3D sensora (vismaz ražotājs savā mājaslapā par to ne pārāk aktīvi stāsta, atļaušos šoreiz uzskatīt, ka sensora nav), tāpēc es uz šāda veida atbloķēšanu nepaļautos, bet tā ir vispārzināma Android problēma. Vien dažos viedtālruņos atrodama īstena un gana droša 3D sejas atpazīšana.

    Kamera

    Ar Blackview BV9600 Pro visai labi strādā filozofija “neko negaidi un tu nebūsi vīlies”. Viedtālrunim ir divas galvenās kameras ar 16 un 8 megapikseļiem (otra ir DoF jeb dziļuma asuma/neasuma veidošanai), abām kamerām ir f/2.0 objektīvi. Faktiski Blackview BV9600 Pro fotogrāfijas vienkāršos gaismas apstākļos ir pat labas, kameras programmatūrai retu reizi gadās apstulbt, kad nākas attēlot zilas debesis. Debesu krāsa ir milzīgs izaicinājums daudziem budžeta un vidējās klases viedtālruņiem. HDR aktivizēšana ne vienmēr palīdz, tāpat ik pa laikam nav ideāli.

    Blackview BV9600 Pro kameras lietotnei kaut kas nav īsti labi ar ekspozīcijas laiku noteikšanu, jo gana bieži gadās, ka gaišie kadri ir pārāk gaiši, bet tumšie – gandrīz pilnībā melni.

    Kopumā – ar savām problēmām, bet kamera darbojas atbilstoši budžeta vai pat vidējās klases viedtālruņu iespējām, lai arī Blackview BV9600 Pro neko diži lēts nav. Šī noteikti ir viena no labākajām kamerām, kas redzēta izturīgajos viedtālruņos.

    Savienojumi un akumulators

    Pāris vārdi par savienojumiem. Blackview BV9600 Pro ir Dual Nano SIM atbalsts ar visu 4G, GPS papildina Dual Satellite Positioning System un GLONASS. Viedtālrunim ir arī NFC un FM radio, bet nav 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietas. Tehniskā specifikācija vēsta, ka viedtālrunis aprīkots ar magnētisko kompasu un barometru. Tāpat saņemsi Wi-Fi 80.211ac jeb Wi-Fi 5 un Bluetooth 4.2. Normāls standartiņš.

    Blackview BV9600 Pro saņēmis pamatīgu 5580 mAh akumulatoru ar 18 W ātro uzlādi. Mūsdienām 18 W nav nekas dižs – Huawei piegādā viedtālruņus as 40 W ātro uzlādi, Xiaomi sola 100 W uzlādi, kas akumulatoru pielādēs aptuveni 20 minūšu laikā. Bet arī 18 W ir pieklājīgs uzlādes ātrums, nodrošinot aptuveni 60% uzlādi pusstundas laikā.

    Ar vienu uzlādi Blackview BV9600 Pro, visticamāk, nodzīvos divas pilnas dienas.

    Nobeigumā

    Visai liels bija mans pārsteigums, kad Blackview BV9600 Pro mājaslapā atradu informāciju par plāniem piedāvāt Android 9 Pie atjauninājumu. Tātad nemaz tik ļoti katastrofāli ar MediaTek procesoriem un atjauninājumu nesaņemšanu nav. Jārēķinās gan, ka pie Pie atjauninājuma Blackview BV9600 Pro, visticamāk, varētu tikt tikai uz rudens pusi. Vismaz es ātrāk Pie negaidītu šim viedtālrunim.

    Milzīgs pluss ir Blackview BV9600 Pro cena, kas gan nav ļoti zema, bet ir pieņemama izvēlētajiem materiāliem un uzbūves kvalitātei. Var redzēt, ka piedomāts arī pie viedtālruņa atmiņas un RAM apjoma – šie lielumi pārāk neatpaliek aiz pagājušā gada flagmaņiem. Ar 6 GB RAM un 128 GB atmiņu varēsi dzīvot bēdu nezinot.

    Man patīk, ka Blackview BV9600 Pro ir pievilcīgs, izturīgo viedtālruņu tirgū BV9600 Pro pat varētu dēvēt par skaistuli. Liels bonuss ir AMOLED ekrāns, kā arī pozitīvu noti piedod aizmugures stikls. Varbūt tas nav ideāls izturības risinājums, bet vizuāli izskatās krietni labāk par konkurentu plastmasas dibeniem.

    Blackview BV9600 Pro varētu būt vienīgais izturīgais viedtālrunis (no rokās paturētajiem un apskatītajiem), ko tiešām var izmantot kā pilntiesīgu viedtālruni ar glītu ekrānu un pietiekamu jaudu.

    Ļoti līdzīgs konkurents par zemāku cenu ir Ulefone Armor 6. Ulefone Armor 6 izmanto to pašu procesoru, to pašu RAM un atmiņas apmēru, teorētiski nedaudz labākas kameras, bet mazāk ietilpīgu akumulatoru un 10 W uzlādi. Toties Ulefone Armor 6 iestrādāta būtiski drošāka sejas atpazīšana. Ulefone esmu kādus gadus atpakaļ paturējis rokā pāris dienas, viedtālruņa programmatūra nebija izteikti austrumnieciska.

    Blackview BV9600 Pro oficiāli pieejams pie MOBILUKSS, BALTIC DATA, RD Electronics un Lattelecom (TET).

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    5
    Veiktspēja
    6
    Akumulators
    8
    Kameras
    5
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Madara Saule
    30.04.2019 15:11

    Njā… ņemam normālu flagmani, uzliekam īpaši izturīgu rugged bamperi un… voila… nekādu kompromisu.

    Kursors.lv
    30.04.2019 15:14
    Reply to  Madara Saule

    Tik vienkārši tas gan nedarbojas.

    Kursors.lv
    30.04.2019 18:42

    Ne vienmēr mēs varam testa ierīces iznīcināt. Dažkārt sanāk par to vienoties, bet tajos gadījumos, kad ierīce jāatgriež atpakaļ tāda, kādu to saņēmām, varam to apskatīt tikai tik, cik varam. Poņatj i prostitj! :)

    DMG
    02.05.2019 09:08

    Doma protams skaidrs, bet pats saproti. Šāds apskats ir tas pats, kas mašīnas apskats bez brakšanas, bet tikai pēc izskata.

    Kursors.lv
    02.05.2019 10:02
    Reply to  DMG

    Protams, saprotu. Es domāju, ka visi šie izturīgie telefoni ir +/- līdzīgi izturīgi. Proti, izturīgāki par parastajiem, bet tāpat relatīvi vienkārši iznīcināmi.

    geksis
    02.05.2019 13:06

    Bet tāpat izvēloties izturīgo telefonu ir tak kaut kā jāizvērtē cik stāvus mājai es varu celt, lai pēc tam, kad no augšējā stāva nokrīt telefons, kurš atrodas kabatā, es vēl varētu izsaukt NMP.

    wils
    03.05.2019 19:42

    Slikti, ka apskatā tik pieminēta navigācijas iespējamība, bet nekas nav teikts par to darbību, ja nemaldos tepat Kursorā daudziem tieši bij pretenzijas pret MTK iebūvēto navigāciju..

    Kristaps Skutelis
    05.05.2019 21:55
    Reply to  wils

    Ar gadiem Mediatek ierīcēm ar navigācijas spējām paliek arvien labāk un labāk. Vairs nav laiki, kas daudziem sliktā atmiņā.

    wils
    03.05.2019 19:42

    Kursors.lv, kas ar jums notiek.. Otrais MTK dažu mēnešu laikā.

    BaltaisTehvs
    03.05.2019 19:42

    nez, šajā modelī arī viena no kamerām ir “pustiška” jeb feiks ? :D

    03.05.2019 19:42

    Dīvaini, ka šāda tipa telefonam netiek apskatīts pats galvenais- Izturība. Droptest, vannas peldes, saldētava,mašīnas riepas…
    Cat no kādreizējajiem Samsung Acctive brīnumiem atšķīra tieši tas. Samsung varēja kritienu arī neizturēt….

    05.05.2019 21:56
    Reply to  Jānis Dimants

    Ne vienmēr mēs varam testa ierīces iznīcināt. Dažkārt sanāk par to vienoties, bet tajos gadījumos, kad ierīce jāatgriež atpakaļ tāda, kādu to saņēmām, varam to apskatīt tikai tik, cik varam. Poņatj i prostitj! :)

    Armands Tomsevics
    21.02.2020 21:54

    blackview bv9800 pro ko par šo varat pateikt?

    Reklāma
    Nebūs noslēpums – nekad neesmu bijis milzīgs fans neiznīcināmajiem viedtālruņiem, jo gandrīz vienmēr mums mēģina par visai dullu cenu iesmērēt vāju viedtālruni ar dažiem pielipinātiem gumijas fragmentiem no lietotām autoriepām. Jā, dažkārt izturīgajā viedtālrunī tiek iemānīta arī kāda termokamera, bet tad atkal cena ieskrien...Blackview BV9600 Pro izturīgā viedtālruņa apskats