Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas valdība grasās liegt vai kontrolēt Bitcoin un citu kriptovalūtu rakšanu

    Jaunākie raksti

    Tiek uzskatīts, ka Ķīnas valdība grasās aizliegt Bitcoin un citu kriptovalūtu rakšanu.

    Katru gadu Ķīnas valdība pārskata nacionālās attīstības plānu, reformu komisija pēc tam publicē sarakstu ar nozarēm, kas saņems valdības atbalstu. Vienlaikus tiek publicēts saraksts ar nozarēm, kuras tiek nodēvētas par nedrošām, nelegālām vai kaitīgām videi. Tiek uzskatīts, ka šogad Ķīna varētu aizliegt kriptovalūtu rakšanu, jo tā valstij nenes nekādu labumu.

    Reklāma

    Ja tiešām Ķīnas valdība aizliegs kriptovalūtu rakšanu, tas kļūs par kriptovalūtu pasaules lielāko notikumu pēc Bitcoin vērtības drastiskā krituma pagājušā gada pēdējos mēnešos. Ķīna tiek uzskatīta par lielāko spēlētāju tieši Bitcoin rakšanā un dažādu rakšanas ierīču izveidē. Tiek arī pieļauts, ka Ķīnas valdība vēlas pilnībā kontrolēt Bitcoin un citu kriptovalūtu ieguvi un darījumus.

    Vēl 2017. gadā Eiropas Savienība izteica vēlmi stingri pieskatīt Bitcoin darījumus, reģistrējot personas, kas veic pārskaitījumus. Eiropas Savienība vienmēr uzsvērusi, ka Bitcoin un citu kriptovalūtu izmantošana saistāma ar ļoti augstiem riskiem, jo darījumus centralizēti nekontrolē neviena institūcija. Tādējādi Bitcoin nebūs tik ērti izmantojams terorisma finansēšanai, narkotiku darījumu veikšanai un cilvēku tirdzniecībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.04.2019 13:13

    Rakšanas aizliegums un dažādu rakšanas ierīču izveide ir dažādas lietas. Ķīnas partija, valdība un ražotāji nekad nav sevi apgrūtinājuši ar ētikas ievērošanu. Tā ka ražos joprojām, tikai raks ar partijas apstiprinājumu.

    Reklāma