Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai izmēģina stūrē iestrādātus displejus

    Jaunākie raksti

    Vai tu atceries, kādas mašīnas pirms 10 gadiem ražoja Hyundai? Jā, diezgan briesmīgus auto izstrādājumus. Taču tagad Hyundai mašīnas, joprojām pieejamā cenā, ir kļuvušas patiešām labi nostrādātas, kvalitatīvas un glītas. Hyundai arī nesēž uz vietas un droši raugās nākotnes virzienā ar interesantiem eksperimentiem.

    Dienvidkorejieši ir automašīnas stūrē iestrādājuši divus skārienjūtīgus displejus, lai mēģinātu auto lietošanu padarīt vairāk lietotājam draudzīgu un intuitīvu. Displejos ir iebūvēts arī vibromotors, lai darbības ar tiem būtu ne tikai redzamas, bet arī sajūtamas. Displeji spēj attēlot dažādu informāciju atkarībā no braukšanas režīma un lietotāji var pielāgot attēloto informāciju līdz pat piecām pogām katram displejam.

    Reklāma

    Īpašs ir arī instrumentu panelis aiz stūres, kas sastāv no vairākiem slāņiem. Tas ļauj vizualizācijas padarīt telpiskas un Hyundai uzskata, ka tādējādi šāds informācijas attēlošanas veids ir mazāk traucējošs braucējiem.

    Pie tam šis eksperiments ir veikts izmantojot Hyundai i30 un ražotājs uzsver, ka inovācijām ir jābūt pieejamām arī lētākās automašīnās.

    Hyundai sadarbojās ar Vurcburgas Satiksmes zinātnes institūtu (Würzburg Institute for Traffic Science), lai noskaidrotu vai šādi jaunieviesumi reāli uzlabo satiksmes drošību. Pētījumā tika noskaidrots, ka šādu displeju izmantošana iekļaujas visos drošības noteikumos un testētāji norādīja, ka tie rada tikai mazas neērtības, kas netraucē auto vadīšanai.

    Pagaidām nav informācijas kad un vai mēs šādas sistēmas redzēsim reālās mašīnās, bet ideja, manuprāt, ir ļoti interesanta. Ko tu domā par to?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    07.04.2019 10:13

    Teslas variants ar ieprogrammējamiem rullīšiem šķiet labāks un ja iestrādātu 2 katrā pusē, tad funkcionalitātes ziņā nevajadzētu atpalikt no šī risinājuma, kā arī parkojoties noteikti sanāktu netīšām uzspiest uz stūres ekrāna.

    geksis
    07.04.2019 15:15

    Teikumā, kur minēts ar ko Hyundai sadarbojas, nav gadījumā kļūda?
    Tur Satiksmes zinātnes institūta vietā nebija jābūt kādam apbedīšanas birojam?
    Pogas uz stūres ir ļoti labas raugoties no drošības viedokļa, jo nav jāatrauj rokas no stūres lai veiktu kādu darbību, bet tām ir jābūt sataustāmām un skaidri zināmām, ko tās veiks pēc nospiešanas. Ja vadītājam katru reizi jānovērš skats no ceļa lai saprastu, kur atrodas viņam vajadzīgā poga un vai vispār šobrīd tā tur ir, tad neko labu nevar gaidīt.
    Protams pie regulāras lietošanas viss tiks iegaumēts, pie nosacījuma, ka netiks mainītas funkcijas katru dienu, bet līdz tam laikam, labākajā gadījumā, būsi no galvas iemācījies kā pareizi aizpildīt saskaņoto paziņojumu.

    BaltaisTehvs
    07.04.2019 22:44

    Mmm , tas brīdis kad pēc OTA apdeita mainās interfeiss un layouts :D

    Krotow
    08.04.2019 00:21

    Plakani skārienjūtīgie ekrāni… Atrast vajadzīgo pogu būs jautri un nospiest ar cimdu aukstā laikā – vēl jautrāk. Cerams, ka viņiem ir arī pieredze ar tiesāšanos.

    Sellanne
    08.04.2019 10:22

    Stūre izskatās kā trolejbusam. :D

    08.04.2019 11:01

    Vai tu atceries, kādas mašīnas pirms 10 gadiem ražoja Hyundai? Jā, diezgan briesmīgus auto izstrādājumus..
    ..
    .
    un nekas nav mainījies. Drausmīgs interjers un exterjers un kvalitāte zem kritikas.

    08.04.2019 11:34

    Pats atbildēji uz jautājumu – braucami auto, tas arī viss :) Nav pilnīgi nekāds “character” un doma ielikta auto, tīrs braucamais priekš masām. imho.

    08.04.2019 11:43
    Reply to  Elvis Meisters

    Tieši tādēļ arī tie ir briesmīgi auto :D Bet nu Hyundai ir daudz drausmīgaks par Gofliem.

    08.04.2019 12:56
    Reply to  Elvis Meisters

    Uzticams viņš ir ļoti, izskatās seksuļa un drošība ir priekš tiem, kas grib dzīvot :D

    Bet sanāk, ka tev liekas šis Hyundai skaists? (titulbildē)

    08.04.2019 15:08
    Reply to  Elvis Meisters

    Tieši tāpat kā es ar Jeep Wrangler :) Katram jau sava gaume, manuprāt Hyundai ir mēsls un neglīts, tavuprāt Jeep.

    Tātad paliekam pie tā, ka tomēr katram auto ir sava lietotāju kategorija un Hyundai ir neglīts :D

    16.04.2019 23:20
    Reply to  Elvis Meisters

    Pilnīgi piekrītu, ka briesmīgs auto. Sarūsē un saplīst viss, kas iespējams jau pēc 5 gadiem Latvijas klimatiskajos apstākļos. Kaut kādā Spānijā vēl var braukt, kur ir normāli ceļi un nav sniega/sāls indes.

    Reklāma