Web Analytics
More
    Reklāma

    Bankrotē inovatīvā divu ekrānu viedtālruņa YotaPhone radītājs

    Jaunākie raksti

    Atceries YotaPhone? Šis Krievijā izstrādātais ar diviem ekrāniem aprīkotais viedtālrunis tika izziņots tālajā 2012. gadā un toreiz visus pārsteidza. Telefonam viens displejs bija parasts, bet ierīces aizmugurē ražotājs bija iestrādājis elektroniskās tintes (e-ink) displeju, ko var izmantot vai nu grāmatu lasīšanai vai kā ļoti energoefektīvu displeju gadījumiem, kad vajag kaut ko attēlot (piemēram, iekāpšanas karti lidmašīnā), bet telefons ir gandrīz izlādējies. Es pats šo ierīci esmu redzējis vairākās lielajās tehnoloģiju izstādēs un tas izskatījās patiešām iespaidīgi!

    Reklāma

    Oriģinālajam YotaPhone sekoja vēl divi modeļi, bet šodien man nākas vēstīt, ka telefona ražotājs Kaimanu salās ir uzsācis bankrota procedūru.

    Prasību par YotaPhone zīmola īpašnieku Yota Devices ir pieteikusi Singapūras kompānija Hi-p Electronics, kas pirmo divu paaudžu YotaPhone telefoniem piegādāja e-ink displejus. Tagad singapūrieši pieprasa no YotaPhone 126 miljonus dolāru par neizpildītajiem ražošanas plāniem, bet Yota Devices pārmeta Hi-P Electronics nespēju laicīgi izpildīt savu saistību daļu, kas liedza laicīgi ieiet ASV tirgū.

    Krievu Cnews labi apraksta Yota Devices biznesa struktūru un pēc šī medija teiktā var spriest, ka Yota Phone zīmols tagad pieder ķīniešiem un tie principā var Āzijā turpināt piedāvāt klientiem šo ierīci.

    Ko tu vispār domā par šādu divu displeju viedtālruni? Varam redzēt, ka tirgus kopumā to nav uzņēmis ar sajūsmu. Vai pats tādai redzētu pielietojumu? Kādu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    24.04.2019 09:46

    Lūk šis ir inovatīvi, nevis 500 pērtiķi.

    24.04.2019 10:57

    lietoju jau 3o gadu, telefons, kā telefons, bet otris displejs ir vienkārši super

    24.04.2019 11:04

    Man kā casual linux adminam, kurš ikdienā sēž melnā ekrānā liktos, ka tas ir OK. Piekam pieļauju, ka manis lietotajās aplikācijās tās krāsas baigi nav vajadzīgas un pat tracina. Ja vien tās nav bildes, video utt…jebkurš interfeiss (UI) var būt monohroms manis pēc. Nesaprotu kapēc Android UI/UX izstrādātāji nav uztaisījuši kādu ādiņu monohromu. Tā ka, ja tas vēl ietaupītu baterijas resursus – vispār awesome :-)

    Martins
    24.04.2019 13:33
    Reply to  Gatis Rumbens

    Man uz LG G6 ir BW. Iestatījumi -> Displeja iestatījumi -> Komforta skats (jeb zilās gaismas filtrs) -> aktivizējam “Komforta režīmu’ un varam ieslēgt Melnbalto. Domāju, tas ir iekšā pašā Android, neesmu uz citiem aparātiem skatijis.

    Jēkabs Balodis
    24.04.2019 14:04
    Reply to  Gatis Rumbens

    Developer options -> simulate colour space var ieslēgt Monochromacy režīmu (vai arī kādu no redzes krāsu anomālijām)
    Android Pie ir arī quick tile Grayscale, šāda funkcija pēc digital wellbeing ieviešanas parādījās.
    Diemžēl pelēkais režīms paliek ieslēgts visur, arī kamerā.

    Krotow
    24.04.2019 16:53
    Reply to  Gatis Rumbens

    Enerģijas taupīšanas sakarā melnbaltais režīms krāsainam ekrānam neko nedod. Baltās krāsas ieraudzīšanai tāpat jāspīdina pilns RGB pikselis (OLED ekrāniem) vai viss backlight panelis (LCD/IPS ekrāniem). Vienīgais ko tur var sataupīt – nogriezt ekrāna gaišumu. Ja gribas ekrānu, kas rāda, taču bez attēla kustības elektrību netērē, jāņem ierīce ar eInk ekrānu.

    Renārs Dobkevičs
    03.05.2019 19:43

    Haha. Īpatnēji, ka tas vilkās tik ilgi. Bet kaut kas man saka priekšā, ka singapūrieši savu piķi atpakaļ nedabūs. :))
    Pati ideja, kad verķis parādījās, bija feina, bet nepameta sajūta, ka produkts noslīka nebeidzamā pārizstrādē, kas, iespējams bija mākslīgi veicināta no krievu puses, lai nosmeltu vairāk kāposta. Jo pretējā gadījumā, tajos laikos kad šitais parādījās, būtu kļuvis ļoti populārs un pieprasīts gadžets.

    Reklāma