Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuvietis no Facebook un Google nozadzis 122 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Mūsu izmanīgie braļukas prot ne tikai BMW labot un pārbūvēt! Lietuvietis Evaldas Rimasauskas laika posmā no 2013. līdz 2015. gadam pamanījies no Google un Facebook izmānīt 122 miljonus ASV dolāru. Īstens Robins Huds nesanāk, jo naudu viņš paturējis sev.

    Evaldas Rimasauskas tiek apsūdzēts krāpšanā, identitātes zādzībā un naudas atmazgāšanā. No Facebook viņam izdevies izkrāpt 99 miljonus dolāru, Google nodarītā skāde ir vien 23 miljoni dolāru.

    Reklāma

    Kā tieši viņam izdevās izkrāpt naudu no abiem tehnoloģiju gigantiem? Atliek vien uztaisīt viltotus rēķinus, izliekoties par Quanta Computer. Minētais uzņēmums tiešām arī pastāv Taivānā, bet lietuvietis bija savu uzņēmumu ar tādu pašu nosaukumu reģistrējis Latvijā.

    Saņemtās rēķinu apmaksas viņš pārsūtījis caur vismaz sešām pasaules valstīm.

    Šobrīd Rimasauskas piekritis atmaksāt aptuveni 50 miljonus dolāru, bet par naudas atmazgāšanu un viltojumiem viņam tāpat var nākties pasēdēt cietumā līdz 30 gadiem. Tiesas sēde nolikta 24. jūlijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Puteklis
    26.03.2019 15:02

    Noziegums protams finansiāli ievērojams, taču nesaprotu raksta toni? Zagt ir labi? Prot ne tikai ar BMW braukt… Salīdzinām ar Robinu Hudu? Vismaz attēls to apliecina…
    Labi, ka vismaz beigās atgādināts, kā šāds “darbiņš” var beigties…

    Jau iedomājos kā raisās tālākā diskusija – bet viņš apzaga lielos jomas “gigantus”… Zagt ir zagt… Neatkarīgi no kā. Pietam pats šeit esmu daudzkārt redzējis atgādinājumus nelikt adblock portāla reklāmām, jo tas nebūs taisnīgi pret satura veidotājiem. Arī kursors.lv aizstāvējis autortiesību jautājumus un cīnījies pret pirātisma popularizēšanu. Un te pēkšņi – apzaga Facebook.com un Google – visai interesanti, žēl tikai, ka iesēdās…

    Zagt ir vienlīdz noziegums, neatkarīgi kam zodz!

    Swamps
    26.03.2019 16:41
    Reply to  Puteklis

    Saki, lūdzu, ka tu joko, lūdzu!

    Aigars
    26.03.2019 20:14

    jocīgi, jo šis jau nav jaunums. diezgan pasen šķiet jau bija par šo krāpnieku ziņas.

    Reklāma